Als het snel, lekker en kidsproof moet zijn
We zeggen wel dat niets moet, maar deze is een twijfelgeval. Als er weinig tijd is en je toch een resem gezonde zaken binnen wil hebben, is dit een handig recept dat ik bij Ellen Charlotte Marie vond (instagram @ellencharlottemarie, foto is ook van haar).
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 scheut olijflolie
- 4 tomaten met veel smaak
- 1 courgette in kleine stukjes
- zwarte peper
- zeezout
- (gedroogde) tijm
- (gedroogede) oregano
- 250g volkoren pasta
- optioneel: verse basilicum
Bereiding
Versnijd de groenten: courgette in stukjes, tomaten in grotere blokken.
Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
Doe de look in een pan met olijfolie en voeg na een minuut de tomaat en de courgette toe. Kruid met peper en zout. Voeg verse of gedroogde (niets moet ;)) oregano en tijm toe. Zet het deksel op je pan en laat eventjes sudderen. Wanneer de tomaten uit elkaar beginnen te vallen, is de saus klaar.
Serveer de pasta met saus en doe er eventueel verse basilicum bij en nog een beetje zwarte peper. Kaas kan je ook toevoegen. Vegan’s kunnen dan voor voedingsgist kiezen, rijk aan vitaminen B en zink.
Bron: Ellen Charlotte Marie – instagram @ellencharlottemarie
Foto: Ellen Charlotte Marie
0 reacties