Meal prepping en spaghetti

Doen jullie al aan meal prepping?  Enkele uurtjes kokerellen in het weekend om wat rustiger te zijn tijdens de weekavonden?  Ik in ieder geval wel!  Er wordt hier thuis vaak met mij gelachen omdat ik zo graag plan…😉              Je vindt op internet heel wat kookplanners en tips & tricks terug die je helpen voor een goede voorbereiding.  Dit is wat werkt voor mij:

 • Ik neem in het weekend een half uurtje tot een uurtje de tijd om ons weekmenu te organiseren. Ik zit letterlijk tussen mijn kookboeken in de zetel.  Zalig!  Ik houd rekening met ‘wie is wanneer thuis’.  De dag dat de zoon voetbaltraining heeft tot 21h zal ik zeker geen complex gerecht op het menu zetten.  Want de zoon brengen, gaan halen e.d. maakt dat er weinig tijd zal zijn.  Dus, die avond zal er hoogstwaarschijnlijk soep op het menu staan!
 • Ook probeer ik te zorgen voor variatie en voor ‘ieder wat wils’. Er kan niet elke dag een ovenschotel met gehakt op tafel komen, ook eens een stukje vis en een vegetarische schotel komen aan bod.  Met ander woorden: variatie!
 • Ook belangrijk! Welke restjes eten we wanneer? Liefst geen afval!
 • Van zodra mijn weekmenu is opgesteld maak ik ook mijn boodschappenlijstje op. Hier kan je heel ver in gaan, ikzelf noteer gewoon de nodige ingrediënten in mijn telefoon.  Echt enkel de nodige ingrediënten, desnoods check ik nog even wat in de voorraadkast ligt.
 • Tenslotte plan ik wanneer ik ga koken. Wanneer heb ik wat extra tijd?  In het weekend, op woensdag?  Op deze dag(en) plan ik dan een kooksessie en maak ik maaltijden of doe ik reeds enkele voorbereidingen voor dagen waarop ik wat minder tijd heb om te koken.

Hoe doen jullie aan meal prepping?  Altijd blij om ervaringen en tips te delen! info@kokoro.be

Op het menu vorige week stond (alweer) een gerecht van Pascale Naessens, eentje uit haar nieuwe boek ‘Nog eenvoudiger 2’: spaghetti van spitskool met gehaktballetjes in tomatensaus.

Zondagavond is bij ons vaak spaghetti avond.  Een traditie of gewoonte geworden omdat iedereen dit lekker vindt, een lekkere en gezellige manier om het weekend samen af te sluiten.  Bij een koolhydraatarm dieet is het altijd een beetje zoeken hoe de traditionele pasta te vervangen.

Ik vond dit gerecht met spitskool echt super lekker!  Spitskool is nieuw voor mij, maar lekker sappig en zit blijkbaar bomvol vitamine C.  En eerlijk gezegd, voor mij was het een welkome afwisseling voor de courgetti spaghetti.

Ingrediënten:

Voor 2 personen * 20 min bereidingstijd

 • 1 spitskool
 • 200 g passata
 • 300 g kippengehakt
 • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
 • 2 eetlepels mosterd
 • 5 eetlepels sojasaus

Bereiding:

 • Snijd de spitskool in reepjes, begin bij de top van de kool. Probeer zo dun mogelijk te snijden, zo vergroot je het ‘spaghetti-effect’.
 • Stoof de kool in flink wat olijfolie en een half glas water onder een deksel tot ze bijna gaar is; dat duurt een 5-tal minuten.
 • Kruid het kippengehakt met peper en zout (volgens wens).
 • Rol balletjes van het kippengehakt en bak ze bruin in olijfolie.
 • Voeg de tomatensaus samen met 2 eetlepels mosterd en 5 eetlepels sojasaus toe aan de kool.
 • Roer de saus door de koolreepjes en laat nog even stoven.
 • Voeg er de gehaktballetjes aan toe.
 • Serveer en werk af met fijngesnipperde lente-uitjes.

Ikzelf heb maar 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel sojasaus toegevoegd.  Voor mij gaf dit reeds voldoende smaak.  Ook heb ik nog champignons toegevoegd aan het recept aangezien ik er nog een restje van had!  Zeer lekker!

Smakelijk!

Anniek

2 Reacties

 1. Ives

  waarom de balletjes niet meestoven met de spitskool ? Een pan uitgespaard, plus de smaak van vlees en groenten welke samen zijn klaargemaakt. En minder olie gebruikt.

  Antwoord
  • Anniek Goossens

   Hoe minder pannen we moeten gebruiken, hoe beter inderdaad!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer