Beschermen tegen de zon doe je zo

Laat ons even eerlijk zijn. Iedereen heeft toch graag een mooi kleurtje, niet? Maar dat mooie kleurtje op een gezonde manier krijgen, loopt vaak mis. In deze blogpost helpen wij je graag in de zoektocht om je op de meest efficiënte manier tegen de zon te beschermen. Op die manier kunnen we de nadelen zoals veroudering van de huid, allergieën, roodheid,… binnen de perken houden.

Wat doet de zon nu eigenlijk?

Ik vind het heel belangrijk om toch even te waarschuwen voor de gevaren van de zon ook. Er is niets mis met ’s ochtends en ’s avonds, wanneer de zon niet te krachtig is een kwartiertje in de zon te zitten zonder bescherming. Meer zelfs, dat hebben we nodig. De UV-stralen stimuleren namelijk de aanmaak van vitamine D in ons lichaam wat o.a. nodig is om stevige botten te kunnen opbouwen.

De stralen van de zon worden ook wel UV-stralen genoemd. Het zijn voornamelijk de UV-B stralen die roodheid veroorzaken, maar hun effect wordt versterkt door UV-A stralen. De UV-B stralen zijn het grootst in intensiteit tussen 11u en 15u. Een eerste tip is dus: vermijd de zon rond de middag, want dan loop je wel eens het risico om er als een kreeft uit te zien. UV-A stralen zijn minder gekend maar zijn voor veroudering veel erger. En deze stralen zijn er altijd, zelfs wanneer je de zon niet ziet…

Voorkomen: High Tech AOX = super anti-oxidant

Van zodra de zonnestralen de huid bereiken, zullen ze aanleiding geven tot het ontstaan van schadelijke radicalen. Dit zijn de echte boosdoeners in het lichaam. Ze zijn de oorzaak van versnelde verouderingsprocessen van de huid, zonne-allergieën, kanker,…

Anti-oxidanten neutraliseren deze vrije radicalen door elektronen af te staan aan de onstabiele vrije radicalen. In onze voeding (groenten, fruit, thee,…) zijn er anti-oxidanten aanwezig. In bepaalde omstandigheden ontstaan er extra radicalen zoals onder invloed van stress, zon, overmatig sporten, diëten, milieuverontreiniging en ongezonde eet- en leefgewoontes. In dat geval is een voedingssupplement een goede aanvulling op antioxidanten die van nature in onze voeding voorkomen.

Rainpharma ontwikkelde zo High Tech AOX. Dit super anti-oxidant is een echte must-have wanneer je naar een zonnige bestemming reist deze zomer. Een weekje voor je vertrekt, start je met dagelijks één tablet ’s ochtends of ’s middags, zodanig dat je lichaam zich kan voorbereiden op de grotere hoeveelheid radicalen waarmee het zal te maken krijgen. Op die manier voorkom je allergieën en veroudering van de huid door de zon. We horen ook vaak dat je merkelijk minder snel verbrandt en dat de bruine kleur langer aanhoudt. Mooi meegenomen!

Ideaal start je deze kuur twee weken voor je ineens meer zon krijgt. Zo kan je lijf wat gereinigd worden van de radicalen voor je een extra opstoot krijgt.


Beschermen: De zonnecremé

Aangekomen op je zalige vakantieverblijf met High Tech Aox in de valies zijn we natuurlijk nog niet klaar. Op het moment dat je in de zon gaat, is een zonnecrème namelijk onmisbaar. Er zijn vaak misverstanden over het gebruik van zonnecrèmes en deze wil ik absoluut de wereld uithelpen.

Chemische en fysische filters

Er zijn twee types van zonnecrèmes. Je hebt chemische filters en fysische filters. De chemische filters absorberen de UV-stralen en dringen tot diep in de huid bij het aanbrengen van de zonnecrème. Daar kunnen ze aanleiding geven tot het ontstaan van radicalen en allergische reacties veroorzaken. Dat klinkt vreemd hè? Een zonnecrème die allergische reacties veroorzaakt? Toch is het zo. Je voelt me dus al komen. De fysische filters zijn veel gezonder voor ons lichaam. De fysische filters blijven op de huid aanwezig en weerkaatsen de UV-stralen. Op die manier kunnen ze dus geen allergische reacties veroorzaken. Veel gezonder voor elke huid dus.

Daylight Defence


Deze  100% natuurlijke zonnecrème van RainPharma voor lichaam én gelaat biedt SPF50 breedspectrum UVA- en UVB-bescherming en een volledig minerale UV-filter op basis van zinkoxide en titaniumoxide. De naam ‘Daylight Defence’ ipv zonnecrème is zeer bewust gekozen. Zoals je hierboven ook las, dien je je – zeker naar huidveroudering en voorkomen van kanker toe – te beschermen tegen daglicht, dus ook smeren als je de zon niet ziet.

Zo houdt de Natural Daylight Defence je huid gezond, jong en mooi. De lichte formule smeert makkelijk uit zonder een witte waas achter te laten, voelt prettig aan en trekt snel in zonder vettig gevoel. De allerbeste plantaardige ingrediënten hebben een verzorgende en herstellende functie, zonder toevoeging van parfums. Natural Daylight Defence is 100% vegan en is ook geschikt voor baby’s en kinderen.

 Daarnaast is hij door de natuurlijke formulering lief voor de natuur. Deze water resistant formule is veilig voor het zeeleven en tast ze de koraalriffen niet aan. Er is zowel een kleine zonnecrème (50ml) als een grote zonnecrème (200ml) beschikbaar. En zolang de voorraad strekt kan je ze ook in de Sun Set 2+1 gratis scoren.

Nog enkele tips and tricks bij het aanbrengen van zonnecrèmes

  • Smeer genoeg. Je kan nooit genoeg zonnecrème smeren. In principe moet men 2 mg/cm2 aanbrengen, maar heel veel mensen brengen slechts 0,5-1,3 mg/cm2 aan. Uiteraard kan je dit niet gaan uitmeten, maar het toont aan dat we massaal te weinig zonnecrème smeren. Vanaf nu mag er dus een extra laagje bij.
  • Smeer frequent. Zet eventueel je wekker. Om de 2u is het belangrijk om je lichaam volledig terug in te smeren. Het wil dus niet zeggen dat als je huid nog plakt, dat je automatisch nog beschermt bent tegen de zon. Zonnecrèmes plakken nu eenmaal, maar toch liever wat plakken dan een kreeft zijn?

Zo kan je jou op een natuurlijke manier beschermen tegen de zon. Lig geen uren aan een stuk in de zon, als je in de zon gaat smeer je dan ALTIJD in en wees bewust van de producten die je gebruikt. Durf naar de ingrediënten te kijken en als je hierover vragen hebt, spring binnen of maak een afspraak. We helpen je graag in jouw zoektocht naar de juiste bescherming.

Fijne vakantie allemaal!

PS: meer weten over ingrediënten etc? Kom langs of bel ons!  We zijn open van ma-za van 10u-18u. Online altijd open, de webshop vind je hier. En maak gebruik van de ZOMER ACTIES! 

  • Sun Sets: 2+1 gratis van de Natural Daylight Defence
  • Of neem deel aan het Summer Skin Festival en spaar zo voor de prachtige toilettas van RainPharma. Alle info vind je hier.

Bye Bye droge en jeukende huid

Ik ga op reis en ik neem mee..

Of je nu op weekend gaat op een festivalweide of je trekt naar een zuiderse bestemming: sommige dingen moeten volgens ons mee. Als je tijdens het jaar moeite doet om je huid te laten stralen, trek deze lijn dan ook door op reis.

Doe het zelf droge benen

Jeukende droge benen die een mooie sneeuwvlaag creëren wanneer je dan toch krabt. Droom jij hier ook van? Volg het stappenplan hieronder en het kan niet missen. Je hoeft zelfs niet naar de doe-het-zelf zaak te rijden voor deze knutseljob, alles staat standaard in de badkamer.

Korte metten met jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes zijn hormonaal gelinkt. Maar wist je dat je het resultaat van deze hormoonschommelingen zwaar kan sturen? Voor je met de grove middelen zoals antibiotica begint, neem het voedingspatroon even onder loep evenals de ingrediëntenlijst van wat je allemaal op je snoet smeert.

Stralend gelaat van A tot F

Laat je huid stralen. Neem afscheid van chemische ingrediënten die je beschermlaag aantasten. Gebruik in ruil natuurlijke ingrediënten die je huid mild reinigen en de beschermlaag versterken.

Houd je huid jong

Hoe hou je je huid jong? Ontdekt het hier.

Wat doen we met een baby- en kinderhuid?

Heel veel zepen speciaal voor baby’s, of ze nu komen uit de grootwarenhuizen of van bij de apotheek, maken de huid van de baby kapot. Niet dat je het ziet, maar je kan je de vraag stellen hoe het komt dat er nog nooit zo veel kindereczeem geweest is?

Glanzend en gezond haar

Hoe zet je het RainPharma maximaal in voor gezond, glazend haar?

Te mijden bandieten - deel 1

Te mijden bandieten - deel 2

Te mijden bandieten - deel 3

Te mijden bandiet - deel 4

Artisanale krakelé winterhanden

Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat!

Het geheim van de Caraïben

Eerste hulp bij grime gevallen

Aangenaam, ik ben je huid

Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee ‘detective’ te worden?

Opfrissing van de RainPharma supplementen

We zetten alle supplementen van RainPharma op een rijtje en voor wat we ze kunnen inzetten. Ontdek het hele gamma hier.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x