Snel afvallen is gevaarlijk. Correct of niet?

Appelen en peren.

Het is genuanceerder dan dat. Vele mensen die wel een zekere weg kilo’s af te leggen hebben (en ook andere mensen met minder geduld zoals ikzelf ;)) hebben graag een motiverende, snelle start. Is snel afvallen nu echt zo nefast voor je gezondheid?

Zeker. Door vetcellen versneld te verbranden, gaat er een hoop rotzooi vrijkomen in je lichaam. Als je niets doet om die toxines naar buiten te krijgen, riskeer je om ze ergens te laten vastzetten en schade aan te richten. Het grote k* woord wordt in deze context ook gebruikt, terecht. Maar je kan ook gezond, snel afvallen. Dat is het appelen en peren verhaal.

Laat je begeleiden.

Als je versneld vetten verbrandt zonder andere aanpassingen in je voedingstoffen inname, ben je niet goed bezig. Waar moet je op letten tijdens het afvallen?

  1. Drink voldoende. Daarom adviseren we zeker in een dieet om 2 L water per dag te drinken. Puur.
  2. Een gezonde darm is super belangrijk. Als je stoelgang te lang blijft zitten, vergiftig je jezelf. Gaat het te snel, houd je geen voedingsstoffen binnen. Ook hier is opvolging nodig.
  3. Versnel de afvoer van toxines door aanvoer van het goede leger antioxidanten.
  4. Een vitamine en mineralen evenwicht, alleen zo kan je lichaam optimaal functioneren en de ‘stouteriken’ onschadelijk maken.

Niet elk jaar opnieuw

Hoewel het niet schadelijk is, is het niet de bedoeling dat we een jaarlijkse opstart doen. Je wil je gewicht en vitaliteit bereiken en dat behouden. Wat zijn hier de geheimen?

  1. Verander je voedingspatroon tijdens je dieet. Wij werken daarom zeer bewust niet met repen, dessertjes met proteïnes, pasta’s, …. Leer opnieuw eten en dan kan je gemakkelijk die 80% (gezond)-20% (“zondigen”) regel vasthouden.
  2. We laten je niet los eens je je gewicht bereikt hebt. We gaan stap per stap over naar een patroon van die 80%-20% regel waarbij je gewicht (vooral de massa vet) constant blijft. Zo blijven we elkaar zien tot een meer dan een jaar nadat je je streefgewicht bereikt hebt.

Samen sterker

Wij begeleiden mensen om vol te houden. Niet alleen om de kilo’s te laten verdwijnen, maar ook lang erna. Zo hoef jij niet alles alleen in de gaten te houden. De coach aan de zijlijn. En om je echt goed te verstaan, doe ik het dieet zelf enkele weken per jaar. Want dat is de enige manier om je echt te kunnen bijstaan.

Meer weten?

Maak een vrijblijvende afspraak en we leggen je alles uit :
Kortenberg 02 445 06 45
Leuven 016 22 07 95
Info@kokoro.be

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer