Waarom ik detox.

Het leven is meer dan het cijfer op je weegschaal.

Dat cijfer, dat is nu in orde bij mij. Dankzij de #lockdowndetox geraakte ik eindelijk van die paar kilo’s af die er met de jaren toch bij geslopen waren. Was niet echt nodig, maar ik voel me nu wel veel beter. Lichter op veel manieren. En sowieso gezonder.

En wat nog opmerkelijker is: hoewel we de ‘strenge week – feestelijk weekend’ regel losgelaten hebben in ons ‘verlof’, ben ik maar één kilo bijgekomen. Dus de mindset van kiezen en bewust genieten, heb ik blijkbaar toch vastgehouden. En daar zit de sleutel: de kleine wijzigingen op lange termijn die je niet het gevoel geven iets te moeten missen.

Reset op alle niveaus

Toen, in april, was het een zeer nodige actie, die knop omdraaien. Als je je in april liet gaan en volop in ‘lockdown troost’ schoot, zag je je moed en energie zienderogen slinken. Dus ik ben er rotsvast van overtuigd dat waar we nu vandaag staan, niet kon zonder de detox.

En ik ben dus helemaal klaar voor een nieuwe herstart. De knop is minder drastisch om te draaien, maar er zijn terug puntjes op de i nodig. Zo is het verschil week/weekend iets dat we terug op tafel gaan leggen. Ook de cafeïne inname gaan we even helemaal schrappen. Geen gluten, geen geraffineerde suikers, geen cafeïne, geen alcohol, geen caseïne (uit koemelk). Dat in combinatie met meer bewegen, veel groenten en fruit, water én de supplementen (die ben ik blijven nemen natuurlijk): winning team!

We gaan verder

Waarom stoppen bij het fysieke? Waarom enkel op je voeding letten en je beweging? Je weet mogelijk al dat ik grote fan ben van bijleren, groeien – ook en zeker mentaal en het belang van een coach hierbij en hierin. Er zijn leuke boeken genoeg om jezelf te ontdekken, om te weten te komen wie je bent en wat je wil, maar een coach is toch dat tikkeltje meer. Ik omring mij nog steeds met coaches allerhande die me zacht en soms minder zacht wijzen op groeikansen.

Neem de tijd om terug te voelen waar je energie van krijgt en wat energie zuigt. Of het nu boeken, programma’s, vrienden, … zijn: breng het in kaart. Wat wou je vroeger, wat zou je graag doen? Als je nog één jaar had, waar zou je je tijd aan geven en waaraan zeker niet? Heerlijke gesprekken, in eerste plaats met jezelf.

En daarom zijn er twee dingen:

  1. Kom luisteren naar de lezing die Katrien van Relevé Coaching & Development geeft op maandag 21 september in de bib van Kortenberg. Ik ben de gastspreker en ik beloof al je vragen te beantwoorden. Het thema is ‘waarom doe ik wat ik doe?’ Meer info vind je hier.
  2. Voor mensen die verder willen gaan en ook eens een mentale detox willen doen of sociale, digitale, … noem maar op: je kan een bullet journal van Kokoro – Dream Plan Fly  komen halen in Kortenberg en vanaf morgen ook in Leuven (beide locaties). Enkel voor de mensen die mee doen met de detox. Want dit is voor de mensen die gaan voor de full option. We versturen dit enkel bij een eventuele bijbstelling, maar liefst zien we je nog eens terug!

Detox je mee?

Zin om ook met een detox te beginnen en heb je nog geen Smart Nutrition Project? Ontdek de drie pakketten die we je aanbieden en bestel hem vandaag nog. Vergeet niet erbij te zeggen dat je graag de planner erbij wil ontvangen 😉

Hoe ziet een dag detox eruit?

Meer info voor je erin vliegt? Alle begrip, Kari schreef het mooi uit voor je uit.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer