Thaise kipburgers

Heerlijk anders

Oosters en toch weer niet. Origineel en toch weer snel. Leuk dat zulke receptjes bestaan! Geef er met je groenten je eigen draai aan ook weer hier. Laat het smaken en weet: al jouw tips welkom!

Voor 4 personen – bron: recept van Colruyt, lichtjes aangepast aan onze smaak 🙂

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt.
  • 25 g koriander, fijngehakt
  • 2 sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 tl zeer fijn gehakte rode chilipeper – of meer of minder naar smaak 😉
  • 2 tl vissaus
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 450 g kipgehakt
  • 2 el neutrale olie (zoals koolzaad-, druivenpit- of saffloerolie)

Bereiding

  • Meng de knoflook, koriander, sjalot, chilipeper, vissaus, peper en zout grondig door het gehakt.
  • Vorm van het mengsel 4 burgers, elk ongeveer 2 cm dik.
  • Zet de grill aan of laat een grillpan warm worden op halfhoog vuur. Gewoon in de pan bakken werkt ook prima 😉
  • Wrijf de burgers aan beiden zijden in met wat olie en gril ze ongeveer 8 minuten op de eerste kant en nog eens 5 minuten op de andere tot ze mooi bruin zijn en stevig aanvoelen.
  • Lekker met wat wokgroentjes erbij, paksoi, slaatje, … laat ook hier je inspiratie gerust los gaan!

Foto: Chicks love food.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Dappere starter (M/V)

Vacature: Dappere starter (M/V)

Had jij ambitieuze Lockdown-voornemens en heb je ze tot nu toe niet kunnen waarmaken? Mis je jouw vitaliteit van 10 jaar geleden en wil je eindelijk weer eens willen ravotten met de kinderen (al dan niet de jouwe)? Ben je het beu de dag futloos door te sloffen? Of...

Lees meer
Here we go again.

Here we go again.

Shit. Terug. Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan....

Lees meer
Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer