Zalm met Groenten uit de Oven
Een kleurrijk, lekker en gezond gerechtje van Pascale Naessens. Meer moet dat niet zijn!
Zalm is een vetrijke vis en een bron van omega 3. Deze keer combineren we het met venkel, ui en tomaat. Veel werk heb je er niet aan, want alles gaat op een ovenplaat of in een ovenschotel en die doet dan zijn werk! Hoe gemakkelijk kan het toch niet zijn 🙂
Ingrediënten
- 1 grote venkel
- 2 tot 3 tomaten
- 1 grote ui
- zalmfilet voor 2 personen
- gedroogde tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een grote ovenplaat met aluminiumfolie. Wrijf de folie in met olijfolie. Snijd de venkel in plakjes van een halve centimeter en snijd de tomaten en de ui
in dunne plakjes. Leg ze op de folie. Giet wat olijfolie over de groenten en kruid met peper, zout en wat gedroogde tijm. Zet de plaat 20 minuten in de oven.
Strooi wat gedroogde tijm over de zalm, kruid met peper en zout en giet er wat olijfolie over. Laat de vis de laatste 10 minuten met de groenten meegaren in de oven.
Leg de zalm op een bord en schik er de groenten rond.
Bron: Pascale Naessens – Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten – p. 109
Met dank aan Lieselotte Driesen!
0 reacties