Kogel is door de yogazaal

Twee soorten yoga bij Kokoro

We gaven aan dat er vanaf volgende week twee soorten yoga te volgen zijn bij Kokoro, beiden door mezelf, Sofie, gegeven*. Hoe ik dat ging indelen, ging ik nog beslissen. En dat was dus de kogel die ik maar niet gelost kreeg.

Ik ga je de hele discussie tussen mijn verschillende ‘Sofie’s’ in mijn hoofd besparen en jullie gewoon met trots meedelen dat de twee lessen ‘Relax’ en ‘Kracht’ zullen heten.

Strala en Tara Stiles

De mosterd haal ik bij Strala van Tara Stiles,  waar ik in april 2016 een opleiding bij volgde. En het blijft waar ik mij het beste bij voel. Het leven gaat snel, te snel. Neem een moment om te vertragen, verzacht en leer terug natuurlijk te bewegen en voel ondertussen hoe je lichaam werkt. Het gaat niet over die perfecte pose, maar wat voor jou past.

Je mag bij beide sessies een reeks houdingen verwachten die met ademhalingen in elkaar overgaan, elke keer licht anders en toch een vaste structuur zodat je houvast hebt. Beiden beginnen we met ademen en sluiten we af met een relaxatie zoals jullie gewend zijn.

Relax

Bij een sessie Relax mag je uitgaan van houdingen die alles losmaken en die je laten voelen wat er in je lichaam omgaat. We gaan ook de binnenkant stimuleren en alles wat vast zit – letterlijk en figuurlijk – losweken en naar buiten werken om ruimte te maken voor nieuwe dingen.

Kracht

Bij Kracht gaan we dieper ingaan op poses, spieren of delen van het lichaam. Door de ademhaling en de beweging vanuit je middel, gaan we het ‘moeiteloze’ aspect trachten te behouden en toch ga je merken dat je echt bewogen hebt. We gaan de kracht opbouwen die ook je concentratie gaat vergroten zowel als je gezondheid.  Hier zou ik een handdoek meenemen.

Aan jou de keuze

Ik zou zeggen: test ze alle twee eens uit en kijk wat jij ervan vindt. Met je tienbeurtenkaart kan je switchen tussen beide klassen, net zoals je ook tussen de verschillende uren kan kiezen.

Op maandag beginnen we met de Relax om 19u en om 20.30 komt de Kracht, op donderdag is dit omgekeerd. Wat we woensdag en vrijdag doen, bespreek ik met de mensen die deze week naar de les komen. Boek hier je lessen.

Vragen, opmerkingen, tips : altijd zeer welkom zoals je weet.

* De bedoeling is dat er op termijn lesgevers bijkomen. Ken je iemand die op zoek is naar een plaats om mensen tot yoga aan te zetten, geef ze gerust onze gegevens door.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer