Schizofreen?

Dit weekend ben ik nogal uit mijn comfortzone gekomen. Het kleine stemmetje in mijn hoofd heb ik mooi het zwijgen opgelegd. Twee keer. Twee totaal andere verhalen. Twee keer ‘YES I DID IT’. En ik ben zo fier dat ik er iets over wil delen.
Vrijdagochtend kreeg ik het bericht dat ik 50€ voor het goede doel kon verzamelen als ik tot over mijn knieën in natuurlijk water ging staan. ‘what the f***?!’ Nu, het spel was me wel bekend, dezelfde “rare” vriend van de dropping heeft iets nieuws bedacht voor “Kom op Tegen Kanker”. En – kort door de bocht – hij pikt mensen uit om opdrachten te doen en zo spaart hij geld samen. Meer weet ik ook niet.

Dus reden genoeg om mijn stemmetje te volgen: ‘geen tijd – geen zin – geen natuurlijk water in de buurt – dringendere zaken – belangrijkere zaken – gevaarlijk – …’ Tot ik ineens dat stemmetje hoorde dat zo een geweldige tijd had op die dropping. Let’s do this! Dus ik trommelde mijn zus op, ik had immers een fotograaf nodig. Shortje aan, handdoek mee en gelukkig nam ik op het einde nog waterschoenen mee. Wij op weg naar de abdij van Kortenberg want daar is een vijver. Met veel eendjes!
4° stralend blauwe lucht. Hup, water in. Koud maar ok, ik voelde mij vooral vrij. Moest de mensen zien kijken 😀  ‘Choose life’ zouden ze in Trainspotting gezegd hebben. Ziet er onnozel uit, maar het is een overwinning op die ingebakken ‘drukheid’ en alle serieus-gedoe-dingen.

En dan kwam mijn tweede uitdaging van het weekend…  Ik had mijn woord gegeven, ik ging op het podium mijn verhaal brengen voor meer dan 60 man op de Startup van NoMoreGur.Us. Mijn weg van burnout tot Kokoro, mede dankzij deze organisatie. Helaas was er nu net voor die zondag, de Infinity fuif. Even kaderen: wij gaan amper uit. Sinds er kinderen zijn, is de volgende dag gewoon loodzwaar.. Maar die fuif was vorig jaar zo ongelooflijk goed, dat wou ik niet missen, voor geen geld van de wereld.  En je komt zoveel bekenden tegen, die je anders alleen maar aan de schoolpoort of in de speeltuin ziet. Wat te doen? Ik ging, tuurlijk ging ik. Als je mij kent, verschiet je hier niet van 😉 De fuif was fantastisch en om 3.30 lag ik in mijn bed. Om 14.30 stond ik in Nederland op het podium. Boem baby.

Wat mijn stemmetje mij hier zei voor zaterdagavond? Man, wil je niet weten … ‘te moe – je hebt geen tijd voor een deftige voorbereiding– ga 100% voor die fuif, er komen nog kansen op je verhaal te doen –  zover rijden, is dat wel ecologisch verantwoord? – ik voel mij precies wat grieperig – …’. Klep toe, ik doe het gewoon!
En dat heb ik dus geleerd dit weekend. Dat ik schizofreen ben. Ofzo. En ook dat ik zelf kan kiezen welk stemmetje wil. Dus eigenlijk heb ik geen twee stemmetjes, neen, ik heb er drie. En dat derde stemmetje, voelt beter en beter aan waar het evenwicht ligt. Super he? 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer