Originele salade
Lekker, vult genoeg én is nog eens heel praktisch als lunch de volgende dag. Dien het op als maaltijd, vul het aan met iets van op de bbq of een slaatje, dat is allemaal up to you. En eens je het in je vingers hebt, dan pimp je het naar je eigen smaak: wat andere verse kruiden? Wat meer crunch met andere nootjes? Go nuts 🙂
Werk 15 minuten – gaartijd 15 minuten
Ingrediënten
- 1 kop droge quinoa
- 15 kerstomaatjes
- 15 zwarte ontpitte olijven
- 2 lente-uitjes
- 1 handvol verse kruiden (basilicum, bieslook, bladpeterselie, …)
- 1 handvol pistachenoten of gemengde noten
- 3 teentjes look
- sojasaus
- olijfolie of walnotenolie
Bereiding
- Spoel de quinoa grondig onder de kraan en giet in een pan. Voeg twee koppen water toe, scheutje olijfolie en de teentjes knoflook. Kook gaar (zie verpakking quinoa).
- Halveer terwijl de tomaatjes, snijd de olijven en lente-uitjes in ringetjes en hak de kruiden fijn.
- Meng alles in een kom en voeg de noten toe. Ook de knoflookteentjes doe je erbij. Giet er een scheut olijfolie (of walnootolie) bij en wat sojasaus. Goed kruiden met peper en een beetje zout.
Bron: Pascale Naessens – Puur genieten en toch gezond en slank 1 – p. 50
0 reacties