Vegetarische wok met quorn

Doen jullie mee met de VeggieChallenge in maart?  Ik ga me alvast inschrijven via EVAVZW.BE.  Of het me gaat lukken 30 dagen géén vlees te eten en vegetarisch te koken voor het gezin betwijfel ik.  Maar deze challenge zal me wel helpen om mínder vlees te eten en dus wat liever te zijn voor mijn lijf en de planeet!  Ook alle tips en recepten die via  EVAVZW en hun Facebookgroup zullen gedeeld worden zijn welkom.  Zo kan ik weer nieuwe dingen uitproberen en delen met jullie via de blog! 😉                                                                                                                  We weten allemaal dat we vlees, vis en eieren niet zomaar mogen schrappen van ons menu, ze leveren namelijk belangrijke voedingsstoffen aan zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12.  Wil je regelmatig(er) een vegetarische dag inlassen, zorg dan dat je volwaardige alternatieven zoekt zoals peulvruchten, sojaproducten, quorn en noten en zaden.

Deze veggie wok is een samenvoegsel van verschillende receptjes die ik ooit al uitprobeerde.  Probeer het zeker eens uit als je op zoek bent naar een vegetarisch gerecht dat snel klaar is en dat je bij verschillende gelegenheden op tafel kan zetten!

Ingrediënten

2 porties- 15 min snijwerk – 10 min kooktijd

  • 200 gram quorn in stukjes
  • 2 à 3 eieren
  • 1 grote courgette
  • 200 gram groene boontjes
  • 150 gram sojascheuten
  • 40 gram ongezouten pinda’s
  • Sojasaus (ongeveer 2 eetlepels)
  • 2 sjalotjes
  • Verse koriander
  • olijfolie

Bereiding

  • Halveer de groene boontjes en gaar ze gedurende 6 tot 8 minuten in kokend water.
  • Meng de quorn stukjes met wat sojasaus en laat even staan.
  • Snijd de sjalotjes in ringen.
  • Maak spaghettislierten van de courgette (courgetti) met een spirelli of een dunschiller.
  • Hak de pinda’s en de koriander.
  • Kluts de eieren in een apart kommetje.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de sjalotjes kort aan.
  • Voeg vervolgens de stukjes quorn en de groene boontjes toe en roerbak gedurende ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de courgetti toe, alsook de geklutste eieren.
  • Nu is het belangrijk dat je alles goed door roert, op deze manier zal het ei gaan stollen door het ganse gerecht.
  • Laat het gerecht nog een 2-tal minuutjes op het vuur staan om te garen.
  • Voeg tenslotte de sojascheuten toe en strooi de pinda’s en de koriander over de wokschotel.

Geniet ervan !

Anniek

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer