De beste anti-stress yoga poses

Yoga kan naast een fijne manier om fitter en leniger door het leven te gaan ook op moeilijke momenten in het leven een betekenisvolle rol spelen. Niet dat yoga deze lastige gevoelens als bij toverslag doet verwijderen maar het kan zeker helpen om de connectie met je lichaam terug te vinden, het vertrouwen in jezelf te herstellen én moeilijke emoties te durven doorvoelen.

Verbinden van lichaam, ziel en geest

Yoga betekent letterlijk het verbinden van lichaam, ziel en geest. Yoga leert ons aanwezig te zijn in ons lichaam en connectie te maken met wat we zo vaak weigeren te voelen. Lastige emoties zo ver mogelijk wegstoppen helpt misschien tijdelijk maar na verloop van tijd vinden ze toch hun weg naar buiten. De sleutel tot het omgaan met wat lastig is, is dit durven toelaten. De emoties die ontstaan laten bestaan én tegelijk met heel veel mildheid voor jezelf zorgen of laten zorgen. Yoga kan helpen de lichamelijk ongemakken die gepaard gaan met stress en angst te verlichten en weer vertrouwen in jezelf te krijgen.

Yogaposes voor zelfzorg

Beoefen deze poses met zachtheid, het gaat erom zo lief mogelijk te zijn voor jezelf. Ga je niet forceren maar zoek net naar een zo comfortabel mogelijke beoefening van deze houdingen én luister vooral goed naar je lichaam. Gebruik dekens, kussens, je favoriete muziek, geuren, … Al wat jou een beter gevoel kan geven.

Balasana – kindhouding

Een houding van overgave die je op elk moment van de dag kan beoefenen. Je laat onnodige spanningen los en ook emoties kunnen in deze houding vrijkomen. Balasana geeft je een veilig gevoel waardoor je weer tot jezelf kan komen. Ideaal bij paniek of hoogoplopende emoties. Zet je knieën wijd, buig naar voor en geef je over aan de zwaartekracht.

 Paschimottanasana – voorwaartse buiging

In deze passieve, staande, vooroverbuiging laat je jezelf hangen, rug rond en hoofd ontspannen in de richting van de knieën. De voorwaartse buiging zorgt voor een kalme geest én vermindert angsten en stress. Ideale houding voor het slapengaan of voor elk moment waarop je nood hebt aan rust in je hoofd.

Viparita Karani – benen tegen de muur

Een heerlijk ontspannende houding én mijn persoonlijke favoriet. Ideaal bij een overdosis stress, maar ook na een stevige wandeling. Het is een herstellende houding voor lichaam en geest, kalmeert het zenuwstelsel en kan verlichting bieden bij rugpijn. Extra insiders tip: leg een kussen of bolster onder je zitvlak en ervaar zo een nog diepere ontspanning.

Met dank aan Lieze om model te staan voor de foto’s :-).

Liever een les bijwonen?

We bieden heel wat verschillende lessen aan, voor elk wat wils. Check de kalender hier.

Liefs x

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel Met groentespaghetti kan je veel kanten uit, maar soms blijven de basics gewoon de beste. De courgette bijvoorbeeld! Een ideale manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen en laag in koolhydraten te blijven. Door de...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Groentenchips We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde...

Lees meer
Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer