Korte metten met jeugdpuistjes

Probleemstelling

Jeugdpuistjes zijn hormonaal gelinkt. Maar wist je dat je het resultaat van deze hormoonschommelingen zwaar kan sturen? Voor je met de grove middelen zoals antibiotica begint, neem het voedingspatroon even onder loep evenals de ingrediëntenlijst van wat je allemaal op je snoet smeert.

En laat de puberteit zo al moeilijk genoeg zijn. Een ‘kratergezicht’ kan je echt missen als kiespijn. En waarom zou je deze vervelende dingen meenemen tot ver boven je 20?! Dus lees even verder.

Binnen

Of we het nu leuk vinden of niet: het effect van ongezonde voeding is niet te onderschatten. Enkele zeer gemakkelijke tips:

 • Drink voldoende water, minstens 1.5l
 • Easy on sugar : suiker is echt een je vriend niet, wel die van acne
 • Gezonde vetten: omega 3 gaat de ontstekingen temperen. Vandaar dat dit een eerste suppletie is die we voorstellen bij mensen die er snel vanaf willen.
 • Groenten, fruit : dit is geen fabeltje
 • Mmmmmelk? Ban koemelk, caseïnes zijn vaak een boosdoener
 • Wist je dat gluten ook een band hebben met puistjes die maar niet verdwijnen? Dus minder hier ook waar mogelijk

Stappenplan op maat werken we graag uit. Alles in één keer wijzigen is overweldigend, zeker zonder begeleiding. Maak een afspraak als je graag onze begeleiding inzet naar een stralende, gezonde huid.

Buiten

Een grondige reiniging is super belangrijk, maar de ingrediënten maken of kraken hier letterlijk je huid. Wees aandachtig, lees de ingrediënten!

2 belangrijke boosdoeners in cosmetica producten :

 • Sulfaten: zit in de meeste schuimende reinigers. Dit gaat je beschermlaag strippen waardoor slechte bacteriën van buitenaf in je zuurmantel, je beschermlaag, komen te zitten. Daarnaast blijven toxines die je lichaam via je huid verlaten, zitten in de zuurmantel. Zij gaan ruzie maken en ontstekingen uitlokken. Kom hier meer te weten over sulfaten.
 • Minerale olie: dagcrèmes, foundations, … zitten er vol van. Dit camoufleert het probleem – ‘jeej, het is beter’  – terwijl de slechte bacteriën vrij spel krijgen het het – terwijl jij opgelicht bent dat het beter is – erger en erger maken.  Lees hier meer over minerale olie.

We gaven al meer dan 100 workshops en weten hoe groot het effect is van chemische rommel op je grootste orgaan, je huid. En toch, in bijna elke badkamer staat enkel sulfatenzeep en minerale olie body lotion, dagcrème, …. Zelfs als ze op voorschrift waren van een dermatoloog of op aanraden van de apotheek, zet ze opzij, kies voor puur natuur. Laat je zuurmantel zich herstellen. Deze laag vol bacteriën – de goede wel te verstaan – laat je huid stralen.

In dit filmpje toon ik hoe je je huid tegenwerkt met deze stoffen

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR WIE AF WIL VAN ACNE

Op vraag van verschillenden: we lijsten even op wat de producten zijn voor dit type probleemhuid. Belangrijk is om dit niet in combinatie te gebruiken met producten die bovenstaande chemische stofjes nog bevatten. Alleen zo kan jij leren wat natuurlijk voor je huid kan doen.

 • Advanced Precleanser: reinigen op basis van olie om al het overtollig talg af te nemen.
 • Brightning Face Scrub: dode huidcellen verwijderen zodat ze geen poriën verstoppen die zich ontpoppen tot nieuwe puistjes.
 • Charcoal Detox Mask: super reinigend masker dat je bij zware vormen even in kuur dient op te leggen.
 • Dedicated Face Wash: dubbele reiniging, het aller-allerbelangrijkste in je strijd tegen de acne.
 • Fantastic Purifying Matte Lotion (F1 in de volksmond) : door de zink en teatree ga je verzorgen en de klei geeft het matterend effect. Gedaan met blinkende voorhoofden vanaf de middag.
 • Zoals we schreven: de binnenkant mag je niet onderschatten!
  • Wij raden mensen die sukkelen met acne altijd Ultra Omega 3 aan omdat we weten wat het effect is. Hoge dosering om snel beterschap te hebben en dan bouwen we af. Vraag gerust meer info.
  •  De basis voor iedereen die een mooie huid wil (of haar of nagels of…) is Daily Boost en Mighty Nine. Deze gaan ook hier zorgen dat je huid sneller herstelt én de werking van de Omega 3 versnellen. Niet te missen dus.
  • Wil je echt alles op alles zetten om zo snel mogelijk verlost te zijn? Dan dien je de A.A.P. (anti aging powder) in te zetten. Een zeer hoge dosis Collageen in combinatie met zwavel gaat je huid een boost geven.

 

Wil je meer weten en af geraken van de acne (of welk huidprobleem ook)?

 • Spring binnen in onze winkels in Kortenberg (di tem za 10-18) en Leuven (ma tem za 10-18)
 • In de blogs vind je ook andere artikels terug ‘te mijden bandieten’ lees ze allemaal en leer je huid kennen.

Leer alles wat je moet weten over je huid. Zo kan je kritisch beslissen wat je wel en niet wil smeren. Plan een workshop in of maak een afspraak, je huid zal je dankbaar zijn.

 


Bye Bye droge en jeukende huid

Beschermen tegen de zon doe je zo

Laat ons even eerlijk zijn. Iedereen heeft toch graag een mooi kleurtje, niet? Maar dat mooie kleurtje op een gezonde manier krijgen, loopt vaak mis. In deze blogpost helpen wij je graag in de zoektocht om je op de meest efficiënte manier tegen de zon te beschermen.

Ik ga op reis en ik neem mee..

Of je nu op weekend gaat op een festivalweide of je trekt naar een zuiderse bestemming: sommige dingen moeten volgens ons mee. Als je tijdens het jaar moeite doet om je huid te laten stralen, trek deze lijn dan ook door op reis.

Doe het zelf droge benen

Jeukende droge benen die een mooie sneeuwvlaag creëren wanneer je dan toch krabt. Droom jij hier ook van? Volg het stappenplan hieronder en het kan niet missen. Je hoeft zelfs niet naar de doe-het-zelf zaak te rijden voor deze knutseljob, alles staat standaard in de badkamer.

Stralend gelaat van A tot F

Laat je huid stralen. Neem afscheid van chemische ingrediënten die je beschermlaag aantasten. Gebruik in ruil natuurlijke ingrediënten die je huid mild reinigen en de beschermlaag versterken.

Houd je huid jong

Hoe hou je je huid jong? Ontdekt het hier.

Wat doen we met een baby- en kinderhuid?

Heel veel zepen speciaal voor baby’s, of ze nu komen uit de grootwarenhuizen of van bij de apotheek, maken de huid van de baby kapot. Niet dat je het ziet, maar je kan je de vraag stellen hoe het komt dat er nog nooit zo veel kindereczeem geweest is?

Glanzend en gezond haar

Hoe zet je het RainPharma maximaal in voor gezond, glazend haar?

Te mijden bandieten - deel 1

Te mijden bandieten - deel 2

Te mijden bandieten - deel 3

Te mijden bandiet - deel 4

Artisanale krakelé winterhanden

Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat!

Het geheim van de Caraïben

Eerste hulp bij grime gevallen

Aangenaam, ik ben je huid

Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee ‘detective’ te worden?

Opfrissing van de RainPharma supplementen

We zetten alle supplementen van RainPharma op een rijtje en voor wat we ze kunnen inzetten. Ontdek het hele gamma hier.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x