Rode Neuzen, Warme Harten

De positieve vibe naar aanleiding van onze Rode Neuzen yogasessies in scholen, zindert nog steeds na. 

Toen Sofie begin september opperde om “iets” rond de Rode Neuzen Dag te doen, stonden m’n voelsprieten meteen op scherp. Na wat brainstorming werd ons doel steeds helderder: jongeren eenvoudige ademhalings- en yoga oefeningen aanleren om hen te helpen de dagdagelijkse stroom aan impulsen beter de baas te kunnen, de stress door onze prestatiegerichte maatschappij beter leren te beheersen en onzekerheden, die gepaard gaan met jong zijn, te durven tonen. Nooit had ik gedacht dat kinderen en tieners zo in ons verhaal zouden meegaan.

Bijtjes & Bloemetjes en Houthakkers in het Bos

Bianca gaf, met haar expertise in kinder- en familieyoga, de inspiratie voor een mooi verhaal rond bloemen, bijtjes, het leven in het bos én een schatkist …… Voor mij was het “totally out of my comfort zone” én net daar vond de magie plaats 🙂

Dankzij Marleen, yogi bij Kokoro en voorzitster van het oudercomité van de school De Negensprong in Everberg, kregen Bianca en ik de kans om de peuters én kleuters onder te dompelen in een sprookjesachtige bos waar zoemende bijtjes symbool stonden voor een rustige ademhaling en houthakkers voor het leren loslaten van (lichamelijke) spanningen. En door diep in hun denkbeeldige schatkist te kijken, konden ze even helemaal een moment voor zichzelf nemen en heerlijk dagdromen. Hartverwarmend om te zien hoeveel blije gezichtjes dat gaf.

Door hun open en spontane kinderblik op de wereld pikten ze de essentie meteen op en gingen ze enthousiast aan de slag met de oefeningen. Hoe dankbaar kan je job zijn ? 

Tieners ervaren druk door social media 

En omdat ook én vooral pubers vandaag een constante stroom aan informatie en indrukken te verwerken krijgen, wilden we ook aan hen tools aanreiken om veerkrachtiger in het leven te staan.

De scholengroep ZAVO in Zaventem was bereid om Kokoro tijd en ruimte te geven tijdens hun slot event op 29/11. En daar waar sommige tieners stoer aarzelend op de yogamat stonden te wezen, dooide al snel hun weggemoffelde onzekerheid voor de zon én gingen ze gretig aan de slag met de oefeningen. Vooral toen ik ze uitdaagde met enkele partner yoga poses, viel me op hoe de verbondenheid tussen medeleerlingen een kwetsbaar gegeven is. Leren vertrouwen op elkaar en ondersteuning vinden in elkaars (lichamelijke) kracht was een levensles, die ze warm ontvingen. En mijn hart maakte een sprongetje !

Ook Pascale, Mieke én Mieke ondersteunden de actie Parkinson in Beweging in Kortenberg met een sessie stoelyoga en Qi Gong voor mensen met Parkinson. De moed en kracht, die deze mensen tonen, doet beseffen hoe fragiel én krachtig het leven kan zijn.

En de goesting is nog lang niet over 😉  We blijven goede doelen steunen met Kokoro. Sofie, onze wandelende ideeënbus, kwam met het schitterende idee om eind dit jaar alle superlatieven samen te gooien ten voordele van de Vlaamse Parkinson Liga.  

Warmste Yoga

Daarom organiseren we op zondag 22/12  van 8u30 tot 11u30 een extra lange ochtend yogasessie in de Oude Abdij van Kortenberg. En écht (ik verzin dit niet), zowaar ik hier zit te schrijven, krijg ik telefoon van Alain van de Warmste Week met de boodschap ons uitzonderlijk te willen bedanken voor onze inzet en initiatief. En of ik m’n collega yogadocenten zeker ook zijn dank wou overmaken. Wanneer kreeg jij de laatste keer een telefoontje enkel en alleen om DANK U te zeggen ? Chapeau Alain !

Samen meer verbondenheid én veerkracht in de serene setting van een oude kapel. Geef toe, daar kan je toch niet aan weerstaan ? Reserveer je warmste matje via deze link en toon je Warmste Hart voor de Warmste Week. En nadien stap je met een Rode Neus buiten dankzij de thee en warme chocomelk verzorgd door de Scouts van Kortenberg.

Fijn, warm eindejaar van het ganse team ! Ho,Ho,Ho….. 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer