De sleutel om tot rust te komen.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rust, nu!

We kennen het allemaal wel, een stresserende dag op het werk, deadlines die veel te snel op ons afkomen en dan nog eens slecht slapen. Alsof we nooit tot rust zullen komen!

Hoewel je geen tijd hebt, is tijd nemen om even helemaal niets te doen, de sleutel om het overzicht en jezelf te bewaren. Het laatste waar je op zo’n moment aan denkt is, mediteren. Maar wat als blijkt dat dit juist vele voordelen heeft? Eerst de voordelen, dan wat het eigenlijk is 😉

Hieronder 7 redenen om het zeker eens te proberen.

1. Positieve gedachten

Hoe meer je mediteert, hoe positiever je emoties en gedachten worden.

2. Minder stress

Uit onderzoek is gebleken dat stress vermindert door meditatie. Mensen die dit regelmatig doen, hebben minder van het stresshormoon cortisol in het bloed. De bewijzen waren zo duidelijk en overtuigend dat mediteren volgens onderzoekers tot de standaardbehandeling zou moeten horen.

3. Beter en dieper slapen

We weten allemaal dat het extreem belangrijk is dat we genoeg slaap krijgen, dit zowel voor onze mentale als fysieke gezondheid. Helaas kan het in slaap vallen soms een echte uitdaging zijn! Mediteren is dan een fantastische manier om die ZZZ’s te krijgen die je lichaam en geest nodig hebben.

4. Minder angsten

Meditatie zorgt dat het gevoel van angst verzwakt. Dwalende en negatieve gedachten over jezelf krijg je gemakkelijker onder controle. Je ziet dat dit enkel gedachten zijn.

5. Goed voor je creativiteit

Een tiental minuten meditatie per dag volstaat om een duidelijk effect te hebben op problemen te ontdekken en op te lossen. Je zal eerder nieuwe dingen gaan bedenken in de plaats van te vertrouwen op vastgeroeste patronen of gewoontes. Heel nuttig!

6. Meer concentratie

Onderzoek toont aan dat mensen die mediteren structurele veranderingen vertonen in dat deel van de hersenen dat instaat voor focus en zelfdiscipline. In vergelijking met mensen die niet mediteren, wisselen ze minder vaak tussen taken en kunnen ze zich langer concentreren op één opdracht. Waardoor ze ook meer genieten van hetgeen ze doen.

7. Een beter en sterker immuunsysteem

Ja hoor, naast alle mentale voordelen zijn er ook fysieke voordelen! Mensen die meededen aan een meditatieprogramma hadden een sterker immuunsysteem en herstelden sneller dan mensen die niet mediteerden.

Meditatie!?

“…hoe gaat dat dan in zijn werk?”, “…is dat niet saai”, “…kloppen die zeven redenen wel?”, “…is mediteren niet te zweverig?”, “…hoe voelt dat dan?”

Het verhaal van de modder

Laat me meditatie uitleggen met het beeld van een plas water. Zolang je met je voeten in de plas beweegt, zal de modder het je onmogelijk maken om de bodem te zien. Als je lang genoeg stilstaat, zal je echter de bodem kunnen zien door het heldere water.

Dat is exact wat meditatie doet. De modder laten zakken, alles uitsluiten, op zoek naar klaarheid.

Benieuwd hoe jij het ervaart? Kom naar ‘Proeven van meditatie’ op zondag 18 november 2018 met Virginie. We starten om 10u. Inschrijven doe je hier.

Geschreven door Jenna Van Isterdael[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer