Snel, kleurrijk en smaakvol
Deze keer haalden we onze mosterd bij Sandra Bekkari. Ze schrijft dat het minder dan 30 minuten kost en ze heeft gelijk, zelfs als het 15 minuten in de oven moet. Dus een absolute ‘yes’ voor de kok die ook nog andere dingen wil doen.
Recept is niet voor mensen in fase 1 van het RainPharma dieet. Vanaf eind fase 2 terug wel.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 grote puntpaprika’s
- olijfolie natuurlijk 😉
- 200g mozzarella in stukjes
- 16 kerstomaatjes: als je ze in verschillende kleuren hebt, is het nog mooier
- zwarte peper, zeezout
- basilicum blaadjes
- pijnboompitjes
- gemengde salade om bij te serveren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes.
- Strijk de paprika’s in met olijfolie (of gebruik een spray) en leg ze in een ovenschotel.
- Vul ze met mozzarella en tomaat.
- Kruid af met peper en zout. Werk af met wat olijfolie, basilicum en pijnboompitjes.
- Bak alles 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met de gemengde sla en eventueel met extra kerstomaatjes.
- Eventuele aanvulling: mijn man heeft er soms graag een lapje kip bij, soms voor de kindjes een beetje pasta.
- Tip: kan ook een lekker voorgerechtje zijn of een heerlijke side dish bij een BBQ 😉
Smakelijk!
Bron: Sandra Bekkari – Nooit meer diëten (originele titel: Zoete puntpaprika’s uit de oven)
0 reacties