Samen Sterk in Leuven centrum

Zijden draadje

Je kan dat zo hebben. Een ‘aha’ momentje. Ineens ‘connecten de dots’. Een moment dat je denkt ‘miljaar, dat ik hier niet eerder aan gedacht heb!’. Zo’n moment had ik vorige week. Ik wandelde toen voorbij een gekende taverne in Leuven. Ik bleef staan en keek naar de gesloten zaak. Puree, krijg het maar op je bord. Voor de tweede keer de deuren sluiten zonder zekerheden, met een vangnetje maar je droom hangt aan een zijden draadje en garanties kan niemand geven. De enige garantie is dat je sowieso je deur niet meer opent in 2020. Je mist je klanten en je geduld en vertrouwen worden getest op een niveau hors categorie. Je droom on hold of eigenlijk zelf een beetje achteruit zien bollen. Een zwaard boven je hoofd, want de kosten tikken aan. Ik mag er niet aan denken. Voor ons is het gemakkelijk praten: wij blijken essentieel te zijn (niet mijn woorden ;-)) en onze producten zijn heerlijk om je tijd thuis aangenamer te maken en te zorgen dat je zo goed geluimd en zo sterk mogelijk door deze bizarre tijd huppelt. En zelfs voor ons is het zwemmen, zwemmen, zwemmen! Ik voelde hoe een zekere tristesse me bekroop, zeker omdat ik de vrolijke kracht achter de deur ken.

Meet Ben

De zaak waar ik even stil stond in deze snelle tijden, was de Memling, Diestsestraat in Leuven, ongeveer tegenover de Inno. En de zaakvoerder die dat in zijn maag gespiest kreeg, is Ben, de vriend van Annelies. Toen hij de deur moest sluiten in oktober is hij ons team komen versterken. Win-win : wij konden een vrolijke werker met initiatief en goede ideeën gebruiken voor een top-voorbereiding voor onze Winter Shopping. En hij kon werk gebruiken en een “verzetje”, collega’s, klanten. Want daar doe je het voor als ondernemer: voor een extra smile.

Connecting dots

Terwijl ik de tristesse voel, daar buiten, starend naar de Memling, voel ik mijn mondhoeken omhoog trekken. “Wat als …” Ineens zag ik iets dat zo ongelooflijk logisch en vanzelfsprekend is, dat we het gewoon weg niet zagen…Trees!

Een gekende Leuvense zaak, in het midden van de winkelstraat, dicht. Een enthousiast team, dat thuis zit. Kokoro dat nog veel te ongekend is in Leuven. Win-win. Een avontuur. Een KERST avontuur. Ik zag het al helemaal zitten, want ik ben ook een echte fan van alle holly jolly Kerstvreugde.

En hoewel Annelies en ik diezelfde dag nog plechtig beloofd hadden ‘er ligt genoeg op ons bord, laat ons dat nu eerst afwerken’, was ze onmiddellijk zelf ook mega enthousiast. Stel je voor! De Memling open. Arnaud en Ben die terug blije gezichten toveren met warme, home made dranken, take-out natuurlijk. Gemaakt terwijl je je Leuvense kerstcadeau van RainPharma (want dat is de hometown van dit puur natuur merk!)  laat inpakken door de Kokoro elfjes. Samen sterker, samen door deze grijze periode, elkaar helpen en steunen, warmte verspreiden. Het ultieme Leuvense Kerstverhaal van 2020! Ho Ho Hoe zalig is dat?!

Belgische koffie, thee en chocomelk. Belgische RainPharma puur natuur geschenken. Een Leuvense kunstenaar die onze ruit komt decoreren. Een team dat er alles voor gaat doen om je even helemaal in Kerstsfeer onder te dompelen. Kan je je geschenk niet zelf overhandigen? Geeft niet, zeg het aan onze Kerst elf en wij zorgen dat het bij de persoon raakt met jouw persoonlijk, geschreven Kerstwens. Wederom: samen sterker, samen warmer, samen door 2020.

Klaar? START

De tijd tikt verder en snel want 11 december om 10u openen we de deuren. Dus als in een mooie kerstfilm werken we achter de schermen als heuse kerstelfjes om onze knotsgekke Jingle Bells droom voor 2020 klaar te stomen. Want toen we daarnet binnen vergaderden waren we er nog bijlange niet… Het zag er nog net uit zoals ze in oktober voor het laatst afgesloten hadden. Herfstdecoratie her en der, tafeltjes klaar om te bedienen. We zijn niet vies van een uitdaging, maar pittig wordt het wel. #wijkunnendat

Vrijdag moet het op en top Kerst zijn. Op een bedje van Leuvense trots, met een goede scheut kerstwarmte overgoten met enthousiasme. Kom jij ook proeven van deze hemelse combinatie? Laat ons je van ver een fijne Kerst wensen en all the ho ho ho voor volgend jaar. Steek de Memling en Kokoro een hart onder de riem.

Ook dit is Kerstmis

En wanneer je voorbij een gesloten deur stapt, sta even stil. Zie de context, zet je even in andere schoenen. Als we vaker elkaars schoenen dragen, is er meer begrip en is de Kerstvibe op zijn best. Geen ‘chacun sa merde’ dit jaar. Wel ‘samen in, samen uit, samen sterker’. Vuistje, voetje, elleboogje, f*** een dikke knuffel!

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer