Dream Plan Woeps

De droom

Het was gisteren de dag van de ondernemer. En het is de 7e keer dat ik deze dag zo mag vieren. En elk jaar is het zo anders. De omstandigheden, de context, het team. Er is één constante naast mezelf en dat is de droom. Elk jaar rond deze periode – heeft niets te maken met deze dag  en het is ook niet zo gepland, het is “toeval” – maak ik even tijd om stil te staan.

En dit jaar deed ik dat in Oostende. Lekker uitwaaien, blik op oneindig en ik mocht ook de zon meepikken. Heerlijk. Schrijven, lezen, yoga, mediteren. Helemaal alleen met mezelf.

Het is met mijn droomboekjes, strategische krabbels etc van de voorbije jaren te doorbladeren dat ik besefte: elk jaar rond hetzelfde moment schrijf ik hetzelfde. 

Boeiend.

Enerzijds ongelooflijk geruststellend dat mijn ‘why’ en mijn passie nog altijd één op één hetzelfde zijn. Anderzijds zeer frustrerend dat ik er niet in slaag om een stap dichter te komen. Some might even say: verder weg.

Pijnlijk.

Het leven. Dat gebeurt. Crisis hier, collega uit daar, examens aan deze kant, vraagtekens en knopen voor onze neus. Een ondernemer weet wat ik wil zeggen. En laat ons eerlijk zijn: iedereen kent het, toch? 

Je weet wat je wil (in het beste geval), maar er is geen tijd, dit is dringend, eerst dat, lopen naar hier, net te laat komen daar, … en dan toch even wat rust. En dan ben je vergeten hoe het net zat. Zit je zonder bestemming in je wagen aan 120km/uur.

Nooit fijn om deze vergelijking te maken en anderzijds: het is door te ontdekken waar iets minder goed zit, dat je het kan verbeteren. Opbouwende feedback ofzo.

Dat!

In 2019 – gisteren dag op dag 4 jaar geleden trouwens – bracht ik samen met Mieke en Lien – mijn Dream Plan Fly verhaal op het podium op het Inspiration Academy georganiseerd door Lady’s Circle Leuven. Dat gaf mij vleugels. Het is dus tijd om nog eens in de materie te duiken en te zien aan welk stuk van mijn vliegmachine er iets scheelt. Voor de Friends fans: ik denk dat het de rechtse “filangie” is.

Leef naar je hart

De allereerste ‘baseline’ bij het allereerste logo in 2015. 8 jaar geleden. Dichtbij jezelf blijven, doen wat past, smeren, eten, … wat past. Knuffelen, helpen, …wie past. Jezelf worden, blijven, zijn. Durven zijn. Zoiets.

Ik ga terug meer naar mijn hart leven. Dat is mijn voornemen dat ik vandaag neem, zo kan ik op 1 januari 2024 met andere voornemens aan de slag, wachten heeft geen zin. Geduld is niet mijn sterkste kant.

Leef jij mee naar je hart?

Bij Kokoro maken we ruimte om terug meer naar het hart te leven.  En daar ga jij, lieve lezer, wel wat van merken de komende maanden. En doe mee, gebruik deze weken van 2023 om stil te staan, los te laten.

Benieuwd hoe en kan je wel wat "me time" hiervoor gebruiken? Dan nodig ik je graag uit:

  • Maandag 11 december 19.30 – Kortenberg – Workshop & Yoga
  • Woensdag 13 december 19.30 – Leuven – Workshop

Meer info volgt snel. Schrijf je in in onze Whatsapp groep want hier lanceren we alles altijd eerst. En vol=vol.


Dream Plan Woeps

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x