Spinaziesoep met een eitje

Afgelopen maandag zou het een drukke avond worden met weinig tijd om te koken. De meesten onder jullie kennen me al…😉 ook bij drukte wil ik toch iets lekkers en gezonds op tafel kunnen zetten.  Dat betekent dus mealprepping!  Dit soepje gebaseerd op @overetengesproken kan je perfect klaarmaken op zondag en van genieten op maandag.  De eitjes kan je op het moment zelf snel klaarmaken.                                                                                                      Vanavond is het trouwens mijn eerste kookworkshop bij Kokoro waar we focussen op de lunch: snel, gezond, simpel én lekker.  Dit soepje maken we ook samen tijdens de workshop.                                                                                  Spinazie kan je zeker op voorhand klaarmaken en achteraf weer opwarmen.  Wat wel belangrijk is, is dat je de spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart (max 2 dagen).

Ingrediënten

4 porties- 10 min snijwerk – 15 min bereidtijd

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 400 gram gewassen verse spinazie
  • 5 blokje groentenbouillon
  • 2 hardgekookte eitjes
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 200 ml kokosmelk
  • Olijfolie
  • 500 ml kokend water
  • Peper
  • Verse peterselie

Bereiding

  • Snijd de ajuin in stukken en de prei in ringetjes.
  • Verhit wat olijfolie in een kookpot en fruit de ui en prei even aan.
  • Voeg de rauwe spinazie toe en roer totdat deze geslonken is.
  • Voeg het kokend water toe met het bouillonblokje en pureer alles met een staafmixer.
  • Ondertussen kan je de pijnboompitten roosteren in een pan (opgepast!! Dit gaat heel snel, blijf erbij staan)
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Voeg tenslotte de kokosmelk toe aan de soep en verwarm even kort mee.
  • Schep de spinaziesoep in borden, leg de gehalveerde eitjes in de soep en strooi de pijnboompitjes en wat verse peterselie erover.

Geniet ervan !

Anniek

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Magic, made easy peasy

Magic, made easy peasy

Het is wat het is Het zal een vreemde periode zijn, deze laatste maanden. Verder weg dan anders van wie ons lief is. En om te zorgen dat we al onze dierbaren volgend jaar kunnen knuffelen naar believen, gaan we het dit jaar even niet doen. Daarvoor doen we het, toch?...

Lees meer
Vuur liefde af

Vuur liefde af

Wapenstilstand. "Never forget" lees je vandaag veel. Hoe het toen moet geweest zijn, hoe dat kon gebeuren, hoe  je elkaar zo te lijf gaat. Bijna niet in te beelden. Om in zulke angst te leven, een continue stress, is ondenkbaar. En dat vier jaar lang. Vier jaar niet...

Lees meer
Krik Krak Toe

Krik Krak Toe

Kortenberg, vrijdag 30 oktober, 19u00 Muziekje aan. Feestelijke sfeer. Mooi opgekleed, zelf met een feestelijk mondmasker. Je weet dat er ondertussen een ongelooflijk belangrijke beslissing wordt genomen, maar je doet voort. Je lacht, je praat, je geeft advies, je...

Lees meer