Opfrissing van de RainPharma supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, …  Hier zetten we ze per supplement even op een rijtje. Weet dat je met specifieke vragen altijd bij ons terecht kan voor persoonlijk advies.

DAILY BOOST EN MIGHTY NINEZeg nooit Daily Boost zonder Mighty Nine. Dit duo vormt samen de basis van elke behandeling die op huidverbetering gericht is en dient ter ondersteuning van het Rainpharma dieet.

Ze bevatten samen alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren, als aanvulling op een gezonde voeding. Ze vormen de allerbasis, de potgrond van alles en stimuleren het metabolisme en je energiepijl.

In termen van onze huid, worden Daily Boost en Mighty Nine ook wel de dag- en nachtcrème in een tablet genoemd. Ze bevatten namelijk een trio van stoffen (zink, mangaan en seleen voor de geïnteresseerden) dat de groei, het herstel en de kwaliteit van huid, haar en nagels boost. Daily Boost en Mighty Nine hebben dus een zeer mooi effect op een onzuivere huid, acné, broos haar,…

HIGH TECH AOX

High Tech Aox of ook wel het super anti-oxidant van Rainpharma is onmisbaar tijdens je dieet of voor je huid. Onder invloed van stress, overmatig sporten, zon, diëten, milieuverontreiniging en ongezonde eet- en leefgewoontes ontstaan vrije radicalen. Dit zijn boze mannetjes die ons immuunsysteem aantasten en vermoeidheid en vroegtijdige veroudering veroorzaken. Anti-oxidanten maken deze ook blij en onschadelijk.

High Tech AOX kent ook een heel mooi effect op veroudering van de huid. Het is een luxe anti-aging serum van binnenuit dat een verjongend effect en beter uitstraling geeft. Het vertraagt sterk de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels doordat het de radicalen die huidveroudering veroorzaken,neutraliseert.

Nog een handige tip: een weekje voor je naar de zon vertrekt, start je met dagelijks één tablet ‘s ochtends of ‘s middags. Op die manier voorkom je allergieën en veroudering van de huid door de zon. Meer weten over hoe je je huid kan beschermen tegen de zon? Lees dan zeker deze blog: https://www.kokoro.be/beschermen-tegen-de-zon-voor-dummies/

ULTRA OMEGA 3

Ultra Omega 3 is een supplement dat omega 3 vetzuren bevat. Omega 3 vetzuren vormen een voedend en kalmerend serum van binnenuit. Op die manier dragen ze bij aan een soepele huid die glanst. Een soepelere huid betekent een beter transport van afvalstoffen waardoor je huid minder snel droog wordt.

Ultra Omega 3 is zeer doeltreffend bij psoriasis, eczeem en een droge of ruwe huid, omdat het ontstekingsremmend werkt. Het kan nodig zijn om de dosering aan te passen in die gevallen. Een tip die we nog meegeven is om één capsule Ultra Omega 3 ‘s avonds te vervangen door een capsule Omega Zen. Dit supplement bevat saffraan en heeft een rustgevend effect.

Ook de gunstige effecten op je hersenen worden meer en meer bewezen. Betere concentratie, beter geheugen, …

OMEGA ZEN

Omega Zen bevat net zoals Ultra Omega 3, omega 3 vetzuren. Het kan dus om dezelfde redenen gebruikt worden als Ultra Omega 3. Omega Zen bevat echter ook nog saffraan. Saffraan is een stof die inwerkt op het gelukshormoon in het lichaam. De werking ervan is zeer doeltreffend bij stress, depressie, stemmingswisselingen, moeilijk inslapen en slecht of onderbroken slapen.

Een belangrijke tip die we nog meegeven: het kan enkele weken duren vooraleer Omega Zen zijn werking doet. Wanneer je weet dat er op een bepaald moment een stressvolle periode aankomt (bv. examens) start dan 6 weken voor deze periode met het innemen van Omega Zen.

FIBER POWDER

Onder het motto ‘een gezonde darm = een gezonde huid’ maakt Fiber Powder deel uit van het supplementenprogramma van Rainpharma. Inname van voldoende vezels in het lichaam is noodzakelijk, omdat ze in onze darm een voedingsbodem zijn voor gezonde bacteriën en zo een gezonde darmflora creëren. Vezels zijn als het ware een scrub voor je darmen waarvan het effect zich gaat uiten in je huid.

Een gezonde darmflora zorgt voor een beter opname van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen en verhelpt zo heel wat darmklachten: diarree, constipatie, winderigheid en krampen. Dankzij Fiber Powder kan je deze klachten dus voorkomen. 

Per dag heb je 30 gram vezels nodig. Via onze voeding nemen we vaak slechts enkele grammen op en vandaar dat Fiber Powder dus een belangrijke aanvulling kan zijn van vezels op je dagelijkse voeding. Andere maatregelen die je nog kan nemen om een gezonde darm en dus een mooie hui te bekomen zijn: voldoende drinken, voldoende groenten en fruit eten, voldoende bewegen,…

In een eerste blog fristen we al een eerste deel van de supplementen van Rainpharma op. Tijd voor deel 2!

SUPER C BOOST

Wie Super C Boost zegt, zegt ook versteviging van de huid, betere opname van eiwitten en anti-virus / anti-allergieën. Dit supplement kan omwille van verschillende nuttige redenen worden ingenomen. Hier worden ze even op een rijtje gezet:

 • Vitamine C verhoogt onze immuniteit en helpt ons lichaam om bacteriën en virussen te bestrijden. Wanneer je voelt dat je weerstand wat achteruit gaat, kan je je dosis vitamine C verhogen.
 • Ter verbetering van de huid kan je dagelijks een Rainpharma shake drinken. Deze eiwitten zullen gebruikt worden voor de aanmaak van collageen. Super C Boost zorgt samen met Water Relax voor de aanmaak van het eiwit collageen dat stevigheid van de huid verzekert. Samen worden ze ook wel het magische trio tegen huidverslapping genoemd, omdat ze de ontwikkeling van rimpels en fijne lijntjes vertragen.
 • Last but not least: ontzuurde vitamine C is ook een anti-oxidant. Super C Boost helpt deze te neutraliseren en gaat zo o.a. veroudering van de huid tegen.

WATER RELAX

Water Relax is één van de supplementen met de meeste kwaliteiten als je het mij vraagt. Het draagt in de eerste plaats bij aan een mooie, gezonde huid doordat het samen met de Rainpharma shakes en Super C Boost deel uitmaakt van het trio tegen huidverslapping.

Daarnaast heeft dit supplement nog heel wat andere kwaliteiten. We zeggen ook wel: de 4 O’s: ontwateren, ontzuren, ontlasten en ontspannen:

 • Ontlasten en ontwateren: Water Relax verhelpt constipatie door water aan je lichaam te onttrekken en de stoelgang zachter te maken.
 • Ontzuren: In het dagelijkse leven komt ons lichaam in aanraking met heel wat verzurende factoren: vervuiling, ongezonde voeding, stress, roken, overmatig sporten, lichaam dat in ketose is,… Water Relax gaat die verzuring tegen en neemt zo de oorzaak van heel wat ziektes weg.
 • Ontspannen: Magnesium aanwezig in Water Relax helpt om de spieren te ontspannen.

DRY ENERGY EN DYNAMIC Q10

Net zoals Daily Boost en Mighty Night, vormen Dry Energy en Dynamic Q10 samen een onmisbaar duo. Ze boosten namelijk je vetverbranding en verhogen je energiepeil bij vermoeidheid. Daarnaast zorgen ze ook voor anti-aging op celniveau.

In het lichaam hebben we heel wat oventjes die bijdragen tot allerlei belangrijke functies. De oventjes zorgen voor de verbranding van vetten in ons lichaam. Verbranding van onze vetten is enerzijds noodzakelijk bij een dieet, maar zorgt ook voor productie van meer energie. Meer energie in ons lichaam, stralen we ook uit in een mooiere huid doordat huidvernieuwing gestimuleerd wordt. Het innemen van Dry Energy en Dynamic Q10 zal zich dus zeker uiten in je huid.

Opdat de oventjes hard genoeg zouden branden, is het belangrijk om de twee supplementen steeds samen te nemen. Dynamic Q10 en Dry Energy zorgen namelijk in combinatie voor meer vuur in onze oventjes. Dat heeft dan allerlei positieve gevolgen: vetmassa die daalt, mooiere huid,… Je kan het vergelijken met een relatie: hoe meer vuur in een relatie, hoe beter.

MOOD

Nood aan extra energie? Bevind je jezelf in een stressvolle periode? Moet je zware fysieke of mentale inspanning leveren? Doe je een afslankingsdieet? Last van het gekende winterdipje? Herken je jezelf in één van deze situaties? Dan is mood of ook wel de 14-daagse energie- en vitaliteitskuur van Rainpharma een aanrader. Het is een energiekuur ontwikkeld voor zij die tijdens het Rainpharma dieet of op andere momenten wat extra energie kunnen gebruiken.

Mood is zeer effectief wanneer je het combineert met Dynamic Q10. Mood bevat nl. grote hoeveelheden carnitine (Dry Energy). De combinatie van carnitine en Q10 zorgt uiteindelijk voor meer energie.

YOGA


Yoga is de ‘zen’ versie van MOOD. De uitknop, hij reguleert de stressrespons en heeft daarom een gunstig effect om in te slapen. Het is een complexe, brede formule die specifieke ingrediënten bevat die verschillende aspecten rond rust, stress, vermoeidheid en slaap trachten te bevorderen.

Nee, het is niet lekker, maar ja, het werkt! Ik vertel graag het verhaal van een goede vriend die elke nacht wakker werd en zelden terug kon inslapen. Ik gaf hem YOGA en hij beloofde ze braaf te nemen, maar geloven deed hij het niet. Vanaf dan koopt hij trouw YOGA want hij slaapt door en merkt dat hij meer uitgeslapen wakker wordt. En zo heb ik nog verhalen. Beloven doe ik niets, slaapproblemen zijn complex.

De beste mix? YOGA en Omega Zen, naast een gezonde slaaphygiëne. We schreven er hier ook een blog over.

DETOXIFYING BROCCOLI CAPS

Een geweldig product van een nieuwe generatie. Naast broccoli bevat het ook biotine en choline. Zo gaan we de leverfunctie ondersteunen en meer afvalstoffen elimineren. Een ideaal supplement dus om het afslanken te ondersteunen en de afvalstoffen die vrijkomen uit de vetcellen zonder impact je lichaam uit te sturen. Absoluut aan te raden wanneer je je haardos een boost wil geven en je huid. Dit is een interessant verlengde van de cosmeticalijn.

DELIGHTFUL D-FENCE


Een topcombinatie van Vitamine D en vitamine K op een bedje van MCT-olie, dat is de Delightful D-fence. Hoewel je lichaam vitamine D kan aanmaken dankzij de UVB straling van het zonlicht, maken we zelden voldoende aan. Je kan hier een tekort aan zonlicht de schuld geven. Anderzijds remt het gebruikt van een zonnefilter de aanmaak. Dus voldoende, dat komt niet vaak voor!

Waarom is vitamine D zo belangrijk?

 • Het ondersteunt de natuurlijke weerstand.
 • Draagt bij tot normaal calciumgehalte in het bloed.
 • En zo draagt het bij tot sterke botten.

Naast vitamine D zit hier ook vitamine K bij, dat minstens even belangrijk is voor de instandhouding van sterke botten.

Een absolute aanrader dus!

A.A.P. = ANTI. AGING. POWDER

Voor dit nieuwste supplement van Rainpharma is iets meer uitleg nodig. RainPharma staat van bij het begin bekend om zijn innovatieve voedingssupplementen voor een gezond, sterk en mooi lichaam. Met Anti Aging Powder, kortweg a.a.p., zet het Belgische merk de kroon op het werk. Samen met de beste leveranciers en specialisten ontwikkelde RainPharma een evenwichtige en doeltreffende anti-verouderingsformule. 

Collageen: niet smeren, maar drinken

Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam minder collageen aan. Hierdoor vermindert de elasticiteit van onze huid wat zich vertaalt in een minder stevige huid, fijne lijntjes en die zo gevreesde eerste rimpels. Om het collageengehalte een boost te geven en zo de elasticiteit van onze huid te bewaren, worden heel wat gelaatscrèmes verrijkt met collageen.

Helaas kan onze huid collageen niet opnemen. Het heeft dus geen zin om crèmes met collageen te smeren. Gelukkig kan je collageen wel innemen als supplement. Daarom ontwikkelde RainPharma a.a.p., een krachtig voedingssupplement dat je lichaam ondersteunt bij verouderingsprocessen. Niet alleen je huid, maar ook je bloedvaten, botten, tandvlees, kraakbeen, tanden en bindweefsels krijgen een stevige boost.

Veel meer dan een collageendrankje

a.a.p. is een unieke en gebalanceerde orthomoleculaire formule. Verschillende natuurlijke krachtpatsers werden samen gebracht in een poeder dat je eenmaal per dag inneemt, opgelost in een glas water. Collageen is met maar liefst 10 gram per zakje het belangrijkste ingrediënt van a.a.p. Dankzij een speciale enzymatische behandeling wordt het makkelijk en snel opgenomen in de dunne darm waardoor de stof al na 30 tot 60 minuten zichtbaar in het bloed aanwezig is.

Daarnaast bevat a.a.p. hyaluronzuur, één van de meest doeltreffende middelen tegen huidveroudering, maar ook heel wat zwavelhoudende ingrediënten waar je huid, haar en nagels dol op zijn, maar je neus en smaakpapillen net iets minder. Daarom werd een vleugje stevia en wat natuurlijk sinaasappelaroma toegevoegd. a.a.p. kreeg recent een boost waardoor het niet alleen lekker geworden is, maar de dosis hyaluronzuur verdubbelde ook.

EIWITSHAKE

En ook de eiwitten horen hierbij. Ons hele lijf is opgebouwd uit eiwitten, de huid zelfs voor 80%. Wist je dat zelfs je hormonen opgebouwd zijn door eiwitten? De meeste mensen nemen één à twee shakes per dag bij een gewoon voedingspatroon.

 

 • Start je dag met een gezonde portie eiwitten en je lijf kan zichzelf terug opbouwen.
 • Liever als tienuurtje? Prima!
 • De shake om vier uur is ook handig, want zo voorkom je snacken net voor het eten.
 • Als je sport kan je hierna nog een shake toevoegen zodat je geen spieren afbreekt.

We raden een shake aan bij :

 • Spierbescherming en – opbouw.
 • Postoperatief of bij revalidatie.
 • Huidverbetering.
 • Gewichtsverlies door honger te voorkomen en ongezonde snacks te snel af te zijn.
 • In een begeleid dieet.


Liever een live afspraak om te bekijken wat suppletie voor jou kan betekenen? Bel ons :
Kortenberg: 02 445 06 45
Leuven : 016 22 07 95

Of stel je vraag per mail op info@kokoro.be

en een goede gezondheid!

We wensen elkaar massaal een goede gezondheid. En we krijgen het zo vaak toegewenst. Hoe zorg je dat het niet bij wensen blijft?

Dromen ipv goede voornemens

Elk jaar opnieuw starten we met goede voornemens om elk jaar opnieuw vrij snel op te geven. Waarom houd je geen goede voornemens vol? En laat me hier zeer duidelijk en direct zijn, er is geen tijd te verliezen: omdat ze je niet inspireren. Ze zijn hol, je ziet het nut er niet van in, er zit een laagje ‘moeten’ in en je wil er dus helemaal geen moeite voor doen. Dus dat werkt niet. Dat ontdek je elke jaar trouwens. Het antwoord is niet ‘we doen niet aan goede voornemens’ het antwoord is wel: kies voor je dromen.

Afscheid van 2023

Je kan gewoon van de ene seconde op de andere in een ander jaar stappen en er geen woord aan vuil maken. Je kan ook even stilstaan, 2023 even overpeinzen en zo bewuster 2024 in stappen. Want als je weet wat je wil of waar je naartoe wil, is de kans dat je hier geraakt ook een pak groter. Lees even verder en kijk of ik je kan verleiden tot een momentje rust

Het geheime ingrediënt

Dankbaarheid klinkt fluffy, maar het is een echte 'game changer' als je het meer inzet. Wedden?

De herfst

Loslaten. Hoe moeilijk ook, de herfst nodigt ons uit.

Dream Plan Woeps

Over plannen, het leven, volhouden, bijsturen en vol passie stapjes zetten. Meestal vooruit.

Je eigen barometer

Habit Tracker Op dagen dat onze structuur totaal naar de haaien is, de toekomstplannen totaal weggeveegd zijn en het huilen soms nader staat dan het lachen, is een habit tracker een aanrader. Sowieso al een aanrader, maar nu heb ik er nog meer aan. Het is een...

Mijn supplementen geef ik niet meer af

Dat was één van de eerste dingen die Tamara zei tijdens ons opvolggesprek vandaag. En dan moet je weten dat Tamara zeer nuchter is en niet gelooft in wondermiddeltjes en hocus pocus ! Hoe het begon Een kleine maand geleden schakelde ze onze hulp in voor meer...

Elke dag fit en energiek

Vlot naar dromenland

5 tips voor een goede start

De start van een dieet is belangrijk: hoe zorg je dat goed begint én meer kans hebt om vol te houden? Ontdek het hier.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x