Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee ‘detective’ te worden? Zet je schrap, want we gaan meteen aan de slag!

Stap 1: Verzamel je verzorgingsproducten

Neem een doos, zak, mandje,… bij de hand en stop al je verzorgingsproducten hierin: shampoo, nacht/dagcrèmes, douchegel, deodorant, reinigingszepen,…

Stap2: ‘Speurneus’

Leg de verzamelde verzorgingsproducten open op tafel met de ingrediëntenlijst naar boven. Nu kan het echte speurwerk beginnen. We zouden wel 100 ingrediënten kunnen opsommen die wij nooit zouden gebruiken. Hieronder sommen we kort even de zes ingrediëntengroepen op die je zeker en vast moet vermijden.

1. Schuimmakers

We moeten het eerlijk toegeven. We houden ALLEMAAL van schuim. Niets leuker toch dan als kind Sinterklaas-baarden maken in bad met de overvloedige hoeveelheid badschuim? Vaak hebben we pas het gevoel ‘echt proper’ te zijn, nadat we ons met schuim gewassen hebben. Niets is minder waar. Deze goedkope en agressieve detergenten drogen onze huid uit en doen haar meer kwaad dan goed.

HOE HERKEN JE DEZE IN DE INGREDIËNTENLIJST?
 • Alles wat eindigt op -sulfaat
 • Sodium laureth sulfate
 • Sodium laureth sulfoacetate
 • Cocamidopropyl betaïne

2. Bewaarmiddelen

Uiteraard zijn bewaarmiddelen nodig om verzorgingsproducten bacterievrij te houden. MAAR… Dit kan ook perfect op een natuurlijke manier. Dat laatste is iets wat velen vergeten zijn waardoor vaak gebruik gemaakt wordt van schadelijke, goedkope bewaarmiddelen die zelfs geassocieerd worden met kanker.

HOE HERKEN JE DEZE IN DE INGREDIËNTENLIJST?
 • Alles wat eindigt op -paraben: methylparaben, propylparaben, ethylparaben
 • Phenoxyethanol
 • Methylcloroisothiazolinone
 • Methylisothiazolinone
 • Aclohol
 • Potassium sorbate
 • Sodium benzoate

3. Polyethyleenglycol en polysorbaten

Deze stoffen worden toegevoegd aan verzorgingsproducten opdat het water en de olie goed gemengd blijven. Ze zijn echter afkomstig uit de petroleumindustrie en kunnen soms de kankerverwekkende stof dioxaan bevatten.

HOE HERKEN JE DEZE IN DE INGREDIËNTENLIJST?
 • PEG (+ nummer)
 • Polysorbate (+ nummer)

4. Carbomer en acrylaten

Wij noemen ze ook wel de ‘magische middelen’ van de cosmetica industrie. Ze kunnen grote hoeveelheden water omzetten tot een gel of crème. Op deze manier kunnen cosmeticabedrijven op een extreem goedkope manier crèmes maken. Hier vind je een filmpje van hoe dit net werkt. Je denkt nu misschien: water, dat kan toch niet zo slecht zijn? Water is goed om te drinken, maar het hoort gewoon niet thuis in verzorgingsproducten en het is pure afzetterij. Deze middelen zijn dus echt kleine, overbodige bedriegertjes die bij heel wat mensen allergieën veroorzaken.

HOE HERKEN JE DEZE IN DE INGREDIËNTENLIJST?
 • Carbomer
 • Alles wat eindig op -acrylaat
 • DEA
 • Water: mag zeker niet helemaal vooraan in de ingrediëntenlijst staan en liefst helemaal niet

5. Minerale oliën en siliconen

Op korte termijn geven deze stoffen een fijn en zacht huidgevoel, maar wat ze eigenlijk doen is de huid verstoppen waardoor de huid niet meer kan ademenen. Je kan het vergelijken met het ‘labello-effect’ waarbij je huid echt verslaafd wordt aan de stoffen en steeds droger en droger wordt.

HOE HERKEN JE DEZE IN DE INGREDIËNTENLIJST?
 • Mineral oil
 • Petrolatum
 • Paraffinum
 • Liquidum
 • Dimethicone
 • Alles wat eindigt op -cone
 • Cera microcristallina
 • Isoparrafin

6. Parfum en kleurstoffen

Oké, het is leuk wanneer een product een lekkere geur en een mooi kleurtje heeft. Parfum kan echter irriterend zijn en in combinatie met de zon bruine vlekjes veroorzaken. Daarom werkt Rainpharma uitsluitend met zuivere essentiële oliën uit planten, kruiden en vruchten.

HOE HERKEN JE DEZE IN DE INGREDIËNTENLIJST?
 • Parfum
 • Cl (+ nummer)

STAP 3: EEN NIEUW BEGIN?

Het kan zijn dat je even verschiet van wat je net allemaal ontdekt. Dat is normaal enwat bij mij niet anders. Wil je gaan voor een volledig natuurlijke aanpak en je huid het grootste cadeau in jaren bezorgen?

 • Boek een skin scan en persoonlijke huidanalyse in.
 • Of bel ons op!
  • Kortenberg 02 445 06 45
  • Leuven 016 22 07 95

Extra tip : Dit is het moment om voor puur natuur te kiezen.

De lente begint met 21% korting op RainPharma. Kies voor puur natuur – al dan niet met hulp van ons – en ervaar het verschil. Neem afscheid van je probleemhuid en ga zachter richting zomer.


Op monsterjacht doorheen de badkamer

Bye Bye droge en jeukende huid

Lees meer

Kies je voor Moed of Moet?

Beste wensen of ‘wat mag ik je wensen’. En dan volgt er zo vaak “een goede gezondheid, want daar begint het mee”. We wensen elkaar massaal een goede gezondheid. En we krijgen het zo vaak toegewenst. Maar vaak lijkt het bij wensen te blijven. Want hoewel je je het hoort zeggen of gewenst krijgt, je doet lustig verder. Of het nu roken is, te laat je bed in kruipen, geen moment rust inbouwen, koekjes smokkelen of dat ene waar jij nu aan denkt. Het is een beetje zoals “alles goed?” - je zegt het uit beleefdheid en wil eigenlijk bij het overgrote merendeel van de mensen aan wie je het vraagt, gewoon “goed en jij?” horen.

Lees meer

Beschermen tegen de zon doe je zo

Laat ons even eerlijk zijn. Iedereen heeft toch graag een mooi kleurtje, niet? Maar dat mooie kleurtje op een gezonde manier krijgen, loopt vaak mis. In deze blogpost helpen wij je graag in de zoektocht om je op de meest efficiënte manier tegen de zon te beschermen.

Lees meer

Ik ga op reis en ik neem mee..

Of je nu op weekend gaat op een festivalweide of je trekt naar een zuiderse bestemming: sommige dingen moeten volgens ons mee. Als je tijdens het jaar moeite doet om je huid te laten stralen, trek deze lijn dan ook door op reis.

Lees meer

Doe het zelf droge benen

Jeukende droge benen die een mooie sneeuwvlaag creëren wanneer je dan toch krabt. Droom jij hier ook van? Volg het stappenplan hieronder en het kan niet missen. Je hoeft zelfs niet naar de doe-het-zelf zaak te rijden voor deze knutseljob, alles staat standaard in de badkamer.

Lees meer

Korte metten met jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes zijn hormonaal gelinkt. Maar wist je dat je het resultaat van deze hormoonschommelingen zwaar kan sturen? Voor je met de grove middelen zoals antibiotica begint, neem het voedingspatroon even onder loep evenals de ingrediëntenlijst van wat je allemaal op je snoet smeert.

Lees meer

Stralend gelaat van A tot F

Laat je huid stralen. Neem afscheid van chemische ingrediënten die je beschermlaag aantasten. Gebruik in ruil natuurlijke ingrediënten die je huid mild reinigen en de beschermlaag versterken.

Lees meer

Houd je huid jong

Hoe hou je je huid jong? Ontdekt het hier.

Lees meer

Wat doen we met een baby- en kinderhuid?

Heel veel zepen speciaal voor baby’s, of ze nu komen uit de grootwarenhuizen of van bij de apotheek, maken de huid van de baby kapot. Niet dat je het ziet, maar je kan je de vraag stellen hoe het komt dat er nog nooit zo veel kindereczeem geweest is?

Lees meer

Glanzend en gezond haar

Hoe zet je het RainPharma maximaal in voor gezond, glazend haar?

Lees de blog

Te mijden bandieten - deel 1

Lees meer

Te mijden bandieten - deel 2

Lees meer

Te mijden bandieten - deel 3

Lees meer

Te mijden bandiet - deel 4

Lees meer

Artisanale krakelé winterhanden

Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat!

Lees meer

Het geheim van de Caraïben

Lees meer

Eerste hulp bij grime gevallen

Lees meer

Aangenaam, ik ben je huid

Lees meer

Opfrissing van de RainPharma supplementen

We zetten alle supplementen van RainPharma op een rijtje en voor wat we ze kunnen inzetten. Ontdek het hele gamma hier.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x