Yoga in coronatijden

Yoga in tijden van corona kan een tikkeltje uitdagend zijn. Tijd en ruimte vinden, zowel praktisch als mentaal, is niet evident. Misschien ziet je dagelijkse routine er even helemaal anders uit en krijg je yoga minder eenvoudig ingepland. Weet dat je niet de enige bent.

Mis je ondanks deze belemmeringen jouw yogapractice? Weet dat een ‘beetje’ yoga ook al heel wat is. Je hoeft geen uren op de mat te staan, jezelf in gekke houdingen te wringen of op je hoofd te staan.

Minder in plaats van meer

Vaak verwachten we veel van onszelf en willen we verschillende ballen tegelijk in de lucht houden. Doordat we de lat hoog leggen, kijken we er tegenaan en beginnen we er vaak helemaal niet aan. Misschien kan je eens wat minder willen? Met jezelf afspreken dat je één zonnegroet doet in de ochtend? En blij zijn als dit lukt? Geen twintig minuten mediteren maar vijf? Alles is beter dan niets en je kweekt op die manier fijne gewoontes die je wel kan volhouden. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

Yoga meer dan bewegen

Yoga is ook met aandacht in het leven staan, al is dat maar enkele seconden of minuten. Alle begin is moeilijk! Maar hoe vaker je oefent, hoe vaker je aandachtig zal zijn en al die beetjes bij elkaar maken een groot verschil. Hoe doe je dat dan aandachtig zijn? Gebruik je zintuigen: met aandacht luisteren naar je favoriete liedje, een boek lezen of intens de geur van je favoriete skin wash inademen. Elke keer als je aandacht afglijdt, merk dit met mildheid op en keer terug naar wat je aan het doen was. Oefening baart kunst, zoals zo vaak in het leven.

Ademen en yoga

Voel je in de loop van de dag dat de frustratie stijgt en de moed je in de schoenen zakt? Bewust ademen is ook yoga. Probeer ergens een rustig plekje te vinden, desnoods op het toilet. Of als dat niet mogelijk is, doe het te midden van de chaos, zo word je een echte pro. Adem tien keer diep in en uit, voel je buik en borst meebewegen en elke keer als je afdwaalt met je gedachten, merk dit liefdevol op zonder jezelf iets te verwijten en keer terug naar die ademhaling. Oefen en voel wat dit doet voor jou.

Online aanbod

En weet dat we online via ZOOM en YOUTUBE lessen aanbieden, voor als je wel die tijd en ruimte vindt. Op ons YOUTUBE kanaal staan enkele korte filmpjes. Ideaal om yoga te ontdekken of om terug in de flow te geraken. Via ZOOM bieden we tweewekelijkse lessen aan. Is het moment moeilijk voor jou? Geen nood, we kunnen de opname doorsturen.

Hopelijk tot snel!

Veel liefs x

Laura

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer