Spinaziesoep met een eitje

Afgelopen maandag zou het een drukke avond worden met weinig tijd om te koken. De meesten onder jullie kennen me al…😉 ook bij drukte wil ik toch iets lekkers en gezonds op tafel kunnen zetten.  Dat betekent dus mealprepping!  Dit soepje gebaseerd op @overetengesproken kan je perfect klaarmaken op zondag en van genieten op maandag.  De eitjes kan je op het moment zelf snel klaarmaken.                                                                                                      Vanavond is het trouwens mijn eerste kookworkshop bij Kokoro waar we focussen op de lunch: snel, gezond, simpel én lekker.  Dit soepje maken we ook samen tijdens de workshop.                                                                                  Spinazie kan je zeker op voorhand klaarmaken en achteraf weer opwarmen.  Wat wel belangrijk is, is dat je de spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart (max 2 dagen).

Ingrediënten

4 porties- 10 min snijwerk – 15 min bereidtijd

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 400 gram gewassen verse spinazie
  • 5 blokje groentenbouillon
  • 2 hardgekookte eitjes
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 200 ml kokosmelk
  • Olijfolie
  • 500 ml kokend water
  • Peper
  • Verse peterselie

Bereiding

  • Snijd de ajuin in stukken en de prei in ringetjes.
  • Verhit wat olijfolie in een kookpot en fruit de ui en prei even aan.
  • Voeg de rauwe spinazie toe en roer totdat deze geslonken is.
  • Voeg het kokend water toe met het bouillonblokje en pureer alles met een staafmixer.
  • Ondertussen kan je de pijnboompitten roosteren in een pan (opgepast!! Dit gaat heel snel, blijf erbij staan)
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Voeg tenslotte de kokosmelk toe aan de soep en verwarm even kort mee.
  • Schep de spinaziesoep in borden, leg de gehalveerde eitjes in de soep en strooi de pijnboompitjes en wat verse peterselie erover.

Geniet ervan !

Anniek

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel Met groentespaghetti kan je veel kanten uit, maar soms blijven de basics gewoon de beste. De courgette bijvoorbeeld! Een ideale manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen en laag in koolhydraten te blijven. Door de...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Groentenchips We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde...

Lees meer
Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer