Vlot naar dromenland

Gezonde rituelen

Steeds meer mensen slapen slecht en grijpen daarom naar zware slaappillen of inslapers. Daar zijn wij absoluut geen fan van, al hebben we daar wel begrip voor. Want een gezonde nachtrust is ongelooflijk belangrijk, voor alles. De natuurlijke aanpak boven het grof geschut. We zijn er van overtuigd dat we een paar middeltjes in huis hebben die jou kunnen helpen om een goed en gezond slaapritueel 

Breathe in, breathe out

Nog zoiets dat zwaar onderschat is: een juiste ademhaling. Daar leggen we dan ook heel fel de nadruk op tijdens de yogalessen. Ongelooflijk hoeveel leuke dingen we al hoorden van gewoon anders ademen. Wist je trouwens dat meer en meer cardiologen yoga ‘voorschrijven’? En dat kinesisten ademhalingstechnieken aanleren?

Er zijn pittigere versies die je wat meer het gevoel geven dat je gesport hebt en er zijn versies waar het echt om die rust draait. Jij ontdekt en kiest. En nog belangrijker: neemt die goede ademhaling mee. Niet alleen in bed voor een goede nachtrust. Ook overdag, elke keer als je je opwindt, opjaagt: breathe in, hold, breathe out, smile. Herhaal zo vaak als nodig 🙂

Je zal het verschil snel merken!

Stappenplan 

We weten allemaal dat een goede slaaphygiëne belangrijk is, maar hoe begin je daar nu aan? Wij zetten je graag op weg met een handig stappenplan. Zo bevorder je je slaap op een natuurlijke manier.

  • Begin je avondritueel telkens met een capsule Omega Zen met saffraan. Doe dit minstens 6 weken lang.Saffraan is een natuurlijke versie van alle anti-depressiva, wist je dat? Wetenschappelijk bewezen in verschillende universiteiten. Het heeft ook geen zin om er 2 te nemen, hier zit de ideale dosering in. Meer heeft geen sneller of beter effect. Eerlijk is eerlijk. 
  • Neem een douche of bad voor het slapengaan. Zo zet je je systeem al wat af, wat “me time”. En nog fijner als je hierbij de Bonsoir Therapy Shower Wash gebruikt. Deze bevat een unieke mix van essentiële oliën die binnen de aromatherapie bekend staan om hun rustgevende eigenschappen.
  • Toch geen bad maar wel dat rustgevende effect? Met behulp van een Aroma Diffuser kan je een ontspannende geur in je slaapkamer verstuiven. Of spray met de Room Spray op je hoofdkussen.
  • Lavendel aan het werk. Breng wanneer je in bed stapt een paar druppels pure essentiële olie van lavendel aan op je voetzolen, vooral de dikke teen niet vergeten.  
  • Ben jij bezig met dankbaarheid? Ik noteer elke avond minstens 5 zaken waar ik dankbaar voor ben die dag. Dat doet me glimlachen en zo ga ik de focus leggen op wat ik leuk vind. Een aanrader!
  • En – last but not least – drink je een glaasje Yoga vlak voor je je nachtlampje uit knippert. Dit is je ‘uit knop’. Doe 1 tot 2 kuren van een maand na elkaar voor een optimaal resultaat. Ongelooflijk hoeveel mensen ons hiervoor al bedankt hebben.
  • Nog paar keer goed, diep en lang in- en uitademen.
  • Slaapzacht!

Let’s do the zzzzz?

Klaar met je slechte nachten en vastberaden om het een kans te geven? Mooi.

  • Probeer yoga. Nu kan je het rustig thuis, zonder pottenkijkers, je kan eens ontdekken of het iets voor je is. Ontdek de gratis filmpjes op ons youtube kanaal om te beginnen. Als je klaar bent voor het echte werk, vind je hier meer info.
  • Bel (02/445 06 45) of mail ons  dan kijken we samen wat de beste stappen zijn voor jou.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer