Het geheime ingrediënt

Dankbaarheid.

Toen ik jaren geleden naar het Happines Festival ging besefte ik: als er één tip is, iets supersimpel dat een groot verschil maakt, dan is het dankbaarheid. Want werkelijk elke spreker – en ik heb ze bijna allemaal gehoord - had het erover.

Je komt het ook tegen in elk “zelfhulpboek” dat je maar opent. Van zeer spiritueel, tot mega wetenschappelijk, van de US tot Belgische dokters. Dankbaarheid is ‘de bom’.  

Wondermiddel.

Voor de mama’s onder ons: weet je nog hoe je super veel zwangere vrouwen zag tijdens je zwangerschap, meer dan anders? Voor de rest: heb je nooit gemerkt wanneer je twijfelt over een witte auto, zwarte jas, … je er ineens veel meer opmerkt? Je lijkt een andere bril te dragen.

En zo kan dankbaarheid helpen om geleidelijk aan meer te zien van wat je blij wordt, wat je wil. De wereld en je dag veranderen niet echt, maar je ziet en beleeft het anders.  

Schrijven

Al bijna tien jaar schrijf ik net voor ik ga slapen waar ik dankbaar voor ben op in een schriftje dat naast mijn bed ligt. Kleine dingen, grote dingen, … Ik noteer, ik noteer, zonder oordeel, zonder echt te denken. Soms 3 soms 10. Een enkele schaarse keren, lukt het me niet. Komt er niets. Dan noteer ik wat er is, wat er leeft. Vaak komt er zo, zonder krampachtig zoeken, toch een positieve wending.  

Zelfs uit een absolute baaldag, kan je mooie dingen halen. De knuffel van ‘het komt goed he’ bv, of het badje dat je nam om tot rust te komen, feit dat je nog de fut had om vers te koken, …

Want dat leerde ik van Ann Van Malderen twee jaar gelden: je mag ook dankbaar zijn voor wat je zelf deed. Een vorm van fierheid, trots dat je dat (aan)kon. Goed gedrag stimuleren, ook bij jezelf.

Help me even

Een hele tijd geleden, toen ik nog coaching deed één op één, gaf ik aan iemand die echt niet zag hoe geweldig ze was, het advies om drie dingen te noteren elke dag waar ze absoluut trots over mocht zijn.

Ze kwam terug met het heerlijke verhaal: “het ging niet, ik vond echt niets. Ik vroeg dan hulp aan mijn man en zonder te zoeken somde hij 5 dingen op. Ik wist niet eens dat hij dat fijn vond dat ik zo was of die dingen deed.” Voila, direct 5 mooie complimenten.

Nu jij.

Zoek je een schriftje, bepaal jouw ideale moment (sommigen hebben liever de dag te beginnen met de roze bril) en noteer 3 dingen. Hoe concreter hoe beter.

Dingen die je blij maakten, dingen waar je van genoot, waar je trots op bent, dingen die je zeker nog eens wil, …

En begin of eindig zo je dag met een BIG SMILE!

PS: Zoek jij iets dat deze nieuwe gewoonte 'blijft plakken'? Kom het leuke stickervel met quotes halen dat we lieten maken. 


en een goede gezondheid!

We wensen elkaar massaal een goede gezondheid. En we krijgen het zo vaak toegewenst. Hoe zorg je dat het niet bij wensen blijft?

Dromen ipv goede voornemens

Elk jaar opnieuw starten we met goede voornemens om elk jaar opnieuw vrij snel op te geven. Waarom houd je geen goede voornemens vol? En laat me hier zeer duidelijk en direct zijn, er is geen tijd te verliezen: omdat ze je niet inspireren. Ze zijn hol, je ziet het nut er niet van in, er zit een laagje ‘moeten’ in en je wil er dus helemaal geen moeite voor doen. Dus dat werkt niet. Dat ontdek je elke jaar trouwens. Het antwoord is niet ‘we doen niet aan goede voornemens’ het antwoord is wel: kies voor je dromen.

Afscheid van 2023

Je kan gewoon van de ene seconde op de andere in een ander jaar stappen en er geen woord aan vuil maken. Je kan ook even stilstaan, 2023 even overpeinzen en zo bewuster 2024 in stappen. Want als je weet wat je wil of waar je naartoe wil, is de kans dat je hier geraakt ook een pak groter. Lees even verder en kijk of ik je kan verleiden tot een momentje rust

De herfst

Loslaten. Hoe moeilijk ook, de herfst nodigt ons uit.

Dream Plan Woeps

Over plannen, het leven, volhouden, bijsturen en vol passie stapjes zetten. Meestal vooruit.

Je eigen barometer

Habit Tracker Op dagen dat onze structuur totaal naar de haaien is, de toekomstplannen totaal weggeveegd zijn en het huilen soms nader staat dan het lachen, is een habit tracker een aanrader. Sowieso al een aanrader, maar nu heb ik er nog meer aan. Het is een...

Mijn supplementen geef ik niet meer af

Dat was één van de eerste dingen die Tamara zei tijdens ons opvolggesprek vandaag. En dan moet je weten dat Tamara zeer nuchter is en niet gelooft in wondermiddeltjes en hocus pocus ! Hoe het begon Een kleine maand geleden schakelde ze onze hulp in voor meer...

Elke dag fit en energiek

Vlot naar dromenland

5 tips voor een goede start

De start van een dieet is belangrijk: hoe zorg je dat goed begint én meer kans hebt om vol te houden? Ontdek het hier.

Opfrissing van de RainPharma supplementen

We zetten alle supplementen van RainPharma op een rijtje en voor wat we ze kunnen inzetten. Ontdek het hele gamma hier.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x