Ingebouwd sabotage mechanisme

Mijn verhaal

Ik kwam sinds de eerste Lockdown Detox 10 kilo bij. Excuses genoeg, want het is een heel heftig jaar geweest voor mij, zakelijk en privé. Nog altijd is de werkdruk niet te onderschatten.

Alle reden om te ontsporen, naar comfortfood te grijpen. Geen tijd, geen zin, andere focus. Herkenbaar?

Alleszins: kiezen voor gezond voelt soms als NOG een ‘moeten’. En we weten heel goed dat het net dan is, dat je voor jezelf moet zorgen. Net dan zou je nog gezonder moeten leven, nog meer slapen, nog meer rust. Maar er lijkt een ingebouwd sabotage mechanisme te zijn.

De oververmoeidheid en stress doet je naar zoet, vet, zout, alcohol en cafeïne grijpen (schrap wat voor jou niet past). Mega contra productief zoals we allemaal weten.

T is welletjes geweest

Maandag 19 april ben ik met het Balance Program begonnen om mijn lijf helemaal te resetten, alle slechte gewoontes van tafel te vegen, energie te boosten en helemaal in het nieuwe hoofdstuk te stappen.

De weegschaal was kei, kei hard maandag de 19e en die wake up call zorgde voor een motivatie die mega scherp stond. Geen excuses meer. Ik en alleen ik beslis hoe ik omga met de omstandigheden die zijn wat ze zijn. Er is nog zoveel dat ik wil doen en dat lukt alleen als ik op scherp sta op alle mogelijk manieren.

3 gouden tips

In januari ondernam ik al een poging om mijn leven wat dat betreft, terug op de rails te krijgen, maar het is niet gelukt. Wat maakte dat het nu wel lukte?

 1. Ijzeren wil: Je moet goed weten waarom je het wil, wat je wil. Neem hier de tijd voor, schrijf het uit, zet de ergste foto in het zicht, hang de broek die niet meer past in het zicht, whatever works. The point of no return. Momentum. Dat heb je nodig, pak het vast. Zie jezelf vrij van wat je nu tegen houdt.
 2. Planning en plan B: Overwerken, change of plans, elders eten, … allemaal dooddoeners, maar in mijn huidig leven niet weg te denken. Dus als je het niet kan veranderen, deal with it. Wees voorbereid op het onverwachte, laat je niet vangen. 
  • Soep in de freezer
  • Iets om ‘s avonds te eten als ik eindelijk de laptop dichtdoe tegen middernacht
  • Altijd eten en shakes mee als ik van hot naar her hol, want ik weet nooit waar mijn dag eindigt.
 3. BUDDIES: dit is de gouden tip. Alleen is het moeilijk, samen is het piece of cake. Ik heb me werkelijk omringd door buddies.
  • Mijn zus en haar vriend zijn gestart voor mij.
  • Mijn nieuwe vriend is samen met mij gestart (wat een verschil vergeleken met januari toen ik het alleen deed!).
  • En dan is er mijn Buddy Tamara van Axis Travel waarmee ik zoveel mogelijk momenten van beweging plan. Want de factor beweging is heel belangrijk. Hier zijn we met Kokoro aan het bouwen aan een extra dienst. Stay tuned!
  • Ook de kracht van de Whatsapp Groepen is groot: je voelt je werkelijk met velen!

Shake your life up!

Het is tijd om voor jezelf te kiezen, door voor je gezondheid te kiezen. Stel dat deze zomer ‘alles’ terug kan, zorg dat jij er ook maximaal van kan, wil, durft genieten. Zet alles op alles en zet zo volop in op een onvergetelijke zomer. Je bent het waard.

Maak nu je afspraak 

Benieuwd naar de smaken van de shakes die je als gezond tussendoortje al kan inzetten? Met de Goed Gevoel Shake It Up box proef je de 16 smaken.

 • Goed Gevoel
 • 16 smaken
 • Shaker twv €9,95
 • Gezondheidsgesprek twv €39 om te kijken welke stappen voor jou gepast zijn
 • Dat allemaal voor €20 

Bestel nu je box al online, zet je eerste stap naar een vrijere, vrolijkere, enthousiastere en gezondere jij!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Scherpenheuvel, here we come

Scherpenheuvel, here we come

Waarom? Het begon op de loopband, met mijn detox buddy Tamara van Axis Travel. Op het scherm voor onze neus stond iets van Scherpenheuvel. "Zeg, ben jij ooit al geweest?" "Nee, heb dat wel altijd al eens willen doen". En net zoals toen in de sneeuw samen, toen we...

Lees meer
VACATURE: Health & Food Freak

VACATURE: Health & Food Freak

Passie voor voeding en gezondheid? We need you! Klaar om onze klanten op het juiste pad te zetten? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die staat te popelen om mensen te begeleiden naar een betere versie van zichzelf. Een vertrouwenspersoon die vitaliteits-...

Lees meer
Maxime verloor 20 kilo

Maxime verloor 20 kilo

Hey! Ik ben Maxime, een 21-jarige student die een hele journey heeft moeten doorstaan om van lui naar fit te gaan. Het was niet altijd mooi, maar dit is wel mijn eerlijke verhaal. Mijn tiener jaren Doorheen mijn middelbare jaren was ik altijd al iets zwaarder. Niet...

Lees meer