Succes is for the brave

Het vraagt ballen om uit je veilige, gekende, mooie, omgeving te stappen. Een stap richting onzekerheid wordt ook zelden aangemoedigd door je omgeving. En toch kan elke cel van je lijf schreeuwen dat dit de juiste zet is voor jou, hier en nu. Dat enkel zo de ‘later’ er veel beter uit kan zien. En het vraagt ballen om door te duwen, door te zetten en vooral : te geloven dat je gevoel gelijk heeft ondanks alle rationele lijstjes en argumenten.

Zekerheid en onzekerheid

Het grappige is dat het eerste wat een mens opzoekt, zekerheid is. Eens we die hebben, zoeken we onzekerheid op, verrassingen, afwisseling. Een duwen trekken dus. Er is in mijn ogen maar één zekerheid en dat is dat je afstompt als je teveel in je veilige cocon blijft. Een rups groeit. Elke rups wordt een andere vlinder, ieder zijn eigen groeiproces. Er is geen goed, er is geen slecht, maar verandering houdt je wakker en bewust in leven. Het is één groot avontuur, een spel dat je echt wel wil spelen.

Jump!

En dat is dus ook beetje wat er bij ons leefde voor de knoop is doorgehakt. De pijn van blijven was bij mij groter dan het risico van de verhuis, bij Vinne lag die verhouding anders. Afwegen, praten, durven, gaan. Van ons mooie – vinden wij toch 😉 – nieuwe, grote huis trokken we naar een bescheiden huurhuis met kleine tuin, oude keuken, … En dat is niet leuk, los van het werk dat bij een verhuis komt kijken, laat ons daar even eerlijk in zijn. Al kies je natuurlijk zelf hoe je naar de dingen kijkt en ik zie het als een groeikans. Niet alleen voor Kokoro die naar 2.0 kan doorgroeien, maar zeker ook voor ons als gezin. Terug ‘us time’ zonder bel, zonder ‘vreemde’ mensen overal in huis. Belangrijk: we zijn zéér dankbaar voor al deze ‘vreemde vrienden’ die ons huis mag ontvangen!

En jij?

Onderschat het gevaar van een gouden kooi niet. Of het nu gaat over het werk, thuis, relaties, vriendschappen, … En daarom is het belangrijk je leven, je patroon soms eens tegen het licht te houden. Hoe zit het, ga je de juiste weg op, voelt het goed? Focus niet op wat tegen valt of de zaken waar je geen vat op hebt, ga na wat jij kan wijzigen, groot of klein. Het is een levenslange oefening. Bouw genoeg stilte en rust in, zodat je jouw stemmetje kan horen dat je aanwijzingen geeft.

Wat ook kan helpen is de ‘wat is worst case?’ vraag? Vaak is het risico dat ons tegenhoudt, helemaal geen risico. Zo durfde ik op het werk – lang geleden bij Arteel – eerst niet zeggen dat ik halftijds werk zocht elders. Uiteindelijk deed ik het toch, want worst case was mijn ontslag krijgen en dat was eigenlijk een cadeau geweest. En wat gebeurde er? Ik kreeg daar een halftijdse job en mocht de wagen houden. Laat dit een inspiratie zijn.

Hoe, wat, wanneer

Het is een proces en niet altijd simpel. Daarom dat ik met Dream Plan Fly op de proppen kwam. Helaas heb ik hier nog niet de aandacht aan kunnen geven die het verdient. Want we merken dat veel mensen ergens vast zitten en wat houvast, steun kunnen gebruiken. De lezing op Inspiration Academy voor Ladies Circle Leuven in november 2018 was alweer de laatste keer. Heb jij zin of nood zelfs aan een workshop, peptalk, vragenronde, … om verder te groeien? Laat het ons weten, wie weet kunnen we dan extra tijd voor deze pijler ook vrijmaken.

Open en bloot ‘ja, graag’ hieronder posten of subtieler mailtje naar info@kokoro.be kan ook 🙂

 

2 Reacties

 1. Julie

  Jaaaa! Heb ik wel echt eens nood aan 😉

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Ik stuurde je mailtje. Tot binnenkort?? 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer