Wandelen als medicijn

Blog is volledig gebaseerd op ‘wandelen als medicijn: 5 verrekt goede redenen om lekker veel te lopen – Holistik.nl’

Wandelen heeft ontzettend veel voordelen voor je fysieke én mentale gezondheid. Ondertussen is het zijn stoffig imago al een beetje kwijtgeraakt en hebben steeds meer mensen de heilzame effecten van deze vorm van bewegen ontdekt. Hieronder lijsten we 5 voordelen op, laat het ons zeker weten als jij er nog meer kan opnoemen!

1. Wandel je stress weg

Wandelen helpt je om te vertragen en te onthaasten, al je zintuigen worden geprikkeld en de focus ligt op het moment zelf. Je hoeft niet te presteren maar mag er gewoon zijn op het ritme van de natuur. Tijdens het bewegen gaat er meer zuurstof naar het hoofd, de hersenactiviteit wordt gestimuleerd bij de verbinding tussen de hersendelen en de aanmaak van nieuwe hersencellen. Stress, angst en depressie worden verminderd. Wandelen is het ideale tegengif voor onze hectische maatschappij.

2. Goed voor je humeur

Uit onderzoek van LifeScience blijkt dat je minder negatief wordt als je regelmatig in de natuur wandelt, minstens 90 minuten buiten wandelen zou helpen om positiever over jezelf te denken. Dit komt doordat je tijdens het wandelen in de natuur de aanmaak van het gelukshormoon Serotonine stimuleert.

3. Wandelen maakt creatief

Wandelen zou je tot 60% creatiever maken dan een zitter. En dat effect zou je al mogen ervaren na amper 8 minuten. Dus een gebrek aan inspiratie achter de bureau? Strek even je benen of vergader al wandelend. Wie weet wat daar uit voortkomt?

4. Beter slapen

Wandelen reguleert je dag- en nachtritme én zorgt voor meer ontspanning waardoor het kan fungeren als natuurlijk medicijn voor een goede nachtrust. Het zou je helpen makkelijker in te slapen en de kwaliteit van je slaap verbeteren. Wandelen langs de kust zou hiervoor een absolute topper zijn. Maar in het bos of de stad werkt natuurlijk ook.

5. Boost voor je weerstand

Regelmatig een halfuur wandelen zou je immuunsysteem boosten waardoor je weerstand sterker wordt en je minder vatbaar bent voor griep. Er is zelfs onderzoek dat beweert dat wandelen je kans op kanker en diabetes type 2 verlaagt. Baat het niet dan schaadt het niet!

Bonus

Wandelen is een goede work-out en brengt je in shape. Je traint je benen, billen, … en verbrandt calorieën. Zelfs het gebied rond je buik en taille worden strakker van al dat wandelen.

Je hoort ons al denken, wij gaan nu op stap 😉.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer