Vlot naar dromenland

Gezonde rituelen

Steeds meer mensen slapen slecht. Zeker in deze onzekere tijden, horen we vaker en vaker hoe mensen lijden onder hun slaappatroon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer en meer mensen grijpen naar slaapmiddelen. Daar zijn wij absoluut geen fan van, al hebben we daar wel begrip voor. Want een gezonde nachtrust is ongelooflijk belangrijk, voor alles. De natuurlijke aanpak boven het grof geschut. We zijn er van overtuigd dat we een paar middeltjes in huis hebben die jou kunnen helpen bij een goed en gezond slaapritueel.

Breathe in, breathe out

Nog zoiets dat zwaar onderschat is: een juiste ademhaling. Daar leggen we dan ook heel fel de nadruk op tijdens de yogalessen. Ongelooflijk hoeveel leuke dingen we al hoorden van gewoon anders ademen. Wist je trouwens dat meer en meer cardiologen yoga ‘voorschrijven’? En dat kinesisten ademhalingstechnieken aanleren? Leg je hand op je buik en voel hoe je hand opgaat bij je inademing en laat het terug zakken bij je uitademing. Hoe trager, hoe rustiger je gaat worden. Dat is heel kort, de essentie. Dus elke keer als je je opwindt, opjaagt: breathe in, hold, breathe out, smile. Herhaal zo vaak als nodig 🙂 Je zal het verschil snel merken!

Stappenplan 

We weten allemaal dat een goede slaaphygiëne belangrijk is, maar hoe begin je daar nu aan? Wij zetten je graag op weg met een handig stappenplan. Zo bevorder je je slaap op een natuurlijke manier.

  • Begin je avondritueel telkens met een capsule Omega Zen met saffraan. Doe dit minstens 6 weken lang.Saffraan is een natuurlijke versie van alle anti-depressiva, wist je dat? Wetenschappelijk bewezen in verschillende universiteiten. Het heeft ook geen zin om er 2 te nemen, hier zit de ideale dosering in. Meer heeft geen sneller of beter effect. Eerlijk is eerlijk. 
  • Neem een douche of bad voor het slapengaan. Zo zet je je systeem al wat af, wat “me time”. En nog fijner als je hierbij de Bonsoir Therapy Shower Wash gebruikt. Deze bevat een unieke mix van essentiële oliën die binnen de aromatherapie bekend staan om hun rustgevende eigenschappen.
  • Toch geen bad maar wel dat rustgevende effect? Met behulp van een Aroma Diffuser kan je een ontspannende geur in je slaapkamer verstuiven. Of spray met de Room Spray op je hoofdkussen.
  • Lavendel aan het werk. Breng wanneer je in bed stapt een paar druppels pure essentiële olie van lavendel aan op je voetzolen, vooral de dikke teen niet vergeten.  
  • Ben jij bezig met dankbaarheid? Ik noteer elke avond minstens 5 zaken waar ik dankbaar voor ben die dag. Dat doet me glimlachen en zo ga ik de focus leggen op wat ik leuk vind. Een aanrader!
  • En – last but not least – drink je een glaasje Yoga vlak voor je je nachtlampje uit knippert. Dit is je ‘uit knop’. Doe 1 tot 2 kuren van een maand na elkaar voor een optimaal resultaat. Ongelooflijk hoeveel mensen ons hiervoor al bedankt hebben.
  • Nog paar keer goed, diep en lang in- en uitademen.
  • Slaapzacht!

Let’s do the zzzzz?

Klaar met je slechte nachten en vastberaden om het een kans te geven? Mooi.

  • Probeer yoga. Nu kan je het rustig thuis, zonder pottenkijkers, je kan eens ontdekken of het iets voor je is. Ontdek de gratis filmpjes op ons youtube kanaal om te beginnen. Als je klaar bent voor het echte werk, vind je hier meer info.
  • Bel (02/445 06 45) of mail ons  dan kijken we samen wat de beste stappen zijn voor jou.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer