Zalm, eens niet gewoon gebakken.
Het is een uitdaging om recepten te vinden die origineel zijn, gezond en nog snel klaar ook. Dit recept van Sandra Bekkari voldoet eraan en gezien onze meisjes zot zijn van zalm, een absoluut schot in de roos. Dus smakelijk 😉
Maak eerst een lekkere korst alvorens je de zalm in de oven doet, vervolgens bak of wok je nog wat groenten. Eenmaal klaar zorgt de korst op de zalm voor extra crunch, textuur en smaak. De geroosterde walnoten geven ook extra beet aan het gerecht. De groenten leveren ons vitaminen, mineralen en vezels en omega 3 halen we uit de zalm, maar ook uit de walnoten. Kort samengevat: een POWERgerecht!
Ingrediënten
- 300 gr zalm
- walnoten, grof gehakt (in fase 1 ga je dit eruit moeten laten, scusi :))
- ruime portie spinazie
- handvol sojascheuten (afwegen in fase 1)
- 1 eetlepel citroensap
- snuifje zout, zwarte peper, olijfolie
Voor de korst
- 2 el amandelen, fijngehakt (in fase 1 ga je dit eruit moeten laten, scusi :))
- 2 el olijfolie
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 2 el dille, fijngehakt
- 1 teentjes knoflook, geperst
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C
- Meng alle ingrediënten voor de korst.
- Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel
- Bak +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Rooster de walnoten in een anti-aanbakpan zonder vetstof.
- Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout
- Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven. Werk af met de geroosterde walnoten.
Bron: Sandra Bekkari – Nooit meer diëten – p. 173
0 reacties