‘Beschermen tegen de zon’ voor dummies

Laat ons even eerlijk zijn. Iedereen heeft toch graag een mooi kleurtje, niet? Maar dat mooie kleurtje op een gezonde manier krijgen, loopt vaak mis. In deze blogpost helpen wij je graag in de zoektocht om je op de meest efficiënte manier tegen de zon te beschermen. Op die manier kunnen we de nadelen zoals veroudering van de huid, allergieën, roodheid,… binnen de perken houden.

Wat doet de zon nu eigenlijk?

We zien het als onze plicht om mensen te waarschuwen voor de gevaren van de zon. Want ja, ze is echt gevaarlijk. Er is niets mis met ’s ochtends en ’s avonds, wanneer de zon niet te krachtig is een kwartiertje in de zon te zitten zonder bescherming. Meer zelfs, dat hebben we nodig. De UV-stralen stimuleren namelijk de aanmaak van vitamine D in ons lichaam wat o.a. nodig is om stevige botten te kunnen opbouwen.

De stralen van de zon worden ook wel UV-stralen genoemd. Het zijn voornamelijk de UV-B stralen die roodheid veroorzaken, maar hun effect wordt versterkt door UV-A stralen. De UV-B stralen zijn het grootst in intensiteit tussen 11u en 15u. Een eerste tip is dus: vermijd de zon rond de middag, want dan loop je wel eens het risico om er als een kreeft uit te zien.

Van zodra de stralen de huid bereiken, zullen ze aanleiding geven tot het ontstaan van schadelijke radicalen. Dit zijn de echte boosdoeners in het lichaam. Ze zijn de oorzaak van versnelde verouderingsprocessen van de huid, zonne-allergieën, kanker,… Die vieze mannetjes wil je toch niet in je lichaam hè? Lees dan verder en ontdek hoe we ze kunnen bestrijden.

Voorkomen: High Tech Aox = super anti-oxidant 

Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen door elektronen af te staan aan de onstabiele vrije radicalen. In onze voeding (groenten, fruit, thee,…) zijn er anti-oxidanten aanwezig. In bepaalde omstandigheden ontstaan er extra radicalen zoals onder invloed van stress, zon, overmatig sporten, diëten, milieuverontreiniging en ongezonde eet- en leefgewoontes. In dat geval is een voedingssupplement een goede aanvulling op antioxidanten die van nature in onze voeding voorkomen.

Rainpharma ontwikkelde zo High Tech AOX. Dit super anti-oxidant is een echte must-have wanneer je naar een zonnige bestemming reist deze zomer. Een weekje voor je vertrekt, start je met dagelijks één tablet ’s ochtends of ’s middags, zodanig dat je lichaam zich kan voorbereiden op de grotere hoeveelheid radicalen waarmee het zal te maken krijgen. Op die manier voorkom je allergieën en veroudering van de huid door de zon.

Beschermen: de zonnecrème

Aangekomen op je zalige vakantieverblijf met High Tech Aox in de valies zijn we natuurlijk nog niet klaar. Op het moment dat je in de zon gaat, is een zonnecrème namelijk onmisbaar. Er zijn vaak misverstanden over het gebruik van zonnecrèmes en deze wil ik absoluut de wereld uithelpen.

Chemische en fysische filters

Er zijn twee types van zonnecrèmes. Je hebt chemische filters en fysische filters. De chemische filters absorberen de UV-stralen en dringen tot diep in de huid bij het aanbrengen van de zonnecrème. Daar kunnen ze aanleiding geven tot het ontstaan van radicalen en allergische reacties veroorzaken. Dat klinkt vreemd hè? Een zonnecrème die allergische reacties veroorzaakt? Toch is het zo. Je voelt me dus al komen. De fysische filters zijn veel gezonder voor ons lichaam. De fysische filters blijven op de huid aanwezig en weerkaatsen de UV-stralen. Op die manier kunnen ze dus geen allergische reacties veroorzaken. Veel gezonder voor elke huid dus.

Sinds kort kunnen we jullie ook met trots meedelen dat Rainpharma een fysische zonnecrème ontwikkeld heeft. Deze 100% natuurlijke zonnecrème voor lichaam én gelaat biedt SPF40 breedspectrum UVA- en UVB-bescherming en een volledig minerale UV-filter op basis van zinkoxide en titaniumoxide. Natural Daylight Defence houdt je huid gezond, jong en mooi én is lief voor de natuur. De lichte formule smeert makkelijk uit zonder een witte waas achter te laten, voelt prettig aan en trekt snel in zonder vettig gevoelDe allerbeste plantaardige ingrediënten hebben een verzorgende en herstellende functie, zonder toevoeging van parfums. Natural Daylight Defence is 100% vegan en is ook geschikt voor baby’s en kinderen. Bovendien is deze water resistant formule veilig voor het zeeleven en tast ze de koraalriffen niet aan. Er is zowel een kleine zonnecrème (50mL) als een grote zonnecrème (200mL) beschikbaar.

Nog enkele tips and tricks bij het aanbrengen van zonnecrèmes

  • Smeer genoeg. Je kan nooit genoeg zonnecrème smeren. In principe moet men 2 mg/cm2 aanbrengen, maar heel veel mensen brengen slechts 0,5-1,3 mg/cm2 aan. Uiteraard kan je dit niet gaan uitmeten, maar het toont aan dat we massaal te weinig zonnecrème smeren. Vanaf nu mag er dus een extra laagje bij.
  • Smeer frequent. Zet eventueel je wekker. Om de 2u is het belangrijk om je lichaam volledig terug in te smeren. Het wil dus niet zeggen dat als je huid nog plakt, dat je automatisch nog beschermt bent tegen de zon. Zonnecrèmes plakken nu eenmaal, maar toch liever wat plakken dan een kreeft zijn?

Zo kan je jou op een natuurlijke manier beschermen tegen de zon. Lig geen uren aan een stuk in de zon, als je in de zon gaat smeer je dan ALTIJD in en wees bewust van de producten die je gebruikt. Durf naar de ingrediënten te kijken en als je hierover vragen hebt, spring binnen of maak een afspraak. We helpen je graag in jouw zoektocht naar de juiste bescherming.

 

Fijne vakantie aan allen!

PS: meer weten over ingrediënten etc? Kom langs of bel ons!  We zijn open van ma-za van 10u-18u. Online altijd open, de webshop vind je hier. En maak gebruik van de ZOMER ACTIES! 

  • Sun Sets: 2+1 gratis van de Natural Daylight Defence zowel voor 50ml als 200ml.
  • Of neem deel aan het Summer Skin Festival en spaar zo de Must Have Broccoli Olie én een trendy toilet zak. Alle info vind hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer
Kies je voor MOED of MOET?

Kies je voor MOED of MOET?

"Want daar begint het mee" Beste wensen of 'wat mag ik je wensen'. En dan volgt er zo vaak "een goede gezondheid, want daar begint het mee". We wensen elkaar massaal een goede gezondheid. En we krijgen het zo vaak toegewenst. Maar vaak lijkt het bij wensen te blijven....

Lees meer
Nieuwe start – 2023

Nieuwe start – 2023

Dromen in plaats van goede voornemens Elk jaar opnieuw starten we met goede voornemens om elk jaar opnieuw vrij snel op te geven. Waarom houd je geen goede voornemens vol? En laat me hier zeer duidelijk en direct zijn, er is geen tijd te verliezen: omdat ze je niet...

Lees meer