Temptation Island voor gevorderden

10 jaar geleden …

Dag op dag 10 jaar geleden zaten we met een dikke 50 vrienden en familie in Torremolinos op het strand. Om de één of andere gekke reden vonden we het een fijn idee om daar een feest te geven. We hebben het geen seconde beklaagd en we raden het iedereen aan. Je bent dan langer samen en kan nog wat nagenieten, het eindigt niet midden in de nacht. Heerlijke drie dagen als je het ons vraagt!

En dat is ook waar we nu zitten, met onze meisjes. En het mijmeren over wat er in die 10 jaar gebeurde en ook de 9 jaar ervoor dat we al samen waren, gebeurt automatisch.

Ultieme relatietest

Ik moest altijd lachen als ze dat zeiden van Temptation Island, de ultieme relatietest. Wij hebben er anderen gevonden. Telkens als het ons lukte, kon ik/ konden we het niet laten om dan een niveau hoger te gaan spelen.

We gingen beiden op Erasmus, we hebben twee verbouwingen gehad (mensen die ook verbouwd hebben en veel zelf gedaan hebben weten dat dit een ware beproeving is) en dan kregen we nog twee kindjes van wie er ééntje héél korte nachten had. Net zoals in een computerspelletje heb je gewoon verschillende ‘levels’ en soms zijn er verrassingen. Goede verrassingen kunnen je te beurt vallen, maar ook minder leuke zoals de slapeloze nachten en de uitputting die erbij hoort.

Mijn burnout, de aanloop ernaar en het herstel, was dan weer een level hoger en mijn totale switch in carrière en mindset was eigenlijk al een level voor gevorderden. Want ineens ben je niet meer de persoon met wie er getrouwd is of toch niet helemaal. Een positivo ziet het als een nieuw begin, maar zelfs een positivo heeft ‘off days’ af en toe. En waar een wil is, is een weg.

Platinum

En om de één of andere reden willen wij het dus altijd een level hoger spelen. Zo kozen we een dik jaar geleden voor mogelijk één van de hoogste levels in van de Ultieme Relatietest: samenwerken 🙂 Héél boeiend, heel vermoeiend soms ook maar vooral heel verrijkend omdat je elkaar nog beter leert kennen of je dat nu wil of niet. Alle kantjes, ook de mindere kantjes, ook van jezelf komen boven op die manier. Een spiegel en dus ook – hier is de positivo – een kans om verder te groeien.

Samen

Bedankt Vinne om mijn bokkesprongen te dulden en zelfs te ondersteunen. Bedankt om mijn steun te zijn en “mijn rug te hebben” zoals ze in het Engels zeggen. Bedankt om op mijn pijn te duwen en mij te dwingen om telkens om zoek te gaan naar de beste versie van mezelf, al zit die soms heel diep onder de drukte en routine begraven. Bedankt om samen alles uit onze levens te halen met onze meisjes. Bedankt om hier nu met mij, met de meisjes, op diezelfde plek te staan als 10 jaar geleden. Een hele prestatie :D.

2 Reacties

 1. Lief

  Geniet van jullie ‘samen’ momentjes.
  Weer een kippevel blog.

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Bedankt voor je complimentje, fijn om te lezen! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer
VACATURE: Mr Proper of Mrs Picobello

VACATURE: Mr Proper of Mrs Picobello

Ben jij onze reddende engel? Is voor jou orde en netheid van levensbelang en zie je telkens weer verbeterpunten voor de toekomst, dan zou jij wel eens onze reddende engel kunnen zijn! Voor Kokoro is de service en de persoonlijke benadering, behandeling en de beleving...

Lees meer