Kip met PAKSOI en yoghurtdressing

Gisteren ben ik eens aan de slag gegaan met paksoi.  Een groente die me niet echt bekend was en dus had ik niet echt een idee wat ermee te doen.  Maar online vind je natuurlijk alle nodige uitleg over deze koolsoort, alsook verschillende recepten.  Paksoi kan je roerbakken, stomen, stoven en zelfs koken.  De hele kool kan gebruikt worden, dus geen afval tijdens de voorbereiding, op voorwaarde dat de groente goed vers is op moment van gebruik.  Vitamines, mineralen en andere goede stoffen vind je in overvloed terug in deze groente!

Smaak is natuurlijk vooral persoonlijk, ik vond de paksoi wel lekker smaken met wat look erbij.  Maar gember zou ook een optie kunnen zijn, of look én gember.

Deze bereiding is gebaseerd op een recept uit @libellelekker.  En zoals je kan zien heeft paksoi nóg een voordeel: je bereidt het in een 5-tal minuten, ideaal als je snel aan tafel wil!

Ingrediënten

Voor 4 personen * 10 min voorbereidingstijd * ongeveer 15 min baktijd

  • Ongeveer 500 gram kipfilet
  • 2 teentjes look
  • 2 paksoi
  • Olijfolie
  • Peper
  • Kippenkruiden
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • 1 sjalotje
  • Handjevol verse munt

Bereiding

  • Snijd de paksoi in reepjes, spoel ze en laat ze goed uitleggen in een vergiet. Pel de knoflook en snijd in fijne plakjes.
  • Snijd het sjalotje heel fijn, alsook de munt.
  • Kruid de kipfilets met de gewenste kruiden. Laat een pan goed heet worden en voeg wat olijfolie toe.  Wacht tot de olijfolie in de pan voldoende heet is en voeg vervolgens de kipfilets toe .  Laat de filets goed bakken aan beide kanten, op deze manier krijg je een krokant korstje.  Verlaag vervolgens de temperatuur van het vuur om uitdrogen en aanbranden te voorkomen.  Laat de kipfilets gedurende 10 minuutjes (afhankelijk van de dikte van de filet) rustig garen.
  • Bak ondertussen de knoflook kort in een scheut hete olie. Doe er de paksoi bij. Roerbak 1 minuut. Giet er een kopje water bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen.
  • Meng de yoghurt met het citroensap, een klein scheutje olijfolie, het fijn gesneden sjalotje, een snufje peper en de fijngesnipperde munt voor de yoghurtdressing

Een gekookt of gebakken aardappeltje smaakt hier heel lekker bij!

Voor mij alvast weer een gerechtje bij op mijn favorietenlijstje!

Welke bereidingen met paksoi willen jullie delen met mij?

Geniet ervan!

Anniek

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer
Kies je voor MOED of MOET?

Kies je voor MOED of MOET?

"Want daar begint het mee" Beste wensen of 'wat mag ik je wensen'. En dan volgt er zo vaak "een goede gezondheid, want daar begint het mee". We wensen elkaar massaal een goede gezondheid. En we krijgen het zo vaak toegewenst. Maar vaak lijkt het bij wensen te blijven....

Lees meer
Nieuwe start – 2023

Nieuwe start – 2023

Dromen in plaats van goede voornemens Elk jaar opnieuw starten we met goede voornemens om elk jaar opnieuw vrij snel op te geven. Waarom houd je geen goede voornemens vol? En laat me hier zeer duidelijk en direct zijn, er is geen tijd te verliezen: omdat ze je niet...

Lees meer