Zalmgehakt met kruiden & wasabimayonaise

Origineel en fris

Ons motto is altijd: snel, gezond én lekker alsjeblieft! En daaraan voldoet dit recept moeiteloos. Wat je hier in dit recept mist, zijn groentejs. Die laat ik aan jou over. Wat wij hier vaak bij maken – ook ideaal in fase 1 van het RainPharma dieet – is paksoi. Stoof de stukjes paksoi met wat look en ui. Werk af met verse koriander, je hoeft hier niet zuinig te zijn.

Vers gemengd slaatje is dan weer een andere twist die minstens even lekker kan zijn! Of een assortiment groenten wokken kan natuurlijk ook. Laat het smaken én inspireer ons: welke groenten vergezelden jouw burger? Bedankt voor je input!

Aan de slag

Werk 20 minuten – gaartijd 15 minuten – voor 6 tot 8 balletjes – recept van Pascal Naessens

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet
  • 2 lente-uitjes
  • halve verse rode chilipeper (verwijder de zaadjes)
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bosje koriander
  • sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • geroosterde sesamolie

Voor het sausje:

  • mayonaise
  • wasabi (japanse mosterd, eventueel vervangen door gewone mosterd)

Bereiding

  • Maak de vis schoon. Snijd de vis, de groenten en de kruiden fijn.
  • Voeg een flinke scheut sesamolie en limoensap toe, kruid met flink wat zwarte peper en een beetje zout. Doe ook de sesamzaadjes erbij.
  • Meng goed en doe het in de blender, mix tot je gehakt krijgt maar zorg dat je nog een beetje structuur overhoudt.
  • Maak platte balletjes van het visgehakt en bak ze 10 à 15 minuten op een matig vuur in geroosterde sesamolie.
  • Meng de mayonaise met wasabi (naar smaak).

Foto: Feeling online magazine

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Dappere starter (M/V)

Vacature: Dappere starter (M/V)

Had jij ambitieuze Lockdown-voornemens en heb je ze tot nu toe niet kunnen waarmaken? Mis je jouw vitaliteit van 10 jaar geleden en wil je eindelijk weer eens willen ravotten met de kinderen (al dan niet de jouwe)? Ben je het beu de dag futloos door te sloffen? Of...

Lees meer
Here we go again.

Here we go again.

Shit. Terug. Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan....

Lees meer
Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer