02 445 06 45

Yoga in de tuin, héérlijk toch! Of toch niet helemaal …?

Van zodra het weer het toelaat vind ik het heerlijk om mijn yoga practice buiten te doen.

De zon op je huid, het fluiten van de vogels, de groene natuur rondom je, kabbelend water, … Je yogamat uitrollen in een groene omgeving creëert een extra zalig gevoel & een meer intense beleving van de practice. Bij mij toch.

En ja, ik weet het, kleine ongemakken zouden het plezier kunnen temperen maar ik weiger me er op te focussen! Te warme zonnestralen, zoemende muggen of vliegen, een vieze mat … ik ben ertegen gewapend!

Hou je mat proper & droog.

Vochtig gras. Ik vind het niet fijn als het daarna aan mijn yogamat blijft kleven. Zo’n gedoe om het te moeten afkuisen. Gelukkig heb ik daar verschillende oplossingen voor:

  • Als je nog een oude yogamat hebt liggen, leg die dan onder je ‘goede’ mat. Het is ‘psychologisch’ minder erg wanneer die oude mat vuil wordt.
  • Neem een grote plastic vuilzak en snij de zijnaden los zodat je een groot oppervlakte hebt. Leg de plastic zak op het gras en leg je yogamat er boven op. Zo blijft je mat droog en gras-vrij.
  • Of neem een paar oude badhanddoeken en leg die onder je mat. Je mat blijft netjes en handdoeken zijn snel gewassen.

Hou de muggen weg.

Zorg ervoor dat je altijd muggenmelk mee hebt. Zeker als je in de buurt van (stilstaand) water aan yoga doet.

Bescherm je tegen de zon.

Smeer je goed in vooraleer je naar de les komt. Of zorg ervoor dat je zelf zonnecrème mee hebt zodat je (bij) kan smeren indien nodig.

Sleur je niet graag met een grote bus/fles zonnecrème? Je kan een klein hervulbaar flesje kopen en vullen met je favoriete zonneproduct. Het neemt weinig plaats in je handtas of yogatas en zo heb je de hele zomer altijd bescherming mee. Ook handig wanneer je onverwachts een terrasje gaat doen!

Je kan natuurlijk ook lichte katoenen kledij dragen met lange mouwen. En een pet opzetten.

Je ziet het, er is voor alles een oplossing. Het goede gevoel dat je overhoudt aan ‘yoga in de tuin’ gaat bij mij boven alles!

Dus, van zodra de zon schijnt en het is warm genoeg, gaan de yogalessen (behalve yin) bij Kokoro door in de tuin! Altijd welkom om mee te komen doen.

Let’s all go outside & do yoga! 

En lees ook onze blog: Zo hou je je yoga mat proper op een eco-vriendelijke manier!

Zin om eens te komen meedoen? Boek je plaatsje hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer