Prei-zalm gratin met bloemkoolbechamel
Deze week heb ik eens de bloemkoolbechamelsaus uitgeprobeerd. Ik had weinig tijd, maar wilde toch een homemade gerechtje op tafel zetten met meerdere groentjes. Het werd deze ovenschotel met zalm, prei en bloemkoolbechamel.
Waarom deze bechamelsaus op basis van bloemkool? Zo gaan we voor een keer voor meer plantaardig voedsel en vervangen we de witte bloem die eigenlijk toch niet echt een meerwaarde geeft in onze voeding.
Proef jij het verschil met de gewone bechamelsaus? Ik niet! Ik vond dit gerecht echt heel lekker en het toont weer aan dat je groenten echt veelzijdig kan gebruiken!
De voorbereiding gaat snel en terwijl jouw schotel in de oven staat heb je weer tijd om te spelen met de kids of om een wasje in te steken ;–)
Ingrediënten
Voor 2 personen * 15 min bereidingstijd * 35 min oventijd
- 250 g zalmfilet
- 2 preiwitten
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels amandelmelk of havermelk of kokosmelk
- 30 gram geraspte kaas
- Peper en zout (optioneel)
- Nootmuskaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix in een blender met de gekozen plantaardige melk en de olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout (optioneel).
- Spoel de prei en snij in ringen. Snij de zalm in blokjes. Leg de preiringen in een ovenschaal, kruid met peper. Verdeel er de blokjes zalm over en kruid met peper en zout (optioneel).
- Lepel er de bloemkoolbechamel over en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
Bron: Dit gerechtje van Libelle Lekker heeft mij deze week geïnspireerd
Laat me zeker weten van welke ovenschotel jij blij wordt!
Laat deze alvast smaken!
Anniek
0 reacties