Verslaafd aan zachtheid
Zachtheid is naast schuim een tweede belangrijk argument bij de aankoop van producten. Denk maar hoe jij je laatst handencrème gekozen hebt. Babyzacht worden je handen. Juist of niet? Het stofje dat hiervoor zorgt, is minerale olie.
Vaak denken we dan aan olijfolie, arganolie en andere goede oliën. Niet is minder waar, denk maar aan petroleum. Dat stofje waar je auto op rijdt en waar ze plastic van maken, dat is nu ook het bestanddeel dat je huid zo een ongelooflijk zacht gevoel geeft. Vandaar: bandiet nummer 2.
Verstikkende laag
Verdenk de zachtsten eerst, want dat – naast dat het zo goedkoop is – is de reden dat de producenten hier zo gek op zijn. Het probleem is echter dat het een verstikkende laag legt op je huid en ze blokkeren zo de belangrijke functies van je huid. Je huid en jijzelf raken verslaafd aan het goedje en aan het zachte gevoel zonder dat het probleem wordt opgelost.
Nog niet gemerkt dat als je stopt met je handencrème of met je Labello, dat het erger lijkt? Je eindigt met een Labello in elke jas en handtas, nee? Dus het camouflerende laagje maakt de boel eigenlijk zelfs erger, want je gaat meer en meer ‘moeten’ smeren.
Hoe herken ik de bandiet?
Ook hier: om je ingrediënten te gaan bestuderen is er wilskracht nodig, want ze maken het je niet gemakkelijk. Ga op zoek naar mineral oil, petrolatum, paraffinum liquidum, dimethicone (en alles wat eindigt op -cone), cera microcristallina en isoparaffin. Vind je dit terug, ban je dat product best ook uit je badkamer.
Geef je huid de kans op in balans te komen en je droge benen, handen, acne, eczeem … gaan verbeteren, daar hebben we nu al genoeg ervaring mee. Voor meer uitleg, ben je altijd welkom in de winkel.
Meer weten?
Wij zien het als een missie om mensen in te lichten in de zin en onzin van cosmetica. Je kan bij ons terecht met je vragen
- maandag (enkel Leuven) tem- zaterdag 10u-18u in Kortenberg en Leuven
- Altijd op afspraak, zo krijg je privé alle uitleg die je wil.
- Leuven 016 22 07 95
- Kortenberg 02 445 06 45
0 reacties