Joke's keuze

Doorheen de jaren hebben we bij Kokoro een groot klantenbestand opgebouwd, eentje waar we ontzettend fier op zijn. Mensen die ons vinden en blijven komen vanwege dezelfde waarden en overtuigingen, omwille van de leuke babbel en de expertise.

En soms groeit die relatie uit tot iets meer, tot vrienden, zelfs tot collega’s. Soms voelen we van dag één dat we ooit samen wat zullen doen, maar is het moeilijk te definiëren wat net. Zo ook met Joke!

We glunderen van trots dat deze power-madam haar ontzettende creativiteit met ons wil delen en we mogen putten uit haar eindeloze inspiratie om jullie verder te helpen!

Dus nu zonder verder oponthoud stellen wij jullie voor….

Joke Vandenmaele, onze Kokoro-kok! En wie is Joke?

Hallo daar, ik ben Joke, 38 jaar en woon in Dentergem samen met mijn twee poezen Baileys en Baltazar. Samen genieten we van de roze sfeer in mijn huis! Ik ben namelijk verzot op roze!

In mijn dagelijkse leven ben ik zorgcoördinator en beleidsondersteuner in een school. Daarnaast ontwerp ik juweeltjes en zorg ik voor persoonlijke bedrukkingen, altijd leuk om te geven en te krijgen! Creatief en ondernemend zijn twee woorden die mij best wel goed omschrijven. Ik volg ook nog naailes en kook supergraag! Een etentje, een apero, de keuken is mijn happy place.

Ik besloot het Balance Programma te volgen en zo was ik definitief vertrokken!

Begin dit jaar na wat coronakilo’s en een paar werkloze lievelingsjurken stapte ik mee in het SNP project dat ik ontdekt had door SMUK hier in de buurt. Via mijn goede vriendin Julie leerde ik Kokoro in het verre Leuven kennen. De begeleiding, de visie, de aanpak,… dat lag me wel! Na een zoomsessie met Annelies besloot ik het Balance programma te gaan volgen en was ik definitief vertrokken op de trein, met als doel om weer in dat kleedje te passen aan de kast! Dit was voor mij meteen ook een echte uitdaging om te blijven genieten van mijn eten en het nodige gezelschap erbij! Want eten doe je met al je zintuigen. Ik ben dan ook fan van mooie bordjes! En natuurlijk ook een mooi gerechtje op dat bord.

Ik heb het ook niet zo voor handleidingen, leg me eens iets uit, toon me iets, inspireer me en ik zal ervan leren, een echt kookboek volg ik dan ook niet. Let op, ik heb er heel wat in mijn kast maar dat is om eens in te bladeren en naar de prentjes te kijken. Klakkeloze recepten volgen is niets voor mij! Heel af en toe doe ik dat wel eens, maar ik geef er ook graag mijn eigen draai aan.

Gezond eten kan ook lekker en gezellig zijn

Dagelijks koken moet bij mij vooral functioneel zijn, met oog voor een mooi afgewerkt bordje en leuke combinaties. Zeker als je een hoeveelheid groentjes in de frigo klaar hebt is het een uitdaging om met dezelfde groenten telkens weer een ander lekker bordje te toveren! Zeker omdat we in het Balance Programma ons toch wel moeten beperken tot een beperkt aantal groenten.

De foto’s van mijn gerechtjes deel ik ook graag in de Kokoro WhatsApp-groep, fijn om zo samen met een groep onderweg te zijn naar een gezondere levensstijl! De shakes, de regeltjes, alles is me duidelijk en ik hou van de uitdaging om binnen die regels creatief aan de slag te gaan.

Ik wil niet inboeten aan genieten van eten, maar ik wil me er wel bewust van zijn dat gezond eten ook lekker en gezellig kan zijn.

Slechts twee kleine zondigen (een glaasje champagne en een koffie verkeerd) en 15 weken  -en 20 kilo later! - ga ik over naar fase 2 van het Balance Programma, ook hier kijk ik uit naar het combineren van groentjes! Er mag al eens iets meer en we kunnen ook al eens ‘onderdaan’ de lijst kiezen!

Graag neem ik jullie vanaf nu ook mee in mijn combinaties en ‘lekkere gerechtjes’ zoals Sergio het zou omschrijven. Ik pen met heel veel plezier, mijn top-combo’s voor jullie neer! Ik vind het fijn dat Sofie me de kans geeft om dit creatieve aspect in mezelf met jullie te delen. Als Kokoro-kok zal je regelmatig een receptje zien verschijnen.

Onder de noemer #kokorokookmee kunnen we samen aan de slag!

Veel succes allemaal, hou vol, geniet en maak het vooral gezellig!

Je kan me zeker vinden op IG en FB onder Fairytales_dentergem.
Je kan me ook privé volgen, hier deel ik ook veel foodies IG: jokevdm.


Joke's keuze

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x