Blog: Waarom ik detox

Het leven is meer dan het cijfer op je weegschaal.

Dat cijfer, dat is nu in orde bij mij. Dankzij de #lockdowndetox geraakte ik eindelijk van die paar kilo’s af die er met de jaren toch bij geslopen waren. Was niet echt nodig, maar ik voel me nu wel veel beter. Lichter op veel manieren. En sowieso gezonder.

En wat nog opmerkelijker is: hoewel we de ‘strenge week – feestelijk weekend’ regel losgelaten hebben in ons ‘verlof’, ben ik maar één kilo bijgekomen. Dus de mindset van kiezen en bewust genieten, heb ik blijkbaar toch vastgehouden. En daar zit de sleutel: de kleine wijzigingen op lange termijn die je niet het gevoel geven iets te moeten missen.

Reset op alle niveaus

Toen, in april, was het een zeer nodige actie, die knop omdraaien. Als je je in april liet gaan en volop in ‘lockdown troost’ schoot, zag je je moed en energie zienderogen slinken. Dus ik ben er rotsvast van overtuigd dat waar we nu vandaag staan, niet kon zonder de detox.

En ik ben dus helemaal klaar voor een nieuwe herstart. De knop is minder drastisch om te draaien, maar er zijn terug puntjes op de i nodig. Zo is het verschil week/weekend iets dat we terug op tafel gaan leggen. Ook de cafeïne inname gaan we even helemaal schrappen. Geen gluten, geen geraffineerde suikers, geen cafeïne, geen alcohol, geen caseïne (uit koemelk). Dat in combinatie met meer bewegen, veel groenten en fruit, water én de supplementen (die ben ik blijven nemen natuurlijk): winning team!

We gaan verder

Waarom stoppen bij het fysieke? Waarom enkel op je voeding letten en je beweging? Je weet mogelijk al dat ik grote fan ben van bijleren, groeien – ook en zeker mentaal en het belang van een coach hierbij en hierin. Er zijn leuke boeken genoeg om jezelf te ontdekken, om te weten te komen wie je bent en wat je wil, maar een coach is toch dat tikkeltje meer. Ik omring mij nog steeds met coaches allerhande die me zacht en soms minder zacht wijzen op groeikansen.

Neem de tijd om terug te voelen waar je energie van krijgt en wat energie zuigt. Of het nu boeken, programma’s, vrienden, … zijn: breng het in kaart. Wat wou je vroeger, wat zou je graag doen? Als je nog één jaar had, waar zou je je tijd aan geven en waaraan zeker niet? Heerlijke gesprekken, in eerste plaats met jezelf.

En daarom zijn er twee dingen:

  1. Kom luisteren naar de lezing die Katrien van Relevé Coaching & Development geeft op maandag 21 september in de bib van Kortenberg. Ik ben de gastspreker en ik beloof al je vragen te beantwoorden. Het thema is ‘waarom doe ik wat ik doe?’ Meer info vind je hier.
  2. Voor mensen die verder willen gaan en ook eens een mentale detox willen doen of sociale, digitale, … noem maar op: je kan een bullet journal van Kokoro – Dream Plan Fly  komen halen in Kortenberg en vanaf morgen ook in Leuven (beide locaties). Enkel voor de mensen die mee doen met de detox. Want dit is voor de mensen die gaan voor de full option. We versturen dit enkel bij een eventuele bijbstelling, maar liefst zien we je nog eens terug!

Detox je mee?

Zin om ook met een detox te beginnen en heb je nog geen Smart Nutrition Project? Ontdek de drie pakketten die we je aanbieden en bestel hem vandaag nog. Vergeet niet erbij te zeggen dat je graag de planner erbij wil ontvangen 😉

Hoe ziet een dag detox eruit?

Meer info voor je erin vliegt? Alle begrip, Kari schreef het mooi uit voor je uit.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer