Soep!

Willen en moeten of moeten en willen…deze twee kunnen soms zorgen voor innerlijke onrust bij mij 😉

Willen koken en een lekkere én gezonde maaltijd op tafel toveren of moeten…?  En wat met die overvolle agenda?  Geef toe, soms is het verleidelijk om ongezonder te eten, omdat we minder tijd hebben om iets vers klaar te maken.

Ik probeer daarom af en toe te gaan voor een win-win oplossing:  een simpel soepje = gezond én snel klaar!  Je kan eindeloos combineren met verse seizoensgroenten, je kan zelfs op een vrij momentje of tijdens het weekend de soep maken en invriezen om ervan te kunnen genieten op een drukkere dag tijdens de week.

Dit…brengt mij weer tot rust! 🙂

Ingrediënten:

Voor 4 personen * 15 min bereidingstijd * 25 min kooktijd

  • 1 bussel wortelen
  • 3 ajuinen
  • Een halve knolselder
  • 1 venkel
  • 200 gram pompoen (enkel het vruchtvlees)
  • Groentebouillonblokje (optioneel)
  • +/- 1 l water

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Maak de venkel schoon en snij ‘m in reepjes (hou het groen apart).
  • Schil de knolselder, gebruik de helft en snij deze helft in stukjes.
  • Schil de pompoen en snij in blokjes.
  • Fruit de ui glazig in wat olie samen met het groentebouillonblokje (optioneel).
  • Voeg de wortelen, venkel, knolselder en pompoen toe en fruit ze even mee.
  • Overgiet met water tot de groenten onder staan en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes sudderen.
  • Mix de soep fijn en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk af met het venkelgroen.

Je laat de soep nog lekkerder smaken door er een mix van verse kruiden door te roeren (basilicum, koriander, bieslook, peterselie,…).

Ik heb mijn soepje gegeten met een lekker sneetje zelfgemaakt natuurbrood dat ik maakte met de overschot van de pompoen.  Het recept hiervan vind je binnenkort op de blog!

Smakelijk en laat me zeker weten welke jullie favoriete soepreceptjes zijn!

Anniek

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer