Weer eens lekker, snel én feestelijk!
Dat feestelijk, hangt er natuurlijk van af of je bv voedselringen gebruikt of iets anders om het ‘hoopje’ zalmtartare mooi te presenteren, maar het kan dus! Samen met een fris gemengd slaatje, een fijne maaltijd voor op je terras. Onze kinderen – fan van zalm – eten dit heel graag mee. Vroeger bakten we voor hen er een stukje zalm bij, wat ook een kleine moeite is.
Werk: 20 minuten – 2 personen
Ingrediënten
- 300 gr zalmfilet
- 1 potje zalmeitjes (dit slagen we soms over, wel feestelijker)
- 1 rijpe avocado
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 limoen
- bladpeterselie
Bereiding
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
- Ook de zalmfilet snijd je in kleine blokjes.
- Klein beetje bladpeterselie zeer fijn hakken.
- Maak een dressing van de mayonaise en het sap van de limoen, kruid met peper en zout.
- Meng alles voorzichtig door elkaar en lepel het mengsel in een keukenring op de borden.
- Druk goed aan en haal de keukenring weg. Afwerken met de zalmeitjes of iets van verse kruiden kan als alternatief: koriander, baaldje munt, …
Je kan voor extra “crunch” lente-uitjes of gebruinde pijnboompitjes toevoegen. Smakelijk!
Bron: Pascale Naessens – Puur genieten en toch gezond en slank 1 – p. 100 (originele titel: Rauwe zalm met zalmeitjes en avocado)
0 reacties