Ingebouwd sabotage mechanisme

Mijn verhaal

Ik kwam sinds de eerste Lockdown Detox 10 kilo bij. Excuses genoeg, want het is een heel heftig jaar geweest voor mij, zakelijk en privé. Nog altijd is de werkdruk niet te onderschatten.

Alle reden om te ontsporen, naar comfortfood te grijpen. Geen tijd, geen zin, andere focus. Herkenbaar?

Alleszins: kiezen voor gezond voelt soms als NOG een ‘moeten’. En we weten heel goed dat het net dan is, dat je voor jezelf moet zorgen. Net dan zou je nog gezonder moeten leven, nog meer slapen, nog meer rust. Maar er lijkt een ingebouwd sabotage mechanisme te zijn.

De oververmoeidheid en stress doet je naar zoet, vet, zout, alcohol en cafeïne grijpen (schrap wat voor jou niet past). Mega contra productief zoals we allemaal weten.

T is welletjes geweest

Maandag 19 april ben ik met het Balance Program begonnen om mijn lijf helemaal te resetten, alle slechte gewoontes van tafel te vegen, energie te boosten en helemaal in het nieuwe hoofdstuk te stappen.

De weegschaal was kei, kei hard maandag de 19e en die wake up call zorgde voor een motivatie die mega scherp stond. Geen excuses meer. Ik en alleen ik beslis hoe ik omga met de omstandigheden die zijn wat ze zijn. Er is nog zoveel dat ik wil doen en dat lukt alleen als ik op scherp sta op alle mogelijk manieren.

3 gouden tips

In januari ondernam ik al een poging om mijn leven wat dat betreft, terug op de rails te krijgen, maar het is niet gelukt. Wat maakte dat het nu wel lukte?

 1. Ijzeren wil: Je moet goed weten waarom je het wil, wat je wil. Neem hier de tijd voor, schrijf het uit, zet de ergste foto in het zicht, hang de broek die niet meer past in het zicht, whatever works. The point of no return. Momentum. Dat heb je nodig, pak het vast. Zie jezelf vrij van wat je nu tegen houdt.
 2. Planning en plan B: Overwerken, change of plans, elders eten, … allemaal dooddoeners, maar in mijn huidig leven niet weg te denken. Dus als je het niet kan veranderen, deal with it. Wees voorbereid op het onverwachte, laat je niet vangen. 
  • Soep in de freezer
  • Iets om ’s avonds te eten als ik eindelijk de laptop dichtdoe tegen middernacht
  • Altijd eten en shakes mee als ik van hot naar her hol, want ik weet nooit waar mijn dag eindigt.
 3. BUDDIES: dit is de gouden tip. Alleen is het moeilijk, samen is het piece of cake. Ik heb me werkelijk omringd door buddies.
  • Mijn zus en haar vriend zijn gestart voor mij.
  • Mijn nieuwe vriend is samen met mij gestart (wat een verschil vergeleken met januari toen ik het alleen deed!).
  • En dan is er mijn Buddy Tamara van Axis Travel waarmee ik zoveel mogelijk momenten van beweging plan. Want de factor beweging is heel belangrijk. Hier zijn we met Kokoro aan het bouwen aan een extra dienst. Stay tuned!
  • Ook de kracht van de Whatsapp Groepen is groot: je voelt je werkelijk met velen!

Shake your life up!

Het is tijd om voor jezelf te kiezen, door voor je gezondheid te kiezen. De lente staat voor de deur … zorg dat jij deze lente en zeker deze zomer maximaal  kan, wil, DURF genieten. Zet alles op alles en zet zo volop in op een onvergetelijke zomer. Je bent het waard.

Maak nu je afspraak 

Dit is HET moment!

Weg mondmaskers, de deuren gaan open en binnenkort wordt het echt warm. Als de zomer outfit van toen alles nog kon en mocht, toch wat spant: hier is een ongelooflijk voordeel. Voel je tien keer energiek en dat met 21% korting. Je leest het goed: de lente start ook dit jaar met de traditionele 21% korting bij RainPharma. Hier lees je alles over deze actie.

Zo kost je startset in plaat van €515 slechts €406,85. Waar wacht jij nog op? info@kokoro.be

Of bel je winkel naar keuze voor een intakegesprek:

1 Reactie

 1. Destryker Dominik

  Ik zou echt graag willen starten met het rain parma dieet. Is er een professionele diëtiste aanwezig? Momenteel is mijn leven hel door een vechtscheiding. Na 3 jaar wil ik mijn leven terug in eigen handen nemen. Allee lukt het niet. Ik zou graag zo vlug mogelijk willen starten. Wanneer lukt dat? Iw de prijsdaling nov steeds can toepassing? Ik heb het financieel moeilijk.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer
Kies je voor MOED of MOET?

Kies je voor MOED of MOET?

"Want daar begint het mee" Beste wensen of 'wat mag ik je wensen'. En dan volgt er zo vaak "een goede gezondheid, want daar begint het mee". We wensen elkaar massaal een goede gezondheid. En we krijgen het zo vaak toegewenst. Maar vaak lijkt het bij wensen te blijven....

Lees meer
Nieuwe start – 2023

Nieuwe start – 2023

Dromen in plaats van goede voornemens Elk jaar opnieuw starten we met goede voornemens om elk jaar opnieuw vrij snel op te geven. Waarom houd je geen goede voornemens vol? En laat me hier zeer duidelijk en direct zijn, er is geen tijd te verliezen: omdat ze je niet...

Lees meer