Te mijden bandieten - deel 1

Het zalige schuim!

Schuim geeft ons het gevoel proper te zijn. Daarnaast is schuim ook direct gelinkt aan welness… Graag zal je het niet horen, maar hoe meer schuim, hoe slechter. Als je pruiken kan maken en grote vlokken kan wegblazen, zit je product meestal vol sulfaten. Ook doucheproducten schuimen overvloedig, let er maar eens op bij je volgende wasbeurt.

Strippende schuimmaker 

Sulfaten zijn een goedkoop detergent waar de cosmetica industrie gretig gebruik van maakt. Het zijn echter ook agressieve reinigers die je beschermende huidlaag gaan aantasten. Je huid is een zeer ingenieus orgaan dat zichzelf kan beschermen door middel van – jawel – bacteriën, de goede dan wel. Door te intensief en agressief te reinigen, jaag je de goede weg zodat … – je raadt het al – er ruimte is voor de slechte.

Droge benen, gekloofde handen, acné, eczeem, … met sulfaten ga je het probleem verergeren of minstens in stand houden. Dus bekijk wat je smeert, lees de ingrediëntenlijst en kies voor natuurlijk.

Hoe je de bandiet herkent?

Toegegeven, je moet echt moed hebben om de achterkant van je product te beginnen lezen. Doordat er van sulfaten vaak veel inzit, staat deze meestal direct na ‘aqua’. Dus kijk of je de volgende kan vinden: sodium laureth sulfate, sodium laureth sulfoacetate, cocamidopropyl betaïne. Als dit het geval is, best mijden.

Geen zin om zelf de kleine letters te lezen?

  • Kom langs in de winkel in Kortenberg of Leuven maandag (enkel Leuven) tem zaterdag 10u-18u
  • Maak een afspraak voor een privé gesprek 02 445 06 45 (Kortenberg), 016 22 07 95 (Leuven) of info@kokoro.be

 


Bye Bye droge en jeukende huid

Beschermen tegen de zon doe je zo

Laat ons even eerlijk zijn. Iedereen heeft toch graag een mooi kleurtje, niet? Maar dat mooie kleurtje op een gezonde manier krijgen, loopt vaak mis. In deze blogpost helpen wij je graag in de zoektocht om je op de meest efficiënte manier tegen de zon te beschermen.

Ik ga op reis en ik neem mee..

Of je nu op weekend gaat op een festivalweide of je trekt naar een zuiderse bestemming: sommige dingen moeten volgens ons mee. Als je tijdens het jaar moeite doet om je huid te laten stralen, trek deze lijn dan ook door op reis.

Doe het zelf droge benen

Jeukende droge benen die een mooie sneeuwvlaag creëren wanneer je dan toch krabt. Droom jij hier ook van? Volg het stappenplan hieronder en het kan niet missen. Je hoeft zelfs niet naar de doe-het-zelf zaak te rijden voor deze knutseljob, alles staat standaard in de badkamer.

Korte metten met jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes zijn hormonaal gelinkt. Maar wist je dat je het resultaat van deze hormoonschommelingen zwaar kan sturen? Voor je met de grove middelen zoals antibiotica begint, neem het voedingspatroon even onder loep evenals de ingrediëntenlijst van wat je allemaal op je snoet smeert.

Stralend gelaat van A tot F

Laat je huid stralen. Neem afscheid van chemische ingrediënten die je beschermlaag aantasten. Gebruik in ruil natuurlijke ingrediënten die je huid mild reinigen en de beschermlaag versterken.

Houd je huid jong

Hoe hou je je huid jong? Ontdekt het hier.

Wat doen we met een baby- en kinderhuid?

Heel veel zepen speciaal voor baby’s, of ze nu komen uit de grootwarenhuizen of van bij de apotheek, maken de huid van de baby kapot. Niet dat je het ziet, maar je kan je de vraag stellen hoe het komt dat er nog nooit zo veel kindereczeem geweest is?

Glanzend en gezond haar

Hoe zet je het RainPharma maximaal in voor gezond, glazend haar?

Te mijden bandieten - deel 2

Te mijden bandieten - deel 3

Te mijden bandiet - deel 4

Artisanale krakelé winterhanden

Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat!

Het geheim van de Caraïben

Eerste hulp bij grime gevallen

Aangenaam, ik ben je huid

Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee ‘detective’ te worden?

Opfrissing van de RainPharma supplementen

We zetten alle supplementen van RainPharma op een rijtje en voor wat we ze kunnen inzetten. Ontdek het hele gamma hier.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x