Blog: Vlot naar dromenland

Gezonde rituelen

Steeds meer mensen slapen slecht. Zeker in deze onzekere tijden, horen we vaker en vaker hoe mensen lijden onder hun slaappatroon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer en meer mensen grijpen naar slaapmiddelen. Daar zijn wij absoluut geen fan van, al hebben we daar wel begrip voor. Want een gezonde nachtrust is ongelooflijk belangrijk, voor alles. De natuurlijke aanpak boven het grof geschut. We zijn er van overtuigd dat we een paar middeltjes in huis hebben die jou kunnen helpen bij een goed en gezond slaapritueel.

Breathe in, breathe out

Nog zoiets dat zwaar onderschat is: een juiste ademhaling. Daar leggen we dan ook heel fel de nadruk op tijdens de yogalessen. Ongelooflijk hoeveel leuke dingen we al hoorden van gewoon anders ademen. Wist je trouwens dat meer en meer cardiologen yoga ‘voorschrijven’? En dat kinesisten ademhalingstechnieken aanleren? Leg je hand op je buik en voel hoe je hand opgaat bij je inademing en laat het terug zakken bij je uitademing. Hoe trager, hoe rustiger je gaat worden. Dat is heel kort, de essentie. Dus elke keer als je je opwindt, opjaagt: breathe in, hold, breathe out, smile. Herhaal zo vaak als nodig πŸ™‚ Je zal het verschil snel merken!

StappenplanΒ 

We weten allemaal dat een goede slaaphygiΓ«ne belangrijk is, maar hoe begin je daar nu aan? Wij zetten je graag op weg met een handig stappenplan. Zo bevorder je je slaap op een natuurlijke manier.

  • Begin je avondritueel telkens met een capsule Omega Zen met saffraan. Doe dit minstens 6 weken lang.Saffraan is een natuurlijke versie van alle anti-depressiva, wist je dat? Wetenschappelijk bewezen in verschillende universiteiten. Het heeft ook geen zin om er 2 te nemen, hier zit de ideale dosering in. Meer heeft geen sneller of beter effect. Eerlijk is eerlijk.Β 
  • Neem een douche of bad voor het slapengaan. Zo zet je je systeem al wat af, wat “me time”. En nog fijner als je hierbij de Bonsoir Therapy Shower Wash gebruikt. Deze bevat een unieke mix van essentiΓ«le oliΓ«n die binnen de aromatherapie bekend staan om hun rustgevende eigenschappen.
  • Toch geen bad maar wel dat rustgevende effect? Met behulp van een Aroma Diffuser kan je een ontspannende geur in je slaapkamer verstuiven. Of spray met de Room Spray op je hoofdkussen.
  • Lavendel aan het werk. Breng wanneer je in bed stapt een paar druppels pure essentiΓ«le olie van lavendel aan op je voetzolen, vooral de dikke teen niet vergeten. Β 
  • Ben jij bezig met dankbaarheid? Ik noteer elke avond minstens 5 zaken waar ik dankbaar voor ben die dag. Dat doet me glimlachen en zo ga ik de focus leggen op wat ik leuk vind. Een aanrader!
  • En – last but not least – drink je een glaasje Yoga vlak voor je je nachtlampje uit knippert. Dit is je ‘uit knop’. Doe 1 tot 2 kuren van een maand na elkaar voor een optimaal resultaat. Ongelooflijk hoeveel mensen ons hiervoor al bedankt hebben.
  • Nog paar keer goed, diep en lang in- en uitademen.
  • Slaapzacht!

Let’s do the zzzzz?

Klaar met je slechte nachten en vastberaden om het een kans te geven? Mooi.

  • Probeer yoga. Nu kan je het rustig thuis, zonder pottenkijkers, je kan eens ontdekken of het iets voor je is. Ontdek de gratis filmpjes op ons youtube kanaal om te beginnen. Als je klaar bent voor het echte werk, vind je hier meer info.
  • Bel (02/445 06 45) of mail ons Β dan kijken we samen wat de beste stappen zijn voor jou.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

recent op de blog

Schoonheidsspecialist(e)

Schoonheidsspecialist(e)

SCHOONHEIDSSPECIALIST(E) Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ookΒ en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in deΒ schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un institut.Β Ons verhaal stopt niet bij de...

Lees meer
Marie herkadert

Marie herkadert

Beyond the Moon Dit bericht kon je lezen op de Facebook pagina van Beyond the Moon: Even ertussenuit, weg van het ziekenhuis, was een grote wens van de 9-jarige Marie en haar familie. Met haar broer op een vlot en op de schuifaf, samen pootje baden, knuffelen, dieren...

Lees meer
We zoeken een collega!

We zoeken een collega!

Winkelmedewerker – Huid en vitaliteit Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ookΒ  en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in de schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un magasin. Ons verhaal stopt niet bij...

Lees meer