Sporten met Kristina

INTRO

Ik ben Kristina Denissen en ik ben gepassioneerd bezig met gezonde voeding waarbij ik rekening hou met verschillende allergieën.

Als jong meisje zat ik steeds in de keuken te kijken naar mijn moeder en beide grootmoeders die zeer goed konden koken. Op mijn zesjarige leeftijd kreeg ik ook mijn eerste kookboek. Ik vond het fantastisch te zien hoe ingrediënten samen werden gebracht tot een overheerlijk gerecht, tovenarij! Mijn droom was ‘kok worden’, maar op 16-jarige leeftijd kreeg ik heel wat allergieën waardoor mijn leven een andere wending kreeg.

Darmen en voeding

Gedurende mijn zwangerschap namen mijn lichamelijke ongemakken toe. Uiteindelijk bleek de oorzaak te liggen in mijn darmen en moest ik (buiten mijn andere allergieën) ook gluten gaan mijden uit mijn voeding, evenals tomaat, paprika en look. Dat was niet zo gemakkelijk. Ik heb toch doorgezet en dat was het waard! Het leven zonder buikkrampen, diarree, winderigheid en noem maar op, is echt onbetaalbaar. Soms heb ik nog wel reacties, maar die zijn beperkt en meestal weet ik ook wat de aanleiding daarvoor was.

Koken

Koken is een passie voor mij, en het is een uitdaging om lekker te koken, rekening houdend met alle allergieën. Daarom heb ik me omgeschoold tot Voedingsdeskundige en volg ik de opleiding Voeding- en Dieetleer aan de Erasmushogeschool. Op die manier wil me me verder specialiseren tot allergeendiëtist, sportvoedingdiëtist en wil ik mensen begeleiden die interesse hebben in een meer plantaardige levensstijl. Bij Kokoro voel ik me echt op mijn plaats. Ik haal zoveel energie uit het helpen van mensen door hun op pad te helpen met gezondere voeding en hen op die manier meer energie te bezorgen.

 

Wat maakt mij blij?

” Gaan lopen in de ochtend, of gaan wandelen, wanneer het nog stil is op straat. Vooral de warme douche erna is ZALIG en dan een shake voor spierherstel. Door te sporten komen endorfines vrij en voel ik me energiek en vrolijk de rest van de dag!”

Recuperatie shake na intensieve sporttraining

 

Heb je intensief gesport, langer dan anderhalf uur, dan is het belangrijk om jouw glycogeengehalte aan te vullen en ook eiwitten te nemen voor spierherstel en spiergroei. In ideale omstandigheden doe je dit best binnen de 30 minuten en liefst in vloeibare vorm voor een snellere opname.

Enkele belangrijke criteria voor een goede recuperatieshake:

– ongeveer 20 gram hoogwaardige eiwitten

– 1 gram koolhydraten per kg lichaamsgewicht, liefst snelle koolhydraten (glucose-fructose).

 Mijn favoriet:
Maak een shake (mijn voorkeur gaat naar de vegan vanilla of vegan chocolate): 3 schepjes met 300 (!) ml water (of ongezoete sojamelk verrijkt met calcium).

Mix in een blender 1 rijpe banaan (in de zomer is dat een diepvriesbanaan) met de net gemaakte shake en een snuifje zout.

Smakelijk!

Heb je interesse in één van onze dieetprogramma’s, maak dan hier een afspraak.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer