Zalm uit de oven met groenten

Zalm uit de oven

…ik zou dit elke dag kunnen eten.  Belangrijk vind ik wel dat de zalm nog lekker sappig is; dus niet te droog of te waterig.  Dit lukt me het best met een stukje verse zalmfilet zonder vel.  Ik kies daarbij ook voor bio.  Zalm bevat veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen en je kan het met eindeloos veel groenten combineren.

Trek gekregen?  Probeer dit receptje eens uit!  De worteltjes hebben wat meer tijd nodig om te garen, hier begin ik dus eerst mee en vaak heb ik zo ook nog de tijd om de lunchbox voor de zoon reeds klaar te maken voor de volgende dag!

Smakelijke groetjes,

Anniek

Ingrediënten:

Voor 2 personen * 25 min bereidingstijd * 30 min oventijd (de worteltjes hebben deze tijd nodig om te garen in de oven)

Wil je jouw maaltijd sneller op tafel?  In dit geval kan je zonder probleem de worteltjes weglaten.

  • 2 stukken zalmfilet zonder vel
  • 1 kleine knolselder
  • 6 grote wortels
  • 200 gram doperwten uit de diepvries – we mogen ons het leven soms ook wel wat makkelijker maken hé 😉
  • 1 sjalotje
  • Kruiden: peper en (verse) dille voor op de zalm, peper en muskaatnoot en verse groene kruiden (peterselie, bieslook) voor de knolselderpuree, peper en oregano voor op de erwtjes, peper en tijm voor op de wortelen
  • citroensap
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Beetje margarine voor de knolselder (optioneel)
  • Kinderen hebben nood aan iets meer koolhydraten, voor hen kan je een aardappeltje koken.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schraap de wortelen schoon en snijd ze in 4 lengtes.
  • Leg de wortelen in een ovenschaal, besprenkel met een mengeling van olijfolie, citroensap, peper en tijm.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de wortels in ca. 30 minuten gaar in de oven. Af en toe eens checken!

Ondertussen:

  • Schil de knolselder en snij in blokjes. Gaarkoken in ongeveer 10 à 15 minuten in kokend water.
  • Mix de knolselder fijn, naar smaak beetje mengen met boter of melk of olijfolie en tenslotte mengen met peper en muskaatnoot en met de verse kruiden peterselie en bieslook.
  • Voeg de diepgevroren erwtjes toe aan kokend water en laat ongeveer 3 minuten doorkoken. Vervolgens de erwtjes laten uitlekken en peper en oregano toevoegen.
  • Leg de zalm in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn (optioneel). Strooi hier kruiden over: peper, verse dille en zout (optioneel) en wentel de zalm er goed in rond.  Eventueel kan je ook 2 citroenhelftjes samen met de zalm laten mee garen om achteraf uit te knijpen over de vis. Laat de vis de laatste tien minuten met de wortelen mee garen in de oven

Je zal merken dat de hoeveelheid groenten in mijn recepten vaak iets te veel is voor 2 personen.  Dit doe ik om de restjes de volgende dag mee te kunnen nemen als lunch!

PS: Rainpharma fase 1 ok

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer