02 445 06 45

Relax & Restore: pure ontspanning!

Je hebt het wellicht al in de agenda zien staan en je vraagt je af wat deze yogastijl voor jou kan betekenen?

Wel, hier is waarom iedereen eens een “relax & restore” les zou moeten meedoen!

Druk. Druk. Druk.

Al die prikkels die we dagelijks ervaren. Vaak beseffen we niet eens hoeveel prikkels dat zijn.

Tijd dus om naar binnen te keren. Om de stilte op te zoeken. Om tot rust te komen. Om volledig te ontspannen.

Dit kan met yin yoga maar nòg meer met relax & restore yoga.

Stilte & balans.

Op een zachte, vriendelijke manier de weg naar binnen vinden en daar de stilte in onszelf vinden. Die stilte is een must voor een goede balans tussen yang (inspanning) en yin (ontspanning).

En die goede balans hebben we ook allemaal nodig. Om een betere versie van onszelf te worden. Is dat niet wat we allemaal willen??

Ademen.

Pas op, die stilte kan ook best confronterend zijn of ongemakkelijk aanvoelen. Allerlei opgeslagen gebeurtenissen en emoties kunnen plots opduiken terwijl je daar helemaal niet op zit te wachten…

Maar weet dat jouw ademhaling je kan helpen om doorheen eventuele blokkades en weerstand te ademen en de focus te verleggen.

Wat is dan het verschil met Yin Yoga?

Er zijn inderdaad veel gelijkenissen tussen yin en relax & restore yoga. Je blijft langer in een houding en je gebruikt ondersteunend materiaal. Maar er zijn ook een paar belangrijke verschillen:

1) volledige ontspanning!

Bij yin voel je, door de houdingen die je aanneemt, altijd ergens een diepe stretch in je lichaam.

Bij relax & restore heb je als enig doel je lichaam volledig te ontspannen en dat kan makkelijker met veel (heel veel) ondersteunend materiaal.

2) andere houdingen

De houdingen zijn verschillend, bij yin gebeurt alles zittend & liggend op de mat.

Bij relax & restore liggen we vooral, zijn er minder houdingen & gebruiken we nòg meer materiaal (dekens, bolsters, blokken, riemen, stoelen, …) Doel: volledige ondersteuning, comfort & geborgenheid bij elke houding om zo volledig te kunnen ontspannen.

3) toegankelijk voor iedereen!

Omdat het hier om pure ontspanning gaat, is relax & restore laagdrempelig & toegankelijk voor iedereen. Zeker voor mensen met blessures, fysieke beperkingen, chronische pijn, … Voor mensen die kampen met stress, burn-out, trauma’s, … kan deze yogavorm zelfs therapeutisch werken. Iedereen heeft er dus baat bij.

Relax & restore is echt niet moeilijk!

Schuif je vooroordelen opzij en schrijf je nu in. Laat me je helpen volledige ontspanning & totale rust vinden.

Elke woensdag om 10u30. Vanaf november, ook op de laatste dinsdag van de maand om 20u30. Hou de agenda dus in het oog!

Namasté.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer