Laat ons even de feiten noteren. Onze moedermelk bestaat uit 80% WEI eiwitten en 20% caseïne. Bij een koe is dit net omgekeerd. Een kalfje heeft 4 magen om de melk, vooral de caseïne, te verteren alvorens deze de darm bereikt. Bij ons maar één en daarmee is alles gezegd want wij zijn niet gemaakt om zulke hoeveelheid caseïne binnen te krijgen. Een heel groot deel van de wereld kan melk niet eens verteren. Meer en meer kindjes kunnen er ook niet tegen.
Ook voedingsdeskundige Patrick Mullie is het hiermee eens: bekijk zijn filmpje ‘
Melk moet niet.‘ Bij hem is de hoofdreden dat de volle melk meer caloriën bevat dan een cola en in een wereld waar obesitats een waar probleem is, lijkt het niet verstandig dit te blijven promoten.
En wat dan met calcium? Er zijn meer en meer bewijzen dat de calcium die je met melkproducten binnenkrijgt, je botten zou ontkalken om deze vorm om te zetten in de vorm die we nodig hebben. En groene groenten, havermout, amandelen geven je minstens evenveel en mogelijk meer van de juiste soort binnen.
Beste bewijs
In een dieet – of het nu de balance box is of smart nutrition project– raden we aan melkproducten even te schrappen. Beste bewijs is de positieve evolutie die mensen ervaren wanneer we zeggen tijdelijk melk te schrappen. Huidverbetering, vertering, … Melk schrappen heeft eczeem en acne al heel vaak doen temperen bij onze klanten.
In een gezond voedingspatroon kan dit terug geïntegreerd worden, al raden we altijd aan om er telkens 3 dagen tussen te laten. Dat geeft je darm de tijd om te verteren. Weet dat we je hier altijd graag in bijstaan, daarvoor zijn we er.
0 reacties