Snel afvallen is gevaarlijk. Correct of niet?

Appelen en peren.

Het is genuanceerder dan dat. Vele mensen die wel een zekere weg kilo’s af te leggen hebben (en ook andere mensen met minder geduld zoals ikzelf ;)) hebben graag een motiverende, snelle start. Is snel afvallen nu echt zo nefast voor je gezondheid?

Zeker. Door vetcellen versneld te verbranden, gaat er een hoop rotzooi vrijkomen in je lichaam. Als je niets doet om die toxines naar buiten te krijgen, riskeer je om ze ergens te laten vastzetten en schade aan te richten. Het grote k* woord wordt in deze context ook gebruikt, terecht. Maar je kan ook gezond, snel afvallen. Dat is het appelen en peren verhaal.

Laat je begeleiden.

Als je versneld vetten verbrandt zonder andere aanpassingen in je voedingstoffen inname, ben je niet goed bezig. Waar moet je op letten tijdens het afvallen?

  1. Drink voldoende. Daarom adviseren we zeker in een dieet om 2 L water per dag te drinken. Puur.
  2. Een gezonde darm is super belangrijk. Als je stoelgang te lang blijft zitten, vergiftig je jezelf. Gaat het te snel, houd je geen voedingsstoffen binnen. Ook hier is opvolging nodig.
  3. Versnel de afvoer van toxines door aanvoer van het goede leger antioxidanten.
  4. Een vitamine en mineralen evenwicht, alleen zo kan je lichaam optimaal functioneren en de ‘stouteriken’ onschadelijk maken.

Niet elk jaar opnieuw

Hoewel het niet schadelijk is, is het niet de bedoeling dat we een jaarlijkse opstart doen. Je wil je gewicht en vitaliteit bereiken en dat behouden. Wat zijn hier de geheimen?

  1. Verander je voedingspatroon tijdens je dieet. Wij werken daarom zeer bewust niet met repen, dessertjes met proteïnes, pasta’s, …. Leer opnieuw eten en dan kan je gemakkelijk die 80% (gezond)-20% (“zondigen”) regel vasthouden.
  2. We laten je niet los eens je je gewicht bereikt hebt. We gaan stap per stap over naar een patroon van die 80%-20% regel waarbij je gewicht (vooral de massa vet) constant blijft. Zo blijven we elkaar zien tot een meer dan een jaar nadat je je streefgewicht bereikt hebt.

Samen sterker

Wij begeleiden mensen om vol te houden. Niet alleen om de kilo’s te laten verdwijnen, maar ook lang erna. Zo hoef jij niet alles alleen in de gaten te houden. De coach aan de zijlijn. En om je echt goed te verstaan, doe ik het dieet zelf enkele weken per jaar. Want dat is de enige manier om je echt te kunnen bijstaan.

Meer weten?

  1. Lees wat meer op de pagina over afslanken.
  2. Maak een vrijblijvende afspraak en we leggen je alles uit.
  3. Kom langs op een zaterdagvoormiddag tussen 9u en 13u en kom kijken of het je wat lijkt.

The time is now

Met de lenteshopping van RainPharma in het vooruitzicht, 21% korting op  alles wat in de strandtas past die je krijgt op 21 maart, is het een ideaal moment om op te starten. De box zelf, past niet in de strandtas, maar wel de extra shakes en supplementen. Zo bespaar je een heel deel.

Meer weten over 21 maart? 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel Met groentespaghetti kan je veel kanten uit, maar soms blijven de basics gewoon de beste. De courgette bijvoorbeeld! Een ideale manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen en laag in koolhydraten te blijven. Door de...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Groentenchips We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde...

Lees meer
Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer