Zachtheid om zacht te worden.

Jarenlang doen wat de huidarts zegt, is niet altijd het beste voor de zachtheid van je huid. Deze mail van een klant die ik binnenkreeg, bevestigt nog eens hoe belangrijk het is om te weten wat je doet.

Mail van een klant

“Beste Sofie,

Sinds mijn kindertijd heb ik behoorlijk last gehad van eczeem. Tot rond mijn 16de bij allerlei soorten (reguliere en alternatieve) doktoren geweest ben zonder tot een oplossing te komen. Gelukkig werd mijn huid rond die leeftijd een stuk rustiger. Sindsdien is hij alleen nog erg droog en is er tijdens de seizoenswisselingen nog wel eens een plekje eczeem te vinden. Om met deze droge huid te kunnen leven moest ik elke ochtend en avond douchen om mijn huid schoon te maken. Daarna moest ik mijn hele lijf weer in vetten. Uiteraard wist ik dat douchen niet goed is, maar zonder te douchen invetten maakte de jeuk alleen maar erger. Hierdoor kon ik bijvoorbeeld absoluut niet slapen.

Rainpharma zorgt voor zachtheid

Mijn vriendin wees mij op de slechte ingrediënten van mijn crèmes. Ze zei mij haar Shower gel, After oil en Sacred Seven Repair oil van Rainpharma te proberen. De eerste week voelde mijn huid vrij droog, alsof de producten niet vet genoeg waren. De week erna werd het per dag een stukje beter. Sindsdien volstaat 1x per dag douchen met de producten om mijn huid zacht te houden. Ik heb vele malen minder jeuk en slaap een stuk rustiger.

Mijn flessen Vaseline zijn weg gegooid, daar begin ik niet meer aan!

Bedankt voor de informatie over de producten en de vlotte levering daarvan!

Stephan”

Enerzijds ben ik natuurlijk zeer blij dat ik hem heb kunnen helpen. Daar doen we het uiteindelijk voor, dat is de missie van Kokoro. Langs de andere kant is het zo erg dat hij en zoveel anderen, eerst jaren moeten ‘afzien’ voor ze doorhebben dat alle chemische behandelingen of tips van specialisten, het vaak erger maken.

Vaseline smeren twee keer per dag was een tip van een huidarts. Vaseline is gemaakt van petroleum, in lijn met silicone. Wat doe je met silicones in de badkamer? Juist, afkitten. Dat is wat vaseline en alle aanverwanten (bv een grote blauwe ronde pot) doen met je huid. Gevolg? Huid kan niet meer functioneren, wordt lui en geeft het uiteindelijk op.

Wil je deze cirkel doorbreken, zoals Stephan, geven we je graag alle uitleg en samen pakken we je probleem aan.
Contacteer ons voor een afspraak of springen binnen in Leuven of Kortenberg voor meer advies. Ma-za 10u-18u
Leuven 016 22 07 95
Kortenberg 02 445 06 45

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer