Vandaag had ik echt weinig tijd, maar wel zin om iets lekkers te eten. 😉 Ik beloof het jullie: zeer makkelijk en snel klaar te maken. Het gerechtje moet een 20-tal minuutjes in de oven staan. Ik weet zeker dat jij die tijd weer nuttig kan gebruiken!
Prei is een heerlijke groentesoort en daarbij nog heel gezond ook. Je moet prei maar eens googlen, hier enkele voordelen:
- Prei bevat behoorlijk veel ijzer en vitamine c
- Prei bevat weinig calorieën, maar heeft toch een hoge voedingswaarde
- Prei heeft een hoog gehalte aan vezels
- Prei bevat heel wat antioxidanten en is dus een natuurlijke ontstekingsremmer
- Prei bevat voedingsstoffen die gezond zijn voor de huid, het haar en de ogen
Ik ga het alvast wat vaker op het menu proberen te zetten!
Ingrediënten
2 porties- 10 min snijwerk – 25 min oventijd
- 4 (dikke) preistengels: witte en lichtgroene deel
- 300 gram bio zalm
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en verse dille
- Citroensap (1 citroen)
- Kerrie kruiden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C .
- Meng de verse dille met de helft van de olie, het citroensap en de peper.
- Snijd de preistengels in kleine stukken.
- Leg de prei in een ovenschotel, meng er enkele druppels olijfolie door en een snufje kerrie kruiden. Plaats de schotel gedurende 10 minuten in de oven.
- Haal de ovenschotel uit de oven, schuif de prei naar de zijkant en leg de zalmfilet in het midden.
- Verdeel het mengsel van citroen-dille-olijfolie over de vis.
- Zet de ovenschotel opnieuw in de oven tot de vis klaar is – ongeveer 15 minuten.
De kerrie geeft de prei wat extra smaak, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Je kan de kerrie er gerust ook achteraf bij doen, zo kan je eerst proeven.
Een aardappeltje is ook snel gemaakt om bij dit gerecht te serveren!
Geniet ervan!
Anniek
0 reacties