Aangenaam, ik ben je huid

Je huid, een grote onbekende

Al  honderden workshops gaf over de huid en in die tijd is me één ding echt duidelijk geworden: we kennen onze huid niet. We gaan acné bestrijden met te peelen en agressief reinigen. Bij droogte gaan we dan weer een dikke crème smeren die super zacht aanvoelt. Klinkt dit logisch? Ja, het is er ook zo ingepompt.

Nou moe

Al deze kennis mag je eigenlijk achterwege laten als je je huid écht wil laten stralen. Begin eerst en vooral met te kijken naar wat je eet en drinkt. En hoe gaat je stoelgang? Ook deze vragen stellen we in de workshops. Niet omdat we ervan genieten hoe de mensen kijken van ‘shit, waar heb ik mij voor ingeschreven?!’ (of toch niet alleen :)), maar omdat dit de essentie is.

Je huid wordt gebouwd van binnenuit. Elke 30 dagen heb je een nieuwe huid en die wordt gemaakt met wat je eet. In de IT is er een mooie term die ook hier van toepassing is ‘garbage in, garbage out’. Anderzijds, hangen de bacteriën van je darmen samen met die van je huid. Om je huid mooi te krijgen, repareer eerst je binnenkant.

Wil dat zeggen dat je de buitenkant mag laten voor wat ze is? Nee, tuurlijk niet! De essentie van een auto zit ook vanbinnen, de motor, maar dat wil niet zeggen dat we de buitenkant laten verroesten, of wel? En net zoals de huid om twee redenen: enerzijds omdat we graag rond rijden in een mooie wagen en anderzijds omdat een onverzorgde buitenkant, de binnenkant wel eens zou kunnen aantasten.

Klaar om je huid te leren kennen? Vanbinnen én vanbuiten?

Een andere heel waardevolle oneliner is ‘eerst begrijpen dan begrepen worden’ en dat geldt voor je huid ook. Kom alles te weten over je huid tijdens een huidanalyse. Leer hoe hij werkt, wat zijn functies zijn en hoe jij er dagelijks voor zorgt dat hij zijn functie niet kan uitoefenen.

Maak een afspraak of spring binnen in één van onze winkels
Ma-za 10u-18u
Kortenberg 02 445 06 45
Leuven 016 22 07 95
Info@kokoro.beBye Bye droge en jeukende huid

Beschermen tegen de zon doe je zo

Laat ons even eerlijk zijn. Iedereen heeft toch graag een mooi kleurtje, niet? Maar dat mooie kleurtje op een gezonde manier krijgen, loopt vaak mis. In deze blogpost helpen wij je graag in de zoektocht om je op de meest efficiënte manier tegen de zon te beschermen.

Ik ga op reis en ik neem mee..

Of je nu op weekend gaat op een festivalweide of je trekt naar een zuiderse bestemming: sommige dingen moeten volgens ons mee. Als je tijdens het jaar moeite doet om je huid te laten stralen, trek deze lijn dan ook door op reis.

Doe het zelf droge benen

Jeukende droge benen die een mooie sneeuwvlaag creëren wanneer je dan toch krabt. Droom jij hier ook van? Volg het stappenplan hieronder en het kan niet missen. Je hoeft zelfs niet naar de doe-het-zelf zaak te rijden voor deze knutseljob, alles staat standaard in de badkamer.

Korte metten met jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes zijn hormonaal gelinkt. Maar wist je dat je het resultaat van deze hormoonschommelingen zwaar kan sturen? Voor je met de grove middelen zoals antibiotica begint, neem het voedingspatroon even onder loep evenals de ingrediëntenlijst van wat je allemaal op je snoet smeert.

Stralend gelaat van A tot F

Laat je huid stralen. Neem afscheid van chemische ingrediënten die je beschermlaag aantasten. Gebruik in ruil natuurlijke ingrediënten die je huid mild reinigen en de beschermlaag versterken.

Houd je huid jong

Hoe hou je je huid jong? Ontdekt het hier.

Wat doen we met een baby- en kinderhuid?

Heel veel zepen speciaal voor baby’s, of ze nu komen uit de grootwarenhuizen of van bij de apotheek, maken de huid van de baby kapot. Niet dat je het ziet, maar je kan je de vraag stellen hoe het komt dat er nog nooit zo veel kindereczeem geweest is?

Glanzend en gezond haar

Hoe zet je het RainPharma maximaal in voor gezond, glazend haar?

Te mijden bandieten - deel 1

Te mijden bandieten - deel 2

Te mijden bandieten - deel 3

Te mijden bandiet - deel 4

Artisanale krakelé winterhanden

Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat!

Het geheim van de Caraïben

Eerste hulp bij grime gevallen

Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee ‘detective’ te worden?

Opfrissing van de RainPharma supplementen

We zetten alle supplementen van RainPharma op een rijtje en voor wat we ze kunnen inzetten. Ontdek het hele gamma hier.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x