Vuur liefde af

Wapenstilstand.

“Never forget” lees je vandaag veel. Hoe het toen moet geweest zijn, hoe dat kon gebeuren, hoe  je elkaar zo te lijf gaat. Bijna niet in te beelden. Om in zulke angst te leven, een continue stress, is ondenkbaar. En dat vier jaar lang. Vier jaar niet weten wat morgen brengt en niet durven denken over de toekomst. Vandaag kwam daar zoveel jaar geleden een einde aan. Belangrijk om bij stil te staan, zeker.

De eerste ronde

In de eerste lockdown, voerde ik met verschillenden onder jullie, zeer mooie gesprekken. Over de lockdown, de impact, de vragen, de zoektocht, het gemis en natuurlijk ook de dankbaarheid, relativering en het begrip voor ieders situatie dat hier logischerwijze uit leek voort te komen. En enkelen onder jullie kenden mensen die de tweede Wereld Oorlog bewust beleefd hadden. Die de angst, de wanhoop van de oorlog die de meesten onder ons zich niet kunnen voorstellen, gekend hadden. En weet je wat zij zeiden? Dat de lockdown mogelijk erger was. Omdat we afgesloten zijn. Omdat we niet meer mogen troosten. Omdat we verdriet en blijdschap, en petit comité moeten beleven. Voor het goed van iedereen.

Vuur liefde af

En daarom, deze Wapenstilstand, wil ik oproepen om liefde af te vuren. Massaal, open het vuren. Laat niemand alleen of in de kou. Iedereen beleeft het anders, de ene zit thuis, de andere works his of her but off, maar we zitten er samen in en we gaan er samen door. En als het even kan ‘no man is left behind’. En hier dragen we allemaal onze verantwoordelijkheid. Vuur liefde af. Een berichtje, een belletje, een kaartje. Geef tijd, geef aandacht, laat zien dat je er bent. En Karma zorgt dan weer dat er ook voor jou gezorgd wordt als jij even een knuffel nodig hebt.

Creativiteit ten top

Hoewel een doodgewone, good old knuffel vaak het fijnste zou voelen, is dat een big nono deze dagen. Dus is het even zoeken wat wel kan en hoe. En dat is iets waar we de lockdowns dankbaar moeten voor zijn: we worden uitgedaagd om op zoek te gaan naar alternatieven. We wandelen (terug) meer dan ooit, we hebben digitale wegen ontdekt die we anders nooit gezocht hadden, noem maar op.

De belangrijkste liefde van al …

Is die voor jezelf. Je kan niemand graag zien, als je jezelf niet graag ziet. Dus zorg voor jezelf, zeker deze dagen. Kom tot rust, laad op, tank bij. Neem je voeding onder de loep in de breedst mogelijke betekenis van het woord. Want al wat je tot jou neemt (eten, horen, voelen, zien) is de voeding waar jij op teert om je morgen te maken. Focus jij op negativiteit, dan zal morgen er onmogelijk rooskleurig uit zien. ik had het er daarnet nog over met een klant die belde met vragen over shakes en geurtjes: het is wat het is. En wij maken ervan wat we willen. Simpel? Hell no. Maar met de digitale, virtuele knuffels die wij doen rond gaan onder elkaar, met de schouderklopjes die we uitdelen op de meest originele manieren en de aandacht voor ons eigen zelve, komt dat helemaal goed.

Want samen zijn we sterker, dat weten we al.

Kom een gratis pakketje kaartjes halen

We hebben kaartjes om op te sturen met diverse mooie quotes op. Kom een pakketje van 10 kaartjes halen en ga ermee aan de slag. Een kleine moeite, een grote impact. En wil je een kaartje voor jezelf houden, tegen de frigo of in je agenda als klein geheugensteuntje voor jezelf: be my guest!

Ophalen kan :

  • In Kortenberg elke werkdag van 9u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 13u
  • In Leuven (Bondgenotenlaan 1) van maandag tem zaterdag van 10u tot 18u
  • Je kan ze ook oppikken tijdens je afspraak bij onze diëtiste, Leen, in de Brouwersstraat op afspraak. Vraag ernaar!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Leuvense weetjes in 7000 stappen!

Leuvense weetjes in 7000 stappen!

Hoe we hiertoe kwamen Wandelen is één van DE tijdsbestedingen, al in de eerste lockdown. Nu in de tweede (semi-) lockdown, is het niet anders. Wat wel veranderd is, is dat Kokoro ondertussen ook Leuven introk. En - toeval bestaat niet - sinds 21 maart wonen ook mijn...

Lees meer
Magic, made easy peasy

Magic, made easy peasy

Het is wat het is Het zal een vreemde periode zijn, deze laatste maanden. Verder weg dan anders van wie ons lief is. En om te zorgen dat we al onze dierbaren volgend jaar kunnen knuffelen naar believen, gaan we het dit jaar even niet doen. Daarvoor doen we het, toch?...

Lees meer
Krik Krak Toe

Krik Krak Toe

Kortenberg, vrijdag 30 oktober, 19u00 Muziekje aan. Feestelijke sfeer. Mooi opgekleed, zelf met een feestelijk mondmasker. Je weet dat er ondertussen een ongelooflijk belangrijke beslissing wordt genomen, maar je doet voort. Je lacht, je praat, je geeft advies, je...

Lees meer