Shaks­hu­ka met spi­na­zie, gei­ten­kaas & munt

Shaks­hu­ka met spi­na­zie, gei­ten­kaas & munt

Shakshuka, maar dan anders? Deze variant eet je met spinazie, geitenkaas en munt. Yum!

Ingrediënten

25 min. bereiden / 12 min. oventijd / veggie

  • 2 el milde olijfolie
  • 400g gesneden prei
  • FairTrade Original kruidenpasta voor Tunesische shakshuka
  • 200g verse spinazie
  • 690g biologische passata di pomodoro
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 rijpe avocado
  • 2 takjes rijpe munt
  • 125g verse geitenkaas naturel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en schep kort om.
  • Voeg de passata toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit net gestold is.
  • Bak ondertussen het stokbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in de breedte in dunne plakken. Snijd de blaadjes van de munt fijn.
  • Verdeel de avocado over de shakshuka, verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt.

Bron: Recepten – Albert Heijn

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer
RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Zalm met Groenten uit de Oven

Zalm met Groenten uit de Oven

Zalm met Groenten uit de Oven Een kleurrijk, lekker en gezond gerechtje van Pascale Naessens. Meer moet dat niet zijn! Ingrediënten 1 grote venkel 2 tot 3 tomaten 1 grote ui zalmfilet voor 2 personen gedroogde tijm Bereiding Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een...

Lees meer