Shakshuka met spinazie, geitenkaas & munt
Shakshuka, maar dan anders? Deze variant eet je met spinazie, geitenkaas en munt. Yum!
Ingrediënten
25 min. bereiden / 12 min. oventijd / veggie
- 2 el milde olijfolie
- 400 gr gesneden prei
- FairTrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka
- 200 gr verse spinazie
- 690 gr biologische passata di pomodoro
- 4 middelgrote eieren
- 1 rijpe avocado
- 2 takjes rijpe munt
- 125 gr verse geitenkaas naturel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en schep kort om.
- Voeg de passata toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
- Bak ondertussen het stokbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakken. Snijd de blaadjes van de munt fijn.
- Verdeel de avocado over de shakshuka, verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt.
Bron: www.ah.be/allerhande
0 reacties