Maxime verloor 20 kilo

Hey! Ik ben Maxime, een 21-jarige student die een hele journey heeft moeten doorstaan om van lui naar fit te gaan. Het was niet altijd mooi, maar dit is wel mijn eerlijke verhaal.

Mijn tiener jaren

Doorheen mijn middelbare jaren was ik altijd al iets zwaarder. Niet bepaald dik, eerder “gezet”. 83 kilo voor 1m73 vond ik niet bepaald vreemd , mijn conditie was niet top, maar ik had geen last van gezondheidsproblemen.

Ik merkte wel dat mijn gewicht nogal schommelde: constant tussen de 78kg en de 86kg. Er was geen regelmaat in mijn eetgewoontes: ik at wat ik wou. Geleidelijk aan voelde ik me slechter doordat ik merkte dat ik bijkwam. Dan ging ik 2 weken op dieet, verloor een paar kilo’s en ging terug naar eten wat ik wou.

Mijn wake-up call

 Op een dag vroeg de vader van mijn vriendin me hoeveel ik woog. Aangezien het jaren geleden was, had ik geen idee. Ik wist dat ik niet op m’n strakste ooit stond en dus gokte ik dat ik zo’n 85kg zou wegen.

Ik stapte op de weegschaal en tot mijn horror las ik “93”, ik dacht dat de weegschaal een kapotte 8 had en dat het 83 hoorde te zijn, maar niets was minder waar. Ik wist niet waar ik het had, het voelde als een koude douche. Onmiddellijk belde ik mijn moeder die bij Kokoro werkt, omdat ik wist dat ze ook dieetprogramma’s aanboden.

De start

De eerste stap is jezelf een doel stellen en mijn doel was duidelijk: onder de 80kg wegen. Dus minstens 13 kg verliezen. Zo begon ik aan de Balance Box van RainPharma. Naast letten op mijn eten had ik mijn kleine broer die me aanspoorde regelmatig te gaan lopen.

En als ik eerlijk ben, geef ik toe : de eerste 2 weken waren absoluut onaangenaam. Doordat ik een pak minder at dan gewoonlijk had ik constant honger. In plaats van 3 kommen calorierijke cornflakes in de ochtend, was het terugzakken naar een eiwitshake.  'S Middags soep of sla en ’s avonds een stuk vlees met groenten. Doorheen de dag verscheidenen extra shakes om het hongergevoel toch een beetje tegen te gaan en mijn spiermassa te beschermen.

Onaangename weken, maar ik werd wel beloond : 8 kilo lichter op 2 weken. Al bij al een mooi resultaat, en even twijfelde ik dan ook om daar te stoppen. Maar ik realiseerde me ook dat als ik nu zou doen wat ik altijd deed, ook zou krijgen wat ik altijd kreeg : even slanker zijn om daarna even snel terug bij te komen. Dus ik ging door met het dieet en mijn broer spoorde me verder aan 4 keer per week te gaan lopen.

Ongeziene energie

Na een maand ging ik van fase 1 naar fase 2, de verzilveringsfase. Dit betekende dat ik wat meer kon eten en iets minder snel zou afvallen, maar tegen dan woog ik al rond de 83 kilo: 10 kilo kwijt op 1 maand! Ik had mezelf een nieuwe doel gesteld: 73 kg – 20 kg lichter!- en meteen mijn laagste gewicht ooit.

Eens in fase 2 kreeg ik een golf aan energie! Dankzij deze hervonden energie liep ik op die dag zelf 10km! En dat aan hetzelfde tempo dan een maand voordien waar ik slechts 1 kilometer kon lopen! Vanaf fase 2 ging het enkel beter, ik moest wel leren geduldig zijn, want soms zou ik “maar” 500 gram per week verliezen, terwijl ik voordien tot 4 kilo per week verloor. Maar beetje bij beetje gingen de kilo’s eraf en na 2 maanden woog ik 77kg.

De laatste loodjes

Die 4 laatste kilo’s gingen eraf tijdens de laatste fase. Ik begon dus aan 93 kilo in maart 2020 en tegen juli 2020 woog ik eindelijk 73 kilo. En het mooie is, ik had niet enkel mijn beste gewicht ooit, ik had ook een nieuwe liefde gevonden : lopen! In augustus liep ik mijn eerste halve marathon aan een tempo dat hoger lag dan die ene kilometer 4 maanden ervoor.

Een jaar later 

Nu zijn we een jaar verder en zit ik nog steeds rond dat gewicht. Als ik merk dat ik een kilo bijkom, probeer ik weer wat op te letten tot dat ik terug aan mijn doelgewicht zit. Ik loop nog steeds zo’n 20-30km per week en train terloops ook om op lange termijn eens een marathon of olympische triathlon te kunnen doen.

Mijn advies voor jou

Als je eraan wil beginnen heb ik 1 tip : doe het omdat jij het wil doen en niet omdat het moet. Probeer mensen rond je te verzamelen die je aanmoedigen en steunen, of beter nog, die mee doen! Het hele buddy concept eigenlijk. Creëer de motivatie om een betere versie van jezelf te worden.

Ik dacht dat enkel zotte mensen voor hun plezier gingen lopen. Een jaar later heb ik bijna 1500 kilometer gelopen en draag ik zorg voor mijn lichaam zoals nooit te voren. Ik ben fier op de weg die ik heb afgelegd, op het lichaam dat ik nu heb en ik voel me werkelijk beter dan ooit.

En jij?

Het is tijd voor actie, om je eindelijk goed te voelen. Of het nu 2, 5, 10 of 15 kilo is dat er bij geslopen is in de voorbije twee jaar. De nieuwe lente en de vrije zomer staan voor de deur. 

Bel je winkel naar keuze en plan je start alvast in met dit super voordeel

Morgen begin ik er echt aan!

Vorig jaar, 22 maart startte Virginie met het RainPharma dieet. Ze verloor in totaal 20 kilo én is recent af van haar zware medicatie voor de chronische neurologische aandoening die ze had. Ze vertelt hier haar verhaal.

Marleens dieetervaring

We vroegen enkele mensen die het dieet afgrond hebben of ze enkele vragen konden beantwoorden. Lees hier de antwoorden van Marleen Colpin, wie weet zijn het de antwoorden op de vragen die je nog hebt? Wat gaf de doorslag om aan het RainPharma dieet te beginnen bij...

An vond zichzelf terug

Karen verloor 40 kilo

Karen vertelt over 'haar jaar van de waarheid'

Joke verdubbelde haar energie

Joke vertelt je er meer over!

Joke's keuze

Ken jij onze Kokoro Kok al?

Zonder honger zegt T.

"Zonder jo-jo en met een smile"

Inge haar leven veranderde

"Kokoro veranderde mijn leven" - Lees hier meer over Inge haar verhaal.

Lara's YES!

Constipatie verhelpen? Lees hier meer daarover!

"Gewoon volgen wat ze zeggen en blijven gaan"

De succesformule van M.R.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x