Voor de laatste zomerse dagen, een gezond en origineel receptje. Ook leuk voor de kindjes – groot en klein, want je mag met je handen eten 😉
Je kan hier eindeloos mee variëren en veel groenten in stoppen. Voor het maken, kan ik maar 1 ding zeggen: oefening baart kunst 😉
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de rolletjes:
- 8 rijstvellen
- 1 handvol sla
- 2 geraspte wortelen
- halve mango
- geraspte rode biet
- halve rijpe avocado
- handje koriander
Voor de pindadip
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 kleine koffielepel rode currypasta
- halve koffielepel verse geraspte gember
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel agavesiroop
- scheut kokosroom
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- 1 eetlepel rode peper, fijngehakt
Bereiding
Wij verkiezen om ieder zelf de rolletjes te laten maken. Een tafel vol potjes en een hele beleving.
- Was, snijd en doe de groenten en kruiden in potjes. Wil je andere zaken toevoegen of iets weglaten? Alles kan!
- Voorzie een taartvorm of iets dergelijks met water in om de rijstvelletjes te laten weken.
- Voor de saus doe je alle ingrediënten (behalve de rode peper en de sesamzaadjes) in een pan en verwarm het op een laag vuur tot je een gladde saus krijgt. Proef en kruid bij waar nodig.
- Als finishing touch voor de saus, voeg je de sesamzaadjes en de rode peper toe.
- Bereiding van een rolletje: alles zoals je wil in het velletje steken, vouw twee zijkanten van het velletje naar binnen en rol ze op. Het kan zijn dat er wat oefening voor nodig is, wat het ook leuk maakt.
Tip:
- Ben je niet voor morsen en klungelen? Maak de rolletjes op voorhand en serveer ze op de borden.
- Mis je vis of vlees? Voeg gerust wat toe, wij aten het ooit met scampi’s, ook heel lekker.
Bron: One healthy family.
0 reacties