Temptation Island voor gevorderden

10 jaar geleden …

Dag op dag 10 jaar geleden zaten we met een dikke 50 vrienden en familie in Torremolinos op het strand. Om de één of andere gekke reden vonden we het een fijn idee om daar een feest te geven. We hebben het geen seconde beklaagd en we raden het iedereen aan. Je bent dan langer samen en kan nog wat nagenieten, het eindigt niet midden in de nacht. Heerlijke drie dagen als je het ons vraagt!

En dat is ook waar we nu zitten, met onze meisjes. En het mijmeren over wat er in die 10 jaar gebeurde en ook de 9 jaar ervoor dat we al samen waren, gebeurt automatisch.

Ultieme relatietest

Ik moest altijd lachen als ze dat zeiden van Temptation Island, de ultieme relatietest. Wij hebben er anderen gevonden. Telkens als het ons lukte, kon ik/ konden we het niet laten om dan een niveau hoger te gaan spelen.

We gingen beiden op Erasmus, we hebben twee verbouwingen gehad (mensen die ook verbouwd hebben en veel zelf gedaan hebben weten dat dit een ware beproeving is) en dan kregen we nog twee kindjes van wie er ééntje héél korte nachten had. Net zoals in een computerspelletje heb je gewoon verschillende ‘levels’ en soms zijn er verrassingen. Goede verrassingen kunnen je te beurt vallen, maar ook minder leuke zoals de slapeloze nachten en de uitputting die erbij hoort.

Mijn burnout, de aanloop ernaar en het herstel, was dan weer een level hoger en mijn totale switch in carrière en mindset was eigenlijk al een level voor gevorderden. Want ineens ben je niet meer de persoon met wie er getrouwd is of toch niet helemaal. Een positivo ziet het als een nieuw begin, maar zelfs een positivo heeft ‘off days’ af en toe. En waar een wil is, is een weg.

Platinum

En om de één of andere reden willen wij het dus altijd een level hoger spelen. Zo kozen we een dik jaar geleden voor mogelijk één van de hoogste levels in van de Ultieme Relatietest: samenwerken 🙂 Héél boeiend, heel vermoeiend soms ook maar vooral heel verrijkend omdat je elkaar nog beter leert kennen of je dat nu wil of niet. Alle kantjes, ook de mindere kantjes, ook van jezelf komen boven op die manier. Een spiegel en dus ook – hier is de positivo – een kans om verder te groeien.

Samen

Bedankt Vinne om mijn bokkesprongen te dulden en zelfs te ondersteunen. Bedankt om mijn steun te zijn en “mijn rug te hebben” zoals ze in het Engels zeggen. Bedankt om op mijn pijn te duwen en mij te dwingen om telkens om zoek te gaan naar de beste versie van mezelf, al zit die soms heel diep onder de drukte en routine begraven. Bedankt om samen alles uit onze levens te halen met onze meisjes. Bedankt om hier nu met mij, met de meisjes, op diezelfde plek te staan als 10 jaar geleden. Een hele prestatie :D.

2 Reacties

 1. Lief

  Geniet van jullie ‘samen’ momentjes.
  Weer een kippevel blog.

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Bedankt voor je complimentje, fijn om te lezen! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer