Zachtheid om zacht te worden.

Jarenlang doen wat de huidarts zegt, is niet altijd het beste voor de zachtheid van je huid. Deze mail van een klant die ik gisteren binnenkreeg, bevestigt nog eens hoe belangrijk het is om te weten wat je doet.

Mail van een klant

“Beste Sofie,

Sinds mijn kindertijd heb ik behoorlijk last gehad van eczeem. Tot rond mijn 16de bij allerlei soorten (reguliere en alternatieve) doktoren geweest ben zonder tot een oplossing te komen. Gelukkig werd mijn huid rond die leeftijd een stuk rustiger. Sindsdien is hij alleen nog erg droog en is er tijdens de seizoenswisselingen nog wel eens een plekje eczeem te vinden. Om met deze droge huid te kunnen leven moest ik elke ochtend en avond douchen om mijn huid schoon te maken. Daarna moest ik mijn hele lijf weer in vetten. Uiteraard wist ik dat douchen niet goed is, maar zonder te douchen invetten maakte de jeuk alleen maar erger. Hierdoor kon ik bijvoorbeeld absoluut niet slapen.

Rainpharma zorgt voor zachtheid

Mijn vriendin wees mij op de slechte ingrediënten van mijn crèmes. Ze zei mij haar Shower gel, After oil en Sacred Seven Repair oil van Rainpharma te proberen. De eerste week voelde mijn huid vrij droog, alsof de producten niet vet genoeg waren. De week erna werd het per dag een stukje beter. Sindsdien volstaat 1x per dag douchen met de producten om mijn huid zacht te houden. Ik heb vele malen minder jeuk en slaap een stuk rustiger.

Mijn flessen Vaseline zijn weg gegooid, daar begin ik niet meer aan!

Bedankt voor de informatie over de producten en de vlotte levering daarvan!

Stephan”

Enerzijds ben ik natuurlijk zeer blij dat ik hem heb kunnen helpen. Daar doen we het uiteindelijk voor, dat is de missie van Kokoro. Langs de andere kant is het zo erg dat hij en zoveel anderen, eerst jaren moeten ‘afzien’ voor ze doorhebben dat alle chemische behandelingen of tips van specialisten, het vaak erger maken.

Vaseline smeren twee keer per dag was een tip van een huidarts. Vaseline is gemaakt van petroleum, in lijn met silicone. Wat doe je met silicones in de badkamer? Juist, afkitten. Dat is wat vaseline en alle aanverwanten (bv een grote blauwe ronde pot) doen met je huid. Gevolg? Huid kan niet meer functioneren, wordt lui en geeft het uiteindelijk op.

Wil je deze cirkel doorbreken, zoals Stephan, ik geef je graag alle uitleg. Neem contact met me op via sofie@kokoro.be en samen pakken we je probleem aan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer